Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 1-4

Νίκος Μαρούδας
Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 1-4

bet365

Επιβλητικό πέρασμα από την Λιβαδειά και πρόκριση στους «8» για τον Απόλλωνα Σμύρνης που... διέλυσε με 1-4 τον Λεβαδειακό! Αποβλήθηκε ο Μάντζιος, με δέκα τέλειωσαν και οι φιλοξενούμενοι.

Μεγάλη πρόκριση και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η ομάδα της Ριζούπολης, πήγε στην Λιβαδειά με στόχο το γκολ και την ανατροπή, καθώς ο Λεβαδειακός είχε το προβάδισμα με το εκτός έδρας γκολ.

Τελικά όχι απλά τα κατάφερε, αλλά πήρε και με το πανηγυρικό 1-4 μια σπουδαία πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τρία λεπτά, τρία γκολ!

Μέχρι το 15'΄είχαμε ένα πολύ βαρετό παιχνίδι με απολύτως καμία φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης, όμως άρχισε το... σόου!

Ο Ηρακλής πήρε την μπάλα μετά από κόρνερ, από τα δεξιά, μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή με το γύρισμά του να βρίσκει στον Μάγκα και εν συνεχεία η μπάλα έφτασε στον Χατζή που προ κενής εστίας έκανε το 0-1.

Με την σέντρα είχαμε την ισοφάρισης όμως από τους γηπεδούχους και ουσιαστικά το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα λοιπόν, η μπάλα μετά την σέντρα έφτασε στον Μιλοσάβλιεφ στα αριστερά, αυτός βρήκε τον Μάντζιο που με όμορφο γυριστό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Όμως, ο Απόλλωνας που είχε μπει πιο αποφασισμένος στην αναμέτρηση, τρία λεπτά αργότερα πήρε το προβάδισμα και μαζί σκορ πρόκρισης. Συγκεκριμένα, ο Λαγός εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά ο Κοτσώνης πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και έκανε το 1-2. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα δεν είχαμε την μεγάλη στιγμή για κάποια ομάδα, με εξαίρεση κάποιες προσπάθειες του Λεβαδειακού που έψαχνε την ισοφάριση πριν το ημίχρονο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Επιθετικά για το 2-2, αλλά δεν...

Ο Λεβαδειακός στην επανάληψη μπήκε αρκετά δυνατά, με τον Σάββα Παντελίδη να περνάει και τον Γκόμες μέσα, ωστόσο παρά τις ευκαιρίες δεν κατάφερε να φτάσει στο 2-2. Δύο φάουλ του Μιλιάζες το ένα αποκρούστηκε από τον Πίτκα και το άλλο αφού βρήκε στον γκολκίπερ του Απόλλωνα πήγε στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.

Δύο λεπτά πριν την φάση του Μιλιάζες, στο 50' ο Αγκούλο έφτασε πολύ κοντά στο 1-3 αλλά το σουτ πέρασε άουτ.

Δεύτερη προειδοποίηση και... 1-3

Οι φιλοξενούμενοι μετά το πρώτο δεκάλεπτο πήραν και πάλι τα ηνία και στο 54' είχαν δοκάρι με τον Αγκούλο μετά από εξαιρετική πάσα του Λαγού, προειδοποιώντας με αυτό τον τρόπο για δεύτερη φορά και στο 57' χτύπησαν!

Τότε, ο Λίτσης, με συρτή μπαλιά βρήκε τον Άρσιτς και αυτός με σουτ έκανε το 1-3 και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση πρόκρισης...

Έγινε της... κάρτας!

Μετά το 1-3 τα νεύρα ήταν πολλά, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει πολλές κάρτες. Στο 68', ο Βαγγέλης Μάντζιος είδε την απευθείας κόκκινη για χτύπημα εκτός φάσης στον Κοτσώνη, ο οποίος είδε κίτρινη κάρτα!

Στο 82' και ο Απόλλωνας έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές, λόγω αυστηρής δεύτερης κίτρινης που έδειξε ο διαιτητής στον Ψιανό για καθυστέρηση σε ένα πλάγιο...

Το κερασάκι στην τούρτα ο Ανγκούλο

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τον Λεβαδειακό να έχει παρατήσει όποια προσπάθεια και τον Απόλλωνα όμως να καταφέρνει να φτάσει σε τέταρτο τέρμα.

Ο Βασιλαντωνόπουλος έκλεψε στα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Στρατηλάτη αυτός έσωσε, αλλά ο Ανγκούλο που ακολουθούσε την φάση προ κενής εστίας έκανε το 1-4.

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Σκέμπης, Μάντζιος, Μάγκας, Ζίτο (46' Γκόμες), Βούκσεβιτς, Σάντσεζ, Πίντερ, Μιλοσάβλιεφ (76' Σοτέλο), Μιλιάζες, Μπουσταμάντε (59' Γιακουμάκης)

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτκας, Ψιάνος, Κοτσώνης, Γεωργίου, Λίτσης, Χατζής, Ηρακλής, Βάντερσον (33' Βασιλαντωνόπουλος), Λαγός (68' Φαρία), Άρσιτς (87' Κύργιας), Ανγκούλο

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα