Πλατανιάς - Εργοτέλης 1-2

Νίκος Τσιώκος
Πλατανιάς - Εργοτέλης 1-2

bet365

Στο ντέρμπι της Κρήτης, ο Εργοτέλης αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, με 2 γκολ στο τελευταίο τέταρτο κέρδισε στα Περιβόλια με 1-2 τον Πλατανιά κι ανάσανε βαθμολογικά!

Μετά από αρκετά αρνητικά αποτελέσματα και πολλά παράπονα, ο Εργοτέλης έφυγε από τα Χανιά με τους τρεις βαθμούς της νίκης, που του έδωσαν τεράστια ανάσα βαθμολογικά. Οι Ηρακλειώτες δεν τα παράτησαν, πήραν τα ηνία στο δεύτερο μέρος, πίεσαν και όχι μόνο έφτασαν στην ισοφάριση, αλλά έκαναν και την ανατροπή. Έτσι, μείωσαν τη διαφορά από τις θέσεις παραμονής στους έξι βαθμούς, ενώ... χρωστάνε και το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ο οποίος επίσης παλεύει για την παραμονή.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιάννης Χριστόπουλος. Ο Ολιμπά ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Αποστολόπουλος δεξιά στην άμυνα, ο Δημήτρης αριστερά και οι Ιτούα, Μπανανά στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Τετέ, Αγκιλέρα και μπροστά τους οι Τσουράκης, Γουνδουλάκης, Μιλούνοβιτς από δεξιά προς τα αριστερά. Μοναδικός προωθημένος ο Τόρες.

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Ταουσιάνης προτίμησε το 4-3-3, με τον Σαράνοφ να παίρνει θέση βασικού κάτω από τα γκολπόστ, τον Τζανακάκη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Λυκογιάννη το αριστερό και τους Λουβιόν, Φίντελεφ να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μοναδικό χαφ ο Κοζορώνης, δεξιά του ο Καζναφέρης και αριστερά του ο Γκέντσογλου. Στις πτέρυγες ήταν οι Γιουσούφ (δεξιά), Χαντί (αριστερά) και στην κορυφή ο Παμλίδης.

Γκολ από τα αποδυτήρια!

Ματς των γρήγορων γκολ ήταν τα σημερινά. Στο Αγρίνιο ο Ούμπιντες άνοιξε το σκορ για τον Ατρόμητο στα 11 δευτερόλεπτα και ο Γουνδουλάκης έπραξε το ίδιο στα Περιβόλια στα 23! Ο Μιλούνοβιτς μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε το γύρισμα για τον αρχηγό του Πλατανιά, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Σαράνοφ για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, με την άμυνα του Εργοτέλη να παρουσιάζει και πάλι κενά.

Φάσεις εκατέρωθεν

Από εκεί κι έπειτα, το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και πίεζαν ψηλά, όμως φάσεις και μάλιστα από αυτές που δε χάνονται υπήρξαν από αμφότερες τις ομάδες. Στο 14' οι Ηρακλειώτες απείλησαν για πρώτη φορά, όταν ο Γιουσούφ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Δημήτρης έβαλε το σώμα του για να σταματήσει την κοντινή κεφαλιά του Καζναφέρη στο δεύτερο δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Παμλίδης σπατάλησε νέα ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ όντας... φάτσα με το τέρμα, αφού δέχτηκε την μπάλα από τον Γιουσούφ, που έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, και έκανε το κοντρόλ. Το σουτ του Τόρες από γύρισμα του Μιλούνοβιτς στο 21' κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 24' ο Σαράνοφ «έβγαλε» την κοντινή κεφαλιά του τελευταίου, με αυτή του Γουνδουλάκη να σταματάει στο σώμα του Λουβιόν.

Φώναξε για πέναλτι ο Εργοτέλης

Στο 33' οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για πέναλτι, όμως αυτή τη φορά δεν είχαν δίκιο, καθώς δεν υπάρχει παράβαση στο μαρκάρισμα του Δημήτρη στον Γκέντσογλου στα δεξιά της μεγάλης περιοχής. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να έχουν από μία ακόμα καλή στιγμή. Η κεφαλιά του Παμλίδη στο 35', ύστερα από σέντρα του Τζανακάκη από δεξιά, έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ολιμπά, ενώ το πλασέ του Τετέ από το ύψος της περιοχής στο 44' πέρασε χιλιοστά δίπλα από την εστία του Σαράνοφ.

Πίεσε και ισοφάρισε με μεταγραφές!

Στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε άρδην, με τον Εργοτέλη να παίρνει τα ηνία, τον Πλατανιά να οπισθοχωρεί για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, αλλά τελικά να δέχεται δύο γκολ και να μην παίρνει ούτε έναν βαθμό. Μάλιστα, δεν απείλησε σε καμία περίπτωση στο δεύτερο μέρος βλέποντας τον αντίπαλό του να... αποδρά με τη νίκη.

Το διαγώνιο σουτ του Κοζορώνη στο 56' πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ολιμπά, που μπλόκαρε με ευκολία το σουτ του Γιουσούφ στο 69'. Παρά ταύτα, οι φιλοξενούμενοι δε σταμάτησαν να πιέζουν, ο Ταουσιάνης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τα τρία τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα των «κιτρινόμαυρων» του Ηρακλείου και στο 77' δύο εξ' αυτών πέτυχαν την ισοφάριση στο ντεμπούτο τους. Ο Ουλά έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Καλέ με κοντινό πλασέ στο δεύτερο δοκάρι έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι.

Γκάφα από Μπανανά, Γιουσούφ και ανατροπή

Κάτι που δεν εφησύχασε τον Εργοτέλη, που μέσα σε εννιά λεπτά ανέτρεψε τα δεδομένα. Στο 86' ήρθε η ανατροπή από τους φιλοξενούμενους, που πήραν τεράστια βαθμολογική ανάσα και πλησίασαν τις θέσεις σωτηρίας στους έξι βαθμούς, τη στιγμή που υπάρχει και το εξ' αναβολής ματς με τον Πανιώνιο.

Στο 86', λοιπόν, ο Γιουσούφ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Τζίλας έπιασε την κεφαλιά, με τον Ολιμπά να αποκρούει εξ' επαφής και τον Μπανανά να κάνει γκάφα, καθώς δεν απομάκρυνε την μπάλα σχεδόν πάνω στη γραμμή. Ο Γιουσούφ την εκμεταλλεύτηκε, σκόραρε με κοντινό πλασέ και έδωσε το προβάδισμα στον Εργοτέλη και συνάμα τη νίκη, αφού το 1-2 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Man of the match: Πέραν του νικητήριου γκολ, ο Γιουσούφ έκανε όλη τη δουλειά από τα πλάγια τροφοδοτώντας συνεχώς τους συμπαίκτες του έχοντας συμμετοχή σχεδόν σε όλες τις φάσεις του Εργοτέλη.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πλατανιάς αντί να ψάξει το γκολ που θα «κλείδωνε» τη νίκη, οπισθοχώρησε στο δεύτερο ημίχρονο και το πλήρωσε με δύο γκολ παθητικό και ήττα από τον Εργοτέλη, που είναι η δεύτερη στα Περιβόλια από τους Ηρακλειώτες.

Στο ύψος του: Καλέ, Ουλά και Τζίλας έκαναν ντεμπούτο με τη φανέλα του Εργοτέλη και στάθηκαν στο ύψος τους και με το παραπάνω. Ο πρώτος ισοφάρισε, ο δεύτερος έδωσε την ασίστ στο 1-1 και ο τελευταίος είδε τον Ολιμπά να αποκρούει την εξ' επαφής κεφαλιά του έχοντας συμμετοχή στο τέρμα που χάρισε τη νίκη στους «κιτρινόμαυρους». Από πλευράς Πλατανιά, ο Γουνδουλάκης άνοιξε το σκορ μόλις στα 23 δεύτερα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τους Χανιώτες.

Η γκάφα: Την έκανε και ο Ολιμπά και ο Μπανανά. Ο γκολκίπερ του Πλατανιά δεν έκανε καλή απόκρουση στην εξ' επαφής κεφαλιά του Τζίλας και εν συνεχεία ο στόπερ των Χανιωτών δεν απομάκρυνε την μπάλα, με τον Γιουσούφ να σκοράρει.

Το στραγάλι: Ένα πέναλτι ζήτησε ο Εργοτέλης, όμως αυτή τη φορά δεν είχε δίκιο, καθώς δεν υπάρχει παράβαση στο μαρκάρισμα του Δημήτρη στον Γκέντσογλου στο 33'. Από εκεί και πέρα, ο Σιδηρόπουλος είχε εύκολο έργο, ενώ έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Μόλις στα 23 δευτερόλεπτα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όμως ο Εργοτέλης είχε τις φάσεις, στο δεύτερο μέρος ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε και πέτυχε την ανατροπή για να... αποδράσει από τα Χανιά με μία τεράστιας σημασίας νίκη από βαθμολογικής πλευράς μειώνοντας στους έξι πόντους από τη σωτηρία.

Στον αντίποδα ο Πλατανιάς οπισθοχώρησε, κάτι που όπως προαναφέραμε το πλήρωσε με δύο γκολ και ήττα, ενώ είχε την ευκαιρία να ξεφύγει στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Κέρδος για την ομάδα του Ηρακλείου οι τρεις μεταγραφές, Καλέ, Ουλά, Τζίλας, που έκαναν ντεμπούτο και συμμετείχαν στα γκολ δείχνοντας ικανοί να βοηθήσουν τον Εργοτέλη να πετύχει τους στόχους του.

Συνθέσεις ομάδων

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά, Δημήτρης, Τετέ, Αγκιλέρα (80' Μαχαμάτ), Γουνδουλάκης (67' Μπεριάν), Τσουράκης, Μιλούνοβιτς (81' Μενδρινός), Τόρες.

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Λουβιόν, Φίντελεφ, Κοζορώνης, Καζναφέρης (74' Τζίλας), Τζανακάκης, Γκέντσογλου, Λυκογιάννης, Χαντί (60' Καλέ), Γιουσούφ, Παμλίδης (46' Ουλά).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα