Στα νούμερα Αστέρα και Βέροιας...

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Στα νούμερα Αστέρα και Βέροιας...

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος παραθέτει στο blog του στο gazzetta κάποια νούμερα σε σχέση με τους τρεις πρωτοπόρους του πρωταθλήματος.

ΡΙΧΝΕΙΣ μία ματιά στην στατιστική υπηρεσία του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία «τελικές ενέργειες», δηλαδή τα σουτ κι οι κεφαλιές προς την αντίπαλη εστία.

Βλέπεις Ολυμπιακός 314-129. Δηλαδή έκανε 314 τελικές και του έκαναν οι αντίπαλοι 129. Άρα, είναι στο +185!

Βλέπεις και τον μόλις δύο πόντους πίσω του ΠΑΟΚ: 212-170. Μόλις +42. Συντελεστής τέσσερις φορές πιο κάτω!!!

Πας στον Παναθηναϊκό: 270-149. Εδώ είναι +121. Ένα τρίτο κάτω από του Ολυμπιακού, αλλά πιο αξιοπρεπές νούμερο, μπροστά στου ΠΑΟΚ.

Αστέρας Τρίπολης; 236-201. Άρα +35.

Βέροια; 225-186.Άρα +39.

Ξάνθη; 204-185. Άρα, +19.

Κοινώς, ο ΠΑΟΚ στις τελικές προσπάθειες που κάνει και που δέχεται, κινείται σε επίπεδα Αστέρα και Βέροιας.

Βεβαίως, ο παράγοντας αυτός, των τελικών προσπαθειών, δεν μεταφράζεται αυτόματα σε σκαλοπάτια ανωτερότητας μίας ομάδας έναντι της άλλης (δεν είναι π.χ. η Βέροια καλύτερη του ΠΑΟΚ), αλλά αν μη τι άλλο «κάτι» λέει.

Αναφορικά τώρα με τα…περιβόητα φάουλ και τις κάρτες και τα πέναλτι, απολύτως λογικό είναι τα νούμερα κι εκεί να είναι πιο ευνοϊκά για τον Ολυμπιακό, αφού ο Ολυμπιακός επιτίθεται πολύ περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα κι ανάλογα αμύνεται και λιγότερο από κάθε άλλη ομάδα, όπως ξεκάθαρα δείχνει ο αριθμός των τελικών προσπαθειών.

Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός έχει 648 γεμίσματα, ο Παναθηναϊκός 571 κι ο ΠΑΟΚ 470. Κι αντίστροφα, έχουν γίνει από τους αντιπάλους τους 222, 358 και 324 σέντρες. Μιλάμε για διαφορές +426, έναντι +146 του ΠΑΟΚ και +213 του Παναθηναϊκού.

Με αυτά τα…χαωτικά νούμερα, εξηγούνται εν πολλοίς κι οι διαφορές στις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες. Στα φάουλ, στα πέναλτι, στις κάρτες. Γιατί άλλωστε ο Ολυμπιακός είναι κι η ομάδα, που κατά κοινή ομολογία έχει και καλύτερο ρόστερ. Δεν είναι δυνατόν η ομάδα που έχει τέτοιες διαφορές σε γκολ και γενικά επιθετικές προσπάθειες, να έχει ίδια νούμερα με τους αντιπάλους της.

Θα ήταν παράλογο κάτι τέτοιο.

Παρεμπιπτόντως, θα τα πούμε και για τις κάρτες πιο αναλυτικά…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.