Βαλένθια - Σεβίλλη 3-1

Γιώργος Καραμάνος
Βαλένθια - Σεβίλλη 3-1

bet365

Σε ένα χορταστικό ματς, οι Νυχτερίδες της Βαλένθια νίκησαν 3-1 τη Σεβίλλη στο ντέρμπι της 4ης θέσης και πήραν προβάδισμα δύο βαθμών.

Διαφημιζόταν ως η ισπανική ματσάρα της αγωνιστικής και ως τέτοια εξελίχτηκε. Γύρω από το «Μεστάγια» μάλιστα το γιόρταζαν εκ τω προτέρων. Μέχρι και κοτζάμ φιλαρμονική της πόλης με τα μεγάλα πνευστά φρόντισε για το καλωσόρισμα της ομάδας, μαζί με χιλιάδες κόσμου. Και οι παίκτες του Νούνο Εσπίριτο Σάντο έσπευσαν να τους αποζημιώσουν στο χορτάρι. Ηταν πολύ καλύτεροι από τους Ανδαλουσιανούς και τους νίκησαν με 3-1, ξεπερνώντας τους για να βρεθούν στο +2 και στην 4η θέση.

Για την καλή αρχή φρόντισε ο αρχηγός των Νυχτερίδων. Βέβαια είχε και τη συμβολή του Φιγκέιρας που υπέπεσε (18') σε ανόητο πέναλτι εις βάρος του Νεγρέδο. Ο Παρέχο το εκτέλεσε σωστά και έβαλε τέλος στο απαραβίαστο σερί του Μπέτο που όμως στα 517 λεπτά πρόλαβε να κάνει ρεκόρ όλων των εποχών για τους Σεβιγιάνους την Primera (σ.σ.: ξεπέρασε τον Παλόπ που είχε 510 λεπτά).

Στο 32' ο Παρέχο διπλασίασε το σκορ, τελειώνοντας με πλασέ μία εξαιρετική αντεπίθεση, αλλά δεν το χάρηκε και πολύ. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος χρεώθηκε ανατροπή του Φιγκέιρας (δεν υπήρχε επαφή) και ο Μπάκα ευστόχησε με τη σειρά του από την άσπρη βούλα για το 2-1. Και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε και άλλο (αμφισβητούμενο του Κανσέλο στον Βιτόλο) πέναλτι εις βάρος των γηπεδούχων (40'). Ας όψεται όμως ο Ντιέγκο Αλβες. Ο πεναλτάκιας Βραζιλιάνος πορτιέρο ψάρεψε τον Μπάκα και έπιασε το 19ο από τα 39 που του έχουν εκτελέσει, έχοντας το τρελό ποσοστό του 48.7% (είναι η πρώτη φορά που δόθηκαν δύο πέναλτι εις βάρος της Βαλένθια στο γήπεδο της και με αυτά έφτασε τα 347, τα περισσότερα δηλαδή στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου).

Ολα αυτά συνέβαιναν ενώ πίεζαν οι φιλοξενούμενοι. Στο 56' όμως ήρθε το λάθος διώξιμο του Μπέτο, ο Χάβι Φουέγο αφού έπαιξε το 1-2 με τον Ροδρίγο, πλάσαρε, για να καθαρίσει το παιχνίδι. Δύο λεπτά αργότερα πάντως ο Πορτογάλος τερματοφύλακας έκανε μία τρομερή επέμβαση σε από σπόντα ενέργεια του Αντρέ Γκόμες και έσωσε το καρέ εις βάρος της ομάδας του. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η εκπληκτική Βαλένθια έφτασε στην 12 επιτυχία της για φέτος και συνεχίζει...

Βαλένθια (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ντιέγκο Αλβες, Μουστάφι, Οταμέντι, Γκαγιά, Ζοάο Κανσέλο, Χάβι Φουέγο, Ενσο Πέρες, Αντρέ Γκόμες (80' Ορμπάν), Παρέχο (83' Αλκάθερ), Ροδρίγο (88' Ντε Πάουλ), Νεγρέδο

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Μπέτο, Καρίτσο, Παρέχα (80' Ιάγο Ασπας), Κόκε, Φιγκέιρας, Κριτσόβιακ, Ιμπόρα, Μπανέγα, Ντεουλοφέου, Βιτόλο (66' Ντένις Σουάρες), Μπάκα (71' Γκαμεϊρό).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα