Λιόν - Μετς 2-0

Γιώργος Κοντογεώργης
Λιόν - Μετς 2-0

bet365

Η Λιόν ξεπέρασε στο ρελαντί το εμπόδιο της Μετς (2-0) και με την 7η σερί νίκη κρατάει γερά την πρώτη θέση στην Ligue1. Τρίποντο η Εβιάν.

Συνεχίζουν να τρελλαίνουν την Γαλλία και όλη την Ευρώπη οι παίκτες του Ουμπέρ Φουρνιέ που χωρίς να πιάσουν μεγάλη απόδοση, είχαν ό,τι χρειάζονταν για να επικρατήσουν της Μετς, που έμεινε από νωρίς με δέκα και παραδόθηκε. Οι Λιονέ έφτασαν τις 7 διαδοχικές νίκες στο Championnat και βρίσκονται στο +4 από την Μαρσέιγ που έχασε την Παρασκευή από την Νις και στο +7 από την Παρί Σεν Ζερμέν που παίζει το βράδυ (22:00) εκτός έδρας με την Σεντ Ετιέν. Ακόμα ένα γκολ από τον Λακαζέτ που έφτασε τα 21 στο πρωτάθλημα και στο 34' αντικαταστάθηκε μάλλον προληπτικά.

Στο 12' οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη από τις δύο σοβαρές επιθετικές ενέργειες που είχαν σε όλο το ματς, με τον Ν' Σορ να βρίσκεται σε καλή θέση αλλά να μην τελειώνει τη φάση. Η Λιόν πήρε μπροστά στο 19' και έχασε διπλή ευκαιρία με τους Φεκίρ και Ζαλέ που δεν μπόρεσαν να τελειώσουν τις φάσεις μέσα από την περιοχή. Στο 28' έγινε η φάση που έκρινε τον αγώνα. Ο Νταμπό βγήκε στα δεξιά και έδωσε στον Λακαζέτ ο οποίος ανατράπηκε από πίσω από τον Μιλάν, ο οποίος παραχώρησε πέναλτι και είδε απευθείας κόκκινη. Τρία λεπτά αργότερα ο Λακαζέτ ξεγέλασε τον Καρασό και έγραψε το 1-0 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Η Λιόν είχε τον έλεγχο και στην επανάληψη και παρότι δεν φόρτσαρε ιδιαίτερα ήταν απειλητική. Στο 54' ο Φερί έφυγε στην κόντρα και είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία και ένα λεπτό μετά ο Κορνέ με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 59' ο Φερί ανάγκασε τον Καρασό σε επέμβαση, στο 67' ο Φεκίρ σούταρε άουτ εκτός περιοχής και στο 79' ο Παλομίνο μπλόκαρε το σουτ του δραστήριου Κορνέ (αντικατέστησε τον Λακαζέτ). Στο 81' η Μετς είχε ένα καλό μακρινό σουτ άουτ με τον Ν' Ντο για να κάνουν το 2-0 οι γηπεδούχοι στο 83'. Ο Γκουρκίφ έκανε πολύ όμορφη ενέργεια στα αριστερά και γύρισε έξω από το ημικύκλιο στον Τολίσο ο οποίος εκτέλεσε τον Καρασό. Στο 88' είχε ακόμα μία ευκαιρία να γίνει σκόρερ όμως παρότι έφυγε στο ξέφωτο δεν βρήκε στόχο.

Λιόν (Ουμπέρ Φουρνιέ): Αντονι Λόπες, Ζαλέ, Νταμπό, Μπίσεβατς, Ουμιτί, Γκοναλόνς, Γκεζάλ (66' Γκουρκίφ), Φερί, Φεκίρ (85' Μπενζιά), Τολισό, Λακαζέτ (34' Κορνέ).

Μετς (Αλμπερτ Καρτιέ): Καρασό, Μιλάν, Ριβιερέζ, Παλομίνο, Μπουσμάν, Φίλιπς (78' Φαλκόν), Μαλουντά (25' Ν' Γκμπακοτό) (34' Μαρσάλ), Ν' Ντο, Λεζεουνέ, Σαρ, Ν' Σορ.

Ξεκόλλησε από τη ζώνη η Εβιάν
Στο άλλο ματς του Championnat που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (25/01) η Εβιάν επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Τουλούζ και την προσπέρασε στη βαθμολογία με τις δύο ομάδες να βρίσκονται μόλις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο «Parc des Sports» πέτυχε στο 4' ο Γάλλος επιθετικός, Τόμασον, ο οποίος εκτέλεσε τον Αχαμαντά ύστερα από προσπάθεια του Τεχέδα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν από το 60' με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Νινκόβ. Αυτή ήταν μόλις η πρώτη νίκη στους τελευταίους 7 αγώνες για την ομάδα του Πασκάλ Ντουπράζ, να έχει συγκομιδή ενός βαθμού στους προηγούμενους 6. Χωρίς τρίποντο στους πιο πρόσφατους έξι η Τουλούζ.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα