Νοκ άουτ Τότεναμ, Σαουθάμπτον

Gazzetta team
Νοκ άουτ Τότεναμ, Σαουθάμπτον

bet365

Εκτός Κυπέλλου Αγγλίας έμειναν Τότεναμ και Σαουθάμπον που έχασαν στην έδρα τους από Λέστερ και Κρίσταλ Πάλας αντίστοιχα.

Ο Μαουρίσιο Ποκετίνο έκανε εννιά αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για το League Cup, κρατώντας μόνο τους Φορμ-Τάουσεντ και ο δεύτερος άνοιξε το σκορ για τους Σπερς. Στο 19' ο Μουρ ανέτρεψε τον Σολδάδο εντός περιοχής και ο Αγγλος εξτρέμ ευστόχησε σε δεύτερο πέναλτι μέσα σε μία εβδομάδα για το 1-0, το οποίο παρέμεινε και μετά το 36' όταν ο Σολδάδο δεν μπόρεσε να σπάσει τη γκίνια του και νικήθηκε από τον Μαρκ Σβάρτσερ. Η Λέστερ δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει πολλά στο πρώτο μέρος, όμως στις καθυστερήσεις ο Κράμαριτς πέρασε τον Φορμ, ο Ολλανδός τερματοφύλακας φάνηκε να έχει επαφή μαζί του, όμως δεν δόθκε πέναλτι.

Και αφού η Τότεναμ δεν είχε τις φάσεις για να καθαρίσει τη νίκη, όχι μόνο δεν πήρε την πρόκριση αλλά δεν θα την διεκδικήσει ούτε σε επαναληπτικό. Στο 83' ο Αργεντινός επιθετικός και μόνιμος σκόρερ, Λεονάρντο Ουγιόα, έκανε το 1-1 μετά την εξαιρετική προσπάθεια του Τζέφρι Σλουπ, ο οποίος στο 92' έγινε ο απόλυτος ήρωας για την Λέστερ. Ο 22χρονος Γκανέζος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Φορμ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του στον 5ο γύρο του FA Cup.

Ανατροπή και πρόκριση η Πάλας
Η Κρίσταλ Πάλας έχει άλλον αέρα με τον Πάρντιου στον πάγκο. Οι Λονδρέζοι πήραν μεγάλη νίκη με 3-2 επί της Σαουθάμπτον στο St. Mary's και πήραν την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου. Όλα έγιναν στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα στο 9’ με τον Πελέ μετά από κόρνερ και τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν άμεσα την απάντηση, με τον Σαμάκ να φέρνει το ματς στα ίσα στο 11’, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά το σουτ του Σανόγκο και την απόκρουση του Φόρστερ.

Ο ρυθμός ήταν εκπληκτικός και στοπ 16’ η Σαουθάμπτον πήρε ξανά το προβάδισμα, με τον Νταν να σκοράρει σε λάθος εστία μετά τη σέντρα του Μπέρτραντ. Ο Φόρστερ είπε «όχι» στον Κάμπελ στη συνέχεια, όμως η ισοφάριση δεν άργησε και πάλι να έρθει. Στο 21’ μετά από ασίστ του Ζάχα ο Σανόγκο έκανε το 2-2, ενώ η Κρίσταλ Πάλας βρέθηκε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ πριν το ημίχρονο, με τον Σαμάκ να κάνει το 2-3 στο 39’! Οι παίκτες του Κούμαν πίεσαν στην επανάληψη, με τον Ελία να χάνει την καλύτερη ευκαιρία και η Πάλας πήρε την πρόκριση για τον 5ο γύρο για πρώτη φορά μετά το 2010!

Από Σάντερλαντ... Λονδίνο
Το κύπελλο δεν είναι ο πρώτος στόχος των Σάντερλαντ και Φούλαμ, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι δεν θέλουν να το απολαύσουν και ό,τι γίνει. Προς το παρόν, αυτό που γίνεται είναι ότι χρειάζεται ρεβάνς για να βγει η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση αφού στο «Stadium of light» οι εκατέρωθεν προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα. Τόσο οι γηπεδούχοι, τουλάχιστον μέχρι να μείνουν με 10 στο 66' από την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ρόντγουελ, όσο και οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες καλές φάσεις αλλά δίχτυα δεν βρήκαν και έτσι τα πάντα θα κριθούν σε δεύτερο αγώνα, στο «Κρέιβεν Κότατζ».

Αφεντικό η Μπρομ
Κάποτε ήταν η Μπέρμιγχαμ που κρατούσε τα σκήπτρα στα Midlands. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η Γουέστ Μπρομ βρίσκεται σταθερά σε καλύτερη κατάσταση από τη γειτόνισσα και της το απέδειξε και σε αυτή την κόντρα τους. Η Μπρομ μάλιστα το έκανε, περνώντας με 2-1 από το «Σέιντ Αντριους», αποκλείοντας τους Μπλε από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Γι αυτό φρόντισε με δύο γκολ σε 10 λεπτά (25', 35') ο Ανιτσέμπε. Ο Γκράουντς (45') μείωσε για τους γηπεδούχους που πάλεψαν να ισοφαρίσουν, έπαιξαν καλύτερα, αλλά τελικά έμειναν εκτός.

Παρασκευή (23/01)

Κέιμπριτζ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Σάββατο (24/01)

Μπλάκμπερν-Σουόνσι 3-1
Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας 2-3
Ντέρμπι-Τσέστερφιλντ 2-0
Πρέστον-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1
Τσέλσι-Μπράντφορντ 2-4
Μπέρμιγχαμ-Γουέστ Μπρομ 1-2
Κάρντιφ-Ρέντινγκ 1-2
Σάντερλαντ-Φούλαμ 0-0
Μάντσεστερ Σίτι-Μίντλσμπρο 0-2
Τότεναμ-Λέστερ 1-2

Λίβερπουλ-Μπόλτον (19:30)

Κυριακή (25/01)

Μπρίστολ Σίτι-Γουέστ Χαμ (16:00)
Άστον Βίλα-Μπόρνμουθ (17:00)
Μπράιτον-Άρσεναλ (18:00)

Δευτέρα (26/01)

Ρότσντεϊλ-Στόουκ (22:00)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα