Πανθρακικός - Λεβαδειακός 1-0

Νίκος Τσιώκος
Πανθρακικός - Λεβαδειακός 1-0

bet365

Ο Ίγκορ επέστρεψε στην 11άδα του Πανθρακικού και έδωσε την ασίστ στον Ντιγκινί, το γκολ του οποίου χάρισε στην ομάδα του την πολύτιμη νίκη με 1-0 επί του Λεβαδειακού!

Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ πήρε... παράταση μιας ημέρας, όμως όχι και αυτό με τον Λεβαδειακό. Ο Πανθρακικός έδωσε μάχη με τους Βοιωτούς στον βούρκο και πανηγύρισε τη νίκη, που του έδωσε μεγάλη βαθμολογική ανάσα, καθώς τον έφερε στους 6 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, κάτι που κάνει λίγο πιο εύκολο το έργο του στη συνέχεια.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 3-4-3 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Μανουέλ Ρόκα. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μελίσσης, Μεχία, Εμπό στην άμυνα, με τους Παπαγεωργίου, Ρομέου, Ποτουρίδη, Τσουμάνη να αποτελούν την τετράδα στη μεσαία γραμμή. Τζάνης και Ντιγκινί ήταν στις πτέρυγες και στην κορυφή ο Ιγκόρ.

Από τη μεριά του, ο Σάββας Παντελίδης προτίμησε το 4-2-3-1. Ο Σηφάκης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Μαχαίρα να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Μιλιάζες το αριστερό και τους Κώτσιο, Τομάς να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Ζίτο, Γκόμεζ και μπροστά τους οι Μιλοσάβλιεβ, Μπουσταμάντε, Βούκσεβιτς. Μοναδικός προωθημένος ο Μάντζιος.

Τα κατάφερε ο Ντιγκινί

Στον... βούρκο της Κομοτηνής οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών δυσκόλευαν, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που η μπάλα κόλλησε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πανθρακικός ξεκίνησε πιο δυνατά και απείλησε στο 6' με την κεφαλιά του Ντιγκινί, που κατέληξε άουτ, και στο 10', όταν ο Κώτσιος παραχώρησε κόρνερ προ του Εμπό, ενώ ο Λεβαδειακός πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο μετά το δεκάλεπτο.

Μάλιστα, στο 2' ζήτησε και πέναλτι, όμως ο Ποτουρίδης βρήκε καθαρά την μπάλα στο μαρκάρισμα στον Βούκσεβιτς, ο οποίος θέλησε να εκμεταλλευτεί τη λάθος απόκρουση του Αθανασιάδη στο σουτ του Μάντζιου στο 12'. Ο γκολκίπερ των ακριτών... έβγαλε το σουτ έξω από την περιοχή του Μπουσταμάντε στο 18' και στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ.

Ο Παπαγεωργίου έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ιγκόρ άφησε στον Ντιγκινί, που με δυνατό σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη, αφού αυτή τη φορά δεν κόλλησε. Κάτι που φαίνεται πως επηρέασε τους Βοιωτούς, που απείλησαν ξανά στο 35' με τον Μάντζιο, όταν σημειώθηκε η πρώτη φάση μετά το τέρμα του Πανθρακικού.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια κοντινή κεφαλιά του Ντιγκινί στο 41', η οποία έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Σηφάκη, τη στιγμή που το γκολ των Θρακιωτών ήταν ό,τι πιο αξιόλογο είδαμε, καθώς οι 22 ποδοσφαιριστές έδιναν περισσότερο μάχη με τη λάσπη! Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με την ομάδα του Ρόκα να έχει το προβάδισμα.

Λίγα πράγματα, τεράστια ευκαιρία για Λεβαδειακό

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν το ίδιο, σε ό,τι αφορά τις λίγες φάσεις και τις μάχες στον βούρκο, με τον Πανθρακικό να δείχνει διατεθειμένος να «καθαρίσει» το ματς. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με Παπαγεωργίου, Ιγκόρ στο 51' και στο 53', αντίστοιχα, ενώ στο 71', που ήταν και η επόμενη καλή στιγμή, οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία.

Ο Μάντζιος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Αθανασιάδης δεν απέκρουσε καλά και ο Σοτέλο δεν το εκμεταλλεύτηκε στέλνοντας την μπάλα με πλασέ πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε δίχως πολλά-πολλά και με τον σύλλογο της Κομοτηνής να έχει δύο καλές φάσεις για να «κλειδώσει» τη νίκη.

Το σουτ του Ντιγκινί στο 76' κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη, που απέκρουσε αυτό του Παπαγεωργίου στο 83'. Με αυτόν τον τρόπο, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και ο Πανθρακικός αποσπάστηκε 6 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού πιάνοντας τον Λεβαδειακό στους 21 πόντους.

Ντεμπούτο για Ηλιάδη, Μανού Μπάλντα

Τέλος, να σημειωθεί ότι μετά το ντεμπούτο στο Κύπελλο, ο Στέλιος Ηλιάδης έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Πανθρακικού και στο πρωτάθλημα, όπως έπραξε και ο Μανού Μπάλντα, με τον τελευταίο, βέβαια, να περνάει στον αγωνιστικό χώρο στο φινάλε του αγώνα.

Man of the match: Ο Ντιγκινί είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει και το έκανε στο 18' για να χαρίσει τη νίκη στον Πανθρακικό.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λεβαδειακός δεν είχε τη λύση στην επίθεση, ενώ αντιμετώπισε και προβλήματα στην άμυνα.

Στο ύψος του: Ο Ιγκόρ επέστρεψε στην 11άδα του Πανθρακικού και έδωσε την ασίστ στον Ντιγκινί για το 1-0, ενώ είχε και κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρει. Από πλευράς Λεβαδειακού προσπάθησε περισσότερο ο Μάντζιος.

Η γκάφα: Έκανε δύο ο Αθανασιάδης, όμως δεν τις πλήρωσε. Στην πρώτη τον έσωσε ο Ποτουρίδης και στη δεύτερη ο Σοτέλο, που έκανε από την πλευρά του γκάφα, αφού πλάσαρε ψηλά άουτ σπαταλώντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Λεβαδειακού να φύγει από την Κομοτηνή με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το στραγάλι: Δεν είχε δύσκολο έργο ο Παππάς στην Κομοτηνή, με εξαίρεση ένα πέναλτι που ζήτησε ο Λεβαδειακός. Ο Ποτουρίδης βρήκε μπάλα στο μαρκάρισμα στον Βούκσεβιτς στο 12' και ο Αθηναίος ρέφερι έδειξε σωστά να συνεχιστεί το ματς. Από εκεί και πέρα, έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο τραγικός αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεπε να γίνουν και πολλά στην Κομοτηνή, ενώ έκρυβε κινδύνους, με τον Μαχαίρα να αποχωρεί τραυματίας. Αναμενόμενο να έχει λίγες φάσεις, ενώ το παιχνίδι θα μπορούσε να λήξει και ισόπαλο δίχως τέρματα. Όμως, ο Ιγκόρ στην επιστροφή του στην 11άδα άφησε στον Ντιγκινί, αυτός βρήκε δίχτυα και ο Πανθρακικός πήρε τη νίκη και συνάμα τεράστια βαθμολογική ανάσα. Αυτό διότι αποσπάστηκε 6 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού πιάνοντας στους 21 τον Λεβαδειακό.

Συνθέσεις ομάδων

Πανθρακικός (Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία (90'+3' Μανού Μπάλντα), Μελίσσης, Ρομέου, Παπαγεωργίου, Εμπό, Ιγκόρ, Ντιγκινί (87' Ηλιάδης), Τσουμάνης, Τζάνης (69' Χασομέρης), Ποτουρίδης.

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Σηφάκης, Μαχαίρας (30' Σκέμπης), Μάντζιος, Κώτσιος, Ζίτο, Βούκσεβιτς (80' Ορτέγκα), Τομάς, Μιλοσάβλιεβ (46' Σοτέλο), Μιλιάζες, Γκόμεζ, Μπουσταμάντε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα