Παναθηναϊκός - Καλλονή 1-0

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Καλλονή 1-0

bet365

Ο Μπεργκ είδε δύο γκολ του να ακυρώνονται (σωστά) για οφσάιντ, ωστόσο το τρίτο στο 78' μέτρησε και χάρισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη με 1-0 επί της Καλλονής, που είχε αρχίσει να... αγχώνει τους «πράσινους»!

Επιστροφή Μπεργκ και 4-4-2

Ο Μάρκους Μπεργκ επέστρεψε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, μετά το παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στην Σκόντα Ξάνθη. Επίσης, ο Γιάννης Αναστασίου προτίμησε τον Κλωναρίδη αντί του Καρέλη και τον Χουχούμη αντί του Νάνο.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ, δεξί μπακ ο Μπούρμπος, αριστερό ο Χουχούμης και ο Ταυλαρίδης με τον Σίλντενφελντ στο κέντρο της άμυνας. Ο Λαγός αμυντικό χαφ, με Πράνιτς και Ζέκα μπροστά του. Ο Πέτριτς σε ρόλο επιτελικού και στην κορυφή του 4-4-2 σε ρόμβο, ο Μπεργκ με τον Κλωναρίδη.

Από κει και πέρα, ο Βαγγέλης Βλάχος είχε να διαχειριστεί αρκετές απουσίες και κατέβασε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Παίζοντας 4-2-3-1, ο Χογκ βρέθηκε στην εστία, δεξιά στην άμυνα ο Τσαμπούρης, αριστερά ο Πιπίνης και ο Αναστασιάδης με τον Αντέγιο στο κέντρο των μετόπισθεν. Καλτσάς και Άλβες τα αμυντικά χαφ. Μίνγκας, Λεοζίνιο, Μανούσος η μεσοεπιθετική τριάδα και μπροστά ο Καμαρά.

Χωρίς ουσία!

Αν υπήρχε μία ομάδα στο γήπεδο που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο, να δημιουργήσει και να σκοράρει, αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» με το... καλημέρα πήρε την κατοχή της μπάλας, η Καλλονή κλείστηκε στο μισό γήπεδο και περίμενε σε παθητικό ρόλο. Οι «πράσινοι» είχαν ενέργεια, καλό ρυθμό αλλά τους έλειψε η ουσία. Όσο εύκολα έφταναν έξω από την περιοχή, αλλά τόσο εύκολα οι παίκτες του Αναστασίου σπαταλούσαν το καλό «χτίσιμο» της κάθε επίθεσης. Η πίεση ψηλά απέφερε καρπούς, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πέρασε σωστά η μπάλα είτε προς τον Μπεργκ είτε προς τον Κλωναρίδη.

Ο Παναθηναϊκός μεγάλη ευκαιρία δεν είχε. Ένα πολύ καλό σουτ του Μπούρμπου στο 25' και δύο στιγμές όπου Μπεργκ και Σίλντενφελντ(34', 45') δεν κατάφεραν από καλή θέση να απειλήσουν, ήταν οι μοναδικές στιγμές των γηπεδούχων. Η Καλλονή από την πλευρά της, είχε σε εξαιρετικό πρώτο μέρος τους δύο στόπερ. Ειδικά ο Αντέγιο «καθάρισε» φάσεις που σε αντίθεση περίπτωση θα ήταν... μισό γκολ. Οι φιλοξενούμενοι πήγαιναν το παιχνίδι στα... μέτρα τους και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι καλό στην αντεπίθεση, αν ήταν πιο ουσιαστικοί στην τελική τους πάσα.

Ο Μπεργκ το... κλειδί του πούλμαν!

Αν στο πρώτο μέρος η Καλλονή περίμενε σε παθητικό ρόλο, στο δεύτερο μέρος έβαλε... πούλμαν κανονικό! Όλοι οι ποδοσφαιριστές πίσω από την σέντρα, σε τριπλή ζώνη άμυνας, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που μπήκε φουριόζος και είδε να του ακυρώνονται ορθώς δύο γκολ του Μπεργκ και να μην του δίνονται λανθασμένα δύο πέναλτι σε ανατροπές του Σουηδού!

Η «πράσινη» πολιορκία δεν είχε τέλος. Ο Χογκ ήταν ο... οδηγός του πούλμαν που κρατούσε το χειρόφρενο! Τρομερή διπλή απόκρουση στο 62', εξαιρετικές επεμβάσεις. Όσο ο Μαλτέζος κρατούσε, ο Παναθηναϊκός αγχωνόταν, τα λεπτά περνούσαν. Ο Μάρκους Μπεργκ, όμως, πήρε το... κλειδί, το ξεκλείδωσε-το πούλμαν- και στο 78' λύτρωσε το «τριφύλλι»! Με πλασέ σε κενό τέρμα, έβαλε... φωτιά στην Λεωφόρο που «έβραζε» με τον Γιάχο και χάρισε ένα τρίποντο σημαντικότατο στην ομάδα του.

Στα υπόλοιπα λεπτά, η Καλλονή δεν είχε τρόπο να απειλήσει, οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι που είχαν νέες καλές στιγμές και κάπως έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

MAN OF THE MATCH: Τα ζόρικα είναι για τους... ζόρικους και ο Μάρκους Μπεργκ είναι ένας από αυτούς! Ο Σουηδός επιθετικός είδε το τρίτο του γκολ σήμερα, να μετράει, να είναι το... φαρμακέρο και να δίνει μία πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του. Στο 78' και ενώ το πράγμα έδειχνε να «στραβώνει», βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή και έστειλε την μπάλα μέσα!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Άντριου Χογκ. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω ο πορτιέρο της Καλλονής. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε τρομερές αποκρούσεις, κρατώντας ηρωικά ανέπαφη την εστία του, μέχρι το γκολ του Μπεργκ. Ο πορτιέρο από την Μάλτα ήταν ο κορυφαίος της Καλλονής, με αποκορύφωμα την φοβερή διπλή απόκρουση του 62' και το τετ-α-τετ στο φινάλε με τον Καρέλη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Λεοζίνιο. Ο Βραζιλιάνος είναι ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής της Καλλονής. Δεν βοήθησε καθόλου, δεν κράτησε μπάλα και... χάθηκε στο πρέσινγκ του Παναθηναϊκού.

Η ΓΚΑΦΑ: Ήταν μαθηματικά βέβαιο, πως όπως έπαιζε η Καλλονή, κάποια στιγμή η μπάλα θα έμπαινε μέσα. Ο Χογκ δεν είναι... θεός! Ο Βαγγέλης Βλάχος έστησε μια καλή δημιουργικά ομάδα, να παίζει με πούλμαν έξω από την περιοχή! Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, το σύνολο της Μυτιλήνης δεν άλλαξε τρίτη πάσα, δεν πέρασε καν την σέντρα. Μοιραία θα έχανε το ματς.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Τραγική διαιτησία από τον Γιάχο. Ο διαιτητής από την Χίο σφύριξε αρκετές φορές ανάποδα σε βάρος του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν δύο ανατροπές του Μπεργκ (59' από τον Τσαμπούρη, 64' από Πιπίνη) μέσα στην περιοχή της Καλλονής, ωστόσο, δεν υποδείχθηκαν οι παραβάσεις. Στον αντίποδα, ο πρώτος βοηθός Κωσταράς σωστά ακυρώνει ως οφ- σάιντ τα δύο γκολ του Σουηδού επιθετικού.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός πήρε το «τρίποντο» σήμερα στην Λεωφόρο, ξεκλειδώνοντας στο φινάλε τον γόρδιο δεσμό της άμυνας των φιλοξενούμενων. Ο Μάρκους Μπεργκ έσωσε το «τριφύλλι» που έκανε το καθήκον του, μείωσε την διαφορά και περιμένει τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα