Πανιώνιος - Βέροια 2-1

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος - Βέροια 2-1

bet365

Η Βέροια προηγήθηκε στο ημίχρονο, όμως ο Πανιώνιος έκανε την ανατροπή στην επανάληψη και το 2-1 (οφσάιντ το δεύτερο) του δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να προβεί σε αλλαγές στην κατάρτιση της ενδεκάδας αφήνοντας εκτός αποστολής τους Μητρόπουλο, Γιαννακόπουλο, και Ρισβάνη, και στον πάγκο τους Κολοβό και Παντίδο. Από την πλευρά του ο Γκρανέρο προτίμησε να δώσει ανάσες στους Καλτσά και Παυλίδη.

Γκολ με το... καλημέρα

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους, αφού στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Πανιωνίου κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση κόρνερ Ντουμίτρου και Κάμπορα έπαιξαν βόλει στον αέρα στην περιοχή του Ιστορικού με τον Αργεντινό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου. Όπως ήταν φυσικό το γκολ αυτό έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων οι οποίοι έδειχναν φανερά εκτός αγώνα.

Ανέβηκε μετά το 25’

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έβαλε τις φωνές στους παίκτες του οι οποίες έπιασαν τόπο μετά το 25ο λεπτό με τους «κυανέρυθρους» να ανεβάζουν στροφές και να απειλούν την Βέροια. Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 28΄απείλησαν για πρώτη φορά με τον Φούντα και να δημιουργούν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 32' με τον Χαβιέρ Τόρες να αποκρούει το σουτ του Γιάννου. Η πίεση του Πανιωνίου συνεχιζόταν και πέντε λεπτά αργότερα Γιάννου και Μπούζας δεν κατάφεραν από κοντά να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα μετά την κάθετη πάσα του Μπουμάλ.

Μονόλογος και... ανατροπή

Στην επανάληψη οι Νεοσμυρνιώτες μπήκαν αποφασισμένοι να κλείσουν την Βέροια στα καρέ της και να φτάσουν στην ισοφάριση. Από το πρώτο λεπτό έκλεισαν τον αντίπαλο στα καρέ του και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα με τις επελάσεις του Μπουμάλ από τα δεξιά. Το παιχνίδι παιζόταν γύρω από την περιοχή του Χαβιέρ Τόρες με τους γηπεδούχους να πιέζουν χωρίς πάντως να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν επικεντρωθεί απόλυτα στο πως θα κρατήσουν το υπέρ τους σκορ.

Ο Ουζουνίδης αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα του κι έκανε διπλή αλλαγή με τους Μασούρα και Κολοβό με τους δύο παίκτες να δίνουν την ώθηση που χρειαζόταν ο Πανιώνιος για να κάνει την ανατροπή. Αρχικά στο 62' ο Οικονόμου με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπουμάλ ισοφάρισε σε 1-1 κι εννιά λεπτά αργότερα οι δύο αλλαγές του Ουζουνίδη συνδυάστηκαν με τον Μασούρα να δίνει έτοιμο γκολ στον Κολοβό ο οποίος δεν αστόχησε, με τον σκόρερ πάντως να ήταν σε θέση οφσάιντ.

Μετά την ανατροπή η Βέροια προσπάθησε να βγει από το καβούκι της αλλά ήταν εντελώς ακίνδυνη με τον Πανιώνιο αντίθετα έχοντας πλέον φέρει το ματς στα μέτρα του να φτάνει κοντά στο 3-1 δέκα λεπτά πριν το τέλος αλλά ο Χαβιέρ Τόρες πρόλαβε τον Μπουμάλ πριν σουτάρει. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ζαχαριάδη με τους «κυανέρυθρους» να μην απειλούνται καθόλου από την ακίνδυνη Βέροια και το 2-1 να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στους Νεοσμυρνιώτες για τον επαναληπτικό της επόμενης εβδομάδας.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Χατζηισαΐας, Πάνος, Σιώπης (84΄ Γκέζος), Κόρμπος, Μπουμάλ, Φούντας (59’ Μασούρας), Μπούζας (59’ Κολοβός), Γιάννου

Βέροια (Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο): Χαβιέρ Τόρες, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος, Μαλόν, Όστοϊτς (59’ Καταλά), Μπαλάφας (67’ Παυλίδης), Ντιμίτρου, Κάμπορα (59’ Βεργώνης), Γεωργιάδης, Εσπάρθα, Άρτσε

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα