Μαρκαριάν, ο εκλεκτός του Καραγκούνη!

Μαρκαριάν, ο εκλεκτός του Καραγκούνη!

Αντώνης Σαούλης
Μαρκαριάν, ο εκλεκτός του Καραγκούνη!

bet365

O Ουρουγουανός προπονητής είναι στη λίστα για τον πάγκο της Εθνικής και το gazzetta.gr μπαίνει στο μυαλό του Γιώργου Καραγκούνη και εξηγεί γιατί είναι πιθανό να καταλήξει στον 71χρονο τεχνικό.

Εδώ και μερικές ώρες το όνομα του Σέρχιο Μαρκαριάν παίζει δυνατά για τον πάγκο της Εθνικής παρά το γεγονός ότι και η ΕΠΟ αλλά και ο ίδιος τηρούν σιγή ιχθύος. Ο Ουρουγουανός τεχνικός φαίνεται να είναι ψηλά στην λίστα για την διαδοχή του Κλαούντιο Ρανιέρι και δεν αποκλείεται άμεσα να υπάρξουν εξελίξεις με τον 71χρονο πρώην ομοσπονδιακό προπονητή του Περού.

Ποιο είναι το σκεπτικό του Γιώργου Καραγκούνη; Ο διευθυντής της Εθνικής θα ήθελε ως ιδανική λύση έναν προπονητή που να ξέρει τι εστί ελληνική πραγματικότητα αλλά ταυτόχρονα να έχει διατελέσει και ως ομοσπονδιακός. Και ο Μαρκαριάν, παρά το γεγονός ότι τελευταία φορά που ήταν προπονητής στην Ελλάδα ήταν το 2004, έχει και τα δύο στοιχεία. Μπόνους; Οτι ο Γιώργος Καραγκούνης τον έχει ζήσει ως προπονητή τον Σέρχιο Μαρκαριάν.

Τελευταία δουλειά του Μαρκαριάν ήταν η Εθνική του Περού. Και αν μη τι άλλο η πορεία του ήταν πετυχημένη. Ο Ουρουγουανός παρέλαβε καμμένη γη τον Ιουλίου του 2010 από τον Χοσέ ντελ Σολάρ μια και η Εθνική Περού είχε τερματίσει τελευταία στα προκριματικά για το Μουντιάλ! Και ο Μαρκαριάν ενόψει του Κόπα Αμέρικα το 2011 προβαίνει σε ριζικές αλλαγές και εν τέλει παίρνει την τρίτη θέση (!) πίσω από Ουρουγουάη και Παραγουαή!

Η Εθνική του Περού ήταν σε όμιλο με Χιλή, Ουρουγουάη και Μεξίκο τερμάτισε τρίτη και πέρασε ως η καλύτερη τρίτη στα προημιτελικά. Εκεί απέκλεισε την Κολομβία στην παράταση (με 2-0), πέρασε στα ημιτελικά κι αποκλείστηκε από την πατρίδα του την Ουρουγουάη με το ίδιο σκορ (δύο γκολ ο Σουάρες). Κατέκτησε την τρίτη θέση νικώντας με 4-1 την Βενεζουέλα!

Η επιτυχημένη του πορεία ως ομοσπονδιακός συν το γεγονός ότι για 3,5 σεζόν ήταν προπονητής και στην Ελλάδα (και πιο συγκεκριμένα στον Παναθηναϊκό και στον Ηρακλή) είναι αρκετά για τον Γιώργο Καραγκούνη για να καταλήξει στην περίπτωση του Σέρχιο Μαρκαριάν. Και είναι πολύ πιθανό μέσα στην εβδομάδα να έρθει στην Ελλάδα ο Ουρουγουανός για να συζητήσει από κοντά το ενδεχόμενο ν' αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής.

 

Τελευταία Νέα