ΠΑΣ Γιάννινα - Πανθρακικός 2-2

Νίκος Μαρούδας
ΠΑΣ Γιάννινα - Πανθρακικός 2-2

bet365

Ο Μιχάλης Μανιάς έβαλε τον ΠΑΣ Γιάννινα δύο φορές μπροστά στο σκορ, όμως ο μαχητικός Πανθρακικός βρήκε τις απαντήσεις και έφυγε με βαθμό (2-2) από τους «Ζωσιμάδες».

Έτσι έπαιξαν

Με σαφέστατη την θέληση να ελέγξει την αναμέτρηση, ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3. Ο Βελλίδης στα γκολπόστ, ο Μιχαήλ με τον Τζημόπουλο στο κέντρο της άμυνας και τον Ντάσιο δεξιά, με τον Ναδάλες στα αριστερά. Στο κέντρο Μπέριος και Τσουκαλάς έπαιζαν ως αμυντικοί μέσοι, ενώ ο Τσάβες ήταν μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στην επίθεση, ο Μανιάς ήταν στην κορυφή, ενώ Ίλιτς και Ακόστα στις πτέρυγες.

Ο Ρόκα, παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1 και την ελπίδα πως θα συνεχίσει με ψηλά την ψυχολογία μετά την νίκη επί της Κέρκυρας. Έτσι, επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Αθανασιάδη, στο κέντρο της άμυνας τον Μελίσση με τον Εμπό, στα δεξιά τον Τσουμάνη και στα αριστερά τον Παπαγεωργίου. Στον άξονα βρέθηκαν ο Ρομέου και ο Μεχία, δεκάρι ήταν ο Χασομέρης, στα δεξιά του είχε τον Ντιγκινί και στα αριστερά του τον Τζάνη. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν μόνος του ο Ιγκόρ...

Δεκάλεπτο και... γκολ!

Σε ένα παιχνίδι που δεν υπήρχε καμία φάση στα πρώτα δέκα λεπτά, είχαμε τελικά ένα γκολ! Συγκεκριμένα, με την συμπλήρωση 10 λεπτών ο ΠΑΣ κέρδισε κόρνερ, από το οποίο ο Μανιάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Αθανασιάδη και στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα όμως το απόλυτο μηδέν...

Έπρεπε να φτάσουμε στο 33' για να δούμε ένα σουτ με αξιώσεις από τον Τσάβες το οποίο έφυγε άουτ. Από την άλλη ο Πανθρακικός δεν κατάφερε να απειλήσει παρά μόνο στις καθυστερήσεις με μια κεφαλιά του Παπαγεωργίου που μπλόκαρε εύκολα ο Βελλίδης.

Λίγο νωρίτερα, ο ΠΑΣ είχε χάσει μοναδική ευκαιρία για το 2-0, όταν στο 38' ο Ακόστα βρήκε υπέροχα τον Τσουκαλά μέσα στην περιοχή, τον έβγαλε τετ α τετ αλλά το πλασέ του το έσωσε με το δεξί πόδι ο πολύ καλός Αθανασιάδης.

Ισοφάριση από τα αποδυτήρια!

Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Τσουμάνης μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, με ωραίο γύρισμα βρήκε τον Χασομέρη στο σημείο του πέναλτι και αυτός έκανε το 1-1. Το δεύτερο ημίχρονο είχε αρχίσει με γκολ και η συνέχειά του ήταν παρόμοια...

Εκ νέου προβάδισμα και ψυχρολουσία στο 84'!

Έτσι λοιπόν, στο 57' είχαμε το τρίτο γκολ της αναμέτρησης, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει και πάλι το προβάδισμα με τον Μανιά. Συγκεκριμένα, ο Ίλιτς βρήκε υπέροχα μέσα στην περιοχή και δεξιά τον συμπαίκτη του και αυτός με ξερό δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Αθανασιάδη για το 2-1.

Όμως αυτό δεν αρκούσε για να πάρει τη νίκη η ομάδα των Ιωαννίνων... Ο Πετράκης αποφάσισε στο 81' να αποσύρει τον Ίλιτς και κάπου εκεί ο ΠΑΣ έχασε πολύ από την ενέργειά του. Αυτό το... πλήρωσε στο 84', όταν ο Κάσες μέσα στην περιοχή πήρε την μπάλα και με σουτ μετά από ατομική προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 2-2 και έδωσε έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Ντάσιος, Μπέριος, Τσουκαλάς, Τσάβες (69’ Γιάκος), Ακόστα (71’ Σκόνδρας), Ίλιτς (81’ Κοροβέσης), Μανιάς.

Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Εμπό, Μελίσσης, Παπαγεωργίου, Μεχία, Ρομέου, Χασομέρης, Ντιγκινί (69’ Ζδράβος), Τσουμάνης, Τζάνης (87’ Λίτσκας), Ίγκορ (69’ Κάσες).

Man of the match: Μπορεί ο ΠΑΣ τελικά να μην πήρε μια πολύτιμη νίκη, ωστόσο ο Μανιάς δεν θα μπορούσε να μην είναι ο MVP. O επιθετικός των γηπεδούχων έδωσε δυο φορές το προβάδισμα στην ομάδα του, όμως τελικά αυτά τα τέρματα δεν ήταν αρκετά για να δώσουν στον ΠΑΣ την νίκη.

Αδύναμος κρίκος: Η αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ... Ο Πανθρακικός δεν ήταν πολύ απειλητικός στο παιχνίδι στους Ζωσιμάδες, όμως η αμυντική γραμμή της ομάδας της Ηπείρου δεν ήταν όσο σοβαρή θα έπρεπε με αποτέλεσμα να δεχθεί δύο γκολ από το πουθενά.

Στο ύψος του: Ποιος άλλος από τον Κάσες! Ο Ισπανός επιθετικός έχει λείψει φέτος πάρα πολύ από τον Πανθρακικό, όμως από την στιγμή που μπήκε στο γήπεδο έδειξε πως η ομάδα της Θράκης είναι ικανή για την ισοφάριση. Αυτό και έγινε στο 84'.

Η γκάφα: Την έκανε ο Τσουκαλάς, όταν στο 38' είχε μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στον ΠΑΣ, αλλά κατάφερε να αστοχήσει μόνος του απέναντι στον Αθανασιάδη.

Το στραγάλι: Ο Ηλίας Σπάθας και οι βοηθοί του έκαναν ένα καλό ματς, με την φάση του 1-0 ωστόσο να ελέγχεται για επιθετικό φάουλ, καθώς ο Μανιάς φαίνεται να σπρώχνει τον αντίπαλο του για να πάρει καλύτερη θέση και τελικά με κεφαλιά να σκοράρει.

Το ταμείο του Gazzetta: Αν έπρεπε με το... ζόρι κάποιος να κερδίσει αυτός θα ήταν ο ΠΑΣ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια μπορούν να αισθάνονται αδικημένοι από το τελικό σκορ. Ωστόσο, ο Πανθρακικός έδειξε πως με τον Κάσες μέσα έχει άλλον... αέρα και παρέμεινε για 6ο σερί παιχνίδι αήττητος, μιας και τελευταία του ήττα είναι από τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο την 14η αγωνιστική!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα