Προπονητής ετών 19!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Προπονητής ετών 19!

bet365

Ο 19χρονος προπονητής, Χρήστος Ισαΐδης εκμυστηρεύεται τα όνειρα του στο gazzetta.gr. Η γνωριμία του με τον Μπενίτεθ, η πρώτη του θητεία στον Εθνικό Γαζώρου και το επόμενο βήμα.

Ο Χρήστος Ισαΐδης προτού ενηλικιωθεί είχε κατασταλάξει στην προπονητική. Ακολουθώντας τον αντίθετο δρόμο σε σχέση με τους περισσότερους συνομήλικους του, αποχώρησε από την Ακαδημία του Πανσερραϊκού προκειμένου να γίνει προπονητής.

Αρχικά παρακολούθησε ένα επιμορφωτικό σεμινάριο προπονητών της Ακαδημίας της Φέγενορντ. Αφού απέκτησε το δίπλωμα UEFA C' ανέλαβε χρέη βοηθού προπονητή στην ομάδα Νέων του Εθνικού Γαζώρου

Στη συνέχεια, ο νεαρός τεχνικός προκειμένου να εμπλουτίσει τις γνώσεις του ταξίδεψε στην Ιταλία παρακολουθώντας τις προπονήσεις της Νάπολι υπό την επίβλεψη του Ράφα Μπενίτεθ.

«Μου άρεσε από παλιά το ποδόσφαιρο και έπαιζα, όμως ένας σοβαρός τραυματισμός είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορώ να συνεχίσω.

Έτσι μου ήρθε η ιδέα να παρακολουθήσω σεμινάρια και να ασχοληθώ με την προπονητική. Απέκτησα εμπειρίες μέσα στο γήπεδο κάνοντας προπονήσεις με τον Σάκη Τερζή πρώτο προπονητή του Εθνικού Γαζώρου», τονίζει στο gazzetta.gr ο Χρήστος Ισαΐδης.

Πριν από μερικούς μήνες, ο νεαρός προπονητής βίωσε μία ξεχωριστή εμπειρία παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο καθοδηγεί τη Νάπολι ο Ράφα Μπενίτεθ.

«Είχα κάνει αίτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Νάπολι και με δέχθηκαν. Ήμουν από τους λίγους τυχερούς. Παρακολούθησα προπονήσεις του Ράφα Μπενίτεθ για 7-8 μέρες. Ήταν μία απίστευτη εμπειρία.

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η τρομερή οργάνωση που έχει επιβάλλει στη Νάπολι. Από το πως θα μπουν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο μέχρι την αποχώρηση τους για τα αποδυτήρια.

Δίνει σημασία σε κάθε λεπτομέρεια. Είναι ένας απλός άνθρωπος που μιλούσε σε όλους. Αυτό που διαπίστωσα είναι πως έδινε περισσότερη σημασία στην κατοχή της μπάλας. Προσπαθούσα να σημειώνω όσα περισσότερα πράγματα μπορούσα».

Ο Χρήστος Ισαΐδης μετά την πρώτη του προπονητική θητεία στην ομάδα Νέων του Εθνικού Γαζώρου θέτει νέους στόχους.

«Στόχος μου είναι βήμα-βήμα να φτάσω όσο γίνεται ψηλότερα. Έχω επικοινωνία με προπονητές όπως είναι οι Κατσαβάκης και Μαντζουράκης. Είναι άνθρωποι από τους οποίους έμαθα πολλά πράγματα, όπως φυσικά και από τον Θανάση Τερζή που μου έδωσε την ευκαιρία στον Εθνικό Γαζώρου.Πλέον στοχεύω να αποκτήσω δίπλωμα UEFA B».

Ο 19χρονος προπονητής δηλώνει θιασώτης του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

«Ξεχωρίζω τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Αυτός είναι ο top προπονητής για μένα. Δεν είναι τυχαίο που τον εμπιστεύθηκαν τόσα χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζοντας τον μύθο του.

Επίσης μου αρέσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα αλλά και ο Μουρίνιο αν και διαφωνώ με τον Πορτογάλο σε κάποιες περιπτώσεις με την συμπεριφορά του».

Εντός συνόρων ψηφίζει Άγγελο Αναστασιάδη.

«Από Ελλάδα ξεχωρίζω τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος δίνει βαρύτητα στην ψυχολογία και γνωρίζει πως να ανεβάσει τους παίκτες του, αλλά και τον Σάκη Τσιώλη τον οποίο παρακολουθώ από παλιά».

Ο ανερχόμενος προπονητής εξηγεί στο gazzetta.gr τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το ποδόσφαιρο προπονητικό μολονότι βρίσκεται στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας του.

Θεωρώ πως η ψυχολογία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στο ποδόσφαιρο. Θα πρέπει ο προπονητής να γνωρίζει πως να τονώσει το ηθικό ενός ποδοσφαιριστή και να πάρει το 100% των δυνατοτήτων του. Βέβαια η τακτική είναι απαραίτητη.

Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο με έμφαση στο πρέσινγκ κάτι που δουλεύαμε στον Εθνικό Γαζώρου. Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου και το σίγουρο είναι πως θα αλλάξω πολλές φορές γνώμη μέχρι να καταλήξω στο τι φιλοσοφία θα ακολουθήσω.

 

Τελευταία Νέα