Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 (vid)

Gazzetta team
Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 (vid)

bet365

Ο Βελλίδης και το δοκάρι σταμάτησαν τον Παναιτωλικό στο πρώτο μέρος, οι μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΣ Γιάννινα του στέρησαν κάτι καλύτερο στο δεύτερο και το 0-0... σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών στο ματς του Αγρινίου!

11άδες χωρίς εκπλήξεις
Οι δύο προπονητές δεν επιφύλασσαν εκπλήξεις, καθώς κατέβασαν την καλύτερη δυνατή ομάδα που είχαν στην διάθεσή τους. Ο Μάκης Χάβος εμπιστεύτηκε τον Μπρακάλι κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπεχεράνο, Ετζεγκιέλε, Κούσα και Κέβιν από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα και τον Γοδοί μπροστά τους σε ρόλο αμυντικό χαφ. Ο Κάπελ ξεκίνησε δεξιά, ο Βιγιαφάνιες αριστερά και οι Φωτάκης, Μαρτίνες πίσω από τον Άλβες.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε τον Βελλίδη για το τέρμα, και τους Στρούνα, Τζημόπουλο, Μιχαήλ και Ναδάλ στην άμυνα. Ο Γαρουφαλιάς μαζί με τον Τσουκαλά ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με την τριάδα πίσω από τον Ίλιτς να αποτελείται από τους Ακόστα, Τσάβες και Κοροβέση.

Ημίχρονο για έναν ρόλο
Οι φιλοξενούμενοι φάνηκε να μπαίνουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο επιλέγοντας τον Τσάβες για να κάνουν παιχνίδι, ενώ στο 7ο λεπτό είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Κοροβέση, όμως το σουτ από πλεονεκτική θέση, πέρασε άουτ. Από εκεί το σημείο και μετά, ο Παναιτωλικός άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να γίνεται πιο επικίνδυνος προς την εστία του Βελλίδη.

Όσο εύκολα όμως έφτανε στην περιοχή του, τόσο δύσκολη πέρναγε την μπάλα μέσα σε αυτή. Ακόμη όμως και όταν τα κατάφερνε η τύχη δεν ήταν με το μέρος των γηπεδούχων, όπως έγινε για παράδειγμα στο 12ο λεπτό, όταν το σουτ του Βιγιαφάνιες βρήκε στο δοκάρι. Έτσι, ο Μάκης Χάβος αποφάσισε να ανακατέψει όσο μπορούσε την τράπουλα, αλλάζοντας συνεχώς πλευρές στους Βιγιαφάνιες και Καπέλ.

Ο τραυματισμός του Γαρουφαλιά ανάγκασε τον προπονητή του ΠΑΣ να κάνει μόλις στο 19 λεπτό την πρώτη αλλαγή του και να βάλει τον Σκόνδρα, χωρίς να είναι η φυσική του θέση, καθώς είναι αμυντικός. Όπως ήταν λογικό, η αλλαγή αυτή δεν βοήθησε δημιουργικά τους φιλοξενούμενους και η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Οι Γιαννιώτες είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και σε αντεπιθέσεις, με τον Παναιτωλικό να απειλεί συνεχώς με τους Μαρτίνες (16'), Κούσα (18'), Ετζεγκιέλε (28'), Βιγιαφάνιες (29', 38'), Κέβιν (33), όμως έπεφτε πάνω στον καταπληκτικό Βελλίδη που κράτησε το μηδέν στο πρώτα 45 λεπτά του ματς.

Βελτιώθηκε ο Τσάβες, βελτιώθηκε ο ΠΑΣ
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε... Οι Γιαννιώτες άρχισαν να βρίσκουν ελεύθερους χώρους από τις προωθήσεις των γηπεδούχων και άρχισαν να απειλούν χάρη στις ενέργειες του Τσάβες που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Αργεντίνος όμως δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που είχε στο 55', όπως είχε και κάνει και 2 λεπτά νωρίτερα ο Κοροβέσης στον οποίο είχε δώσει ασίστ...

Τα προβλήματα για τον Μάκη Χάβο μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο, καθώς ο Βιγιαφάνιες παραπονέθηκε για ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα να αφήσει την θέση του στο Μύγα (69'), ενώ λίγα αργότερα ο Γιάννης Πετράκης αντικατέστησε τον Τσάβες με τον Γιάκο, θέλοντας να έχει έναν παίκτη που να μαρκάρει περισσότερο. Έτσι, άρχισε να ελέγχει περισσότερον τον ρυθμό, βγάζοντας εκτός παιχνιδιού ουσιαστικά τον Μαρτίνες.

Η αδράνεια του Αργεντίνου στο δημιουργικό κομμάτι επηρέασε αισθητά τον Παναιτωλικό, που πλέον δεν ήταν το ίδιο απειλητικός με το πρώτο μέρος. Αντιθέτως οι γηπεδούχοι παρουσίαζαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να κρατήσουν μπάλα και τελικά να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας.


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ράφαελ, Κέβιν, Κούσας, Εντζεγκέλε, Μπεχαράνο, Γοδόι, Φωτάκης (81΄Παπουτσογιαννόπουλος), Βιγιαφάνιες (69' Μύγας), Κάπελ, Μαρτίνες, Άλβες

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς (76' Μανιάς), Ακόστα, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Τσάβες (72' Γιάκο), Στρούνα, Κοροβέσης, Γαρουφαλιάς (19' Σκόνδρας).

MVP: Χωρίς αμφιβολία ο Βελλίδης, ο οποίος με τις καταπληκτικές του επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο κράτησε ανέπαφη την εστία του, παρά την μεγάλη πίεση που ασκούσαν οι γηπεδούχοι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κούσας έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Όχι τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όπου ο Παναιτωλικός είχε την υπεροχή, αλλά στην επανάληψη, όπου οι Γιαννιώτες πίεζαν και είχαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αν και επιθετικός ο Άλβες για ακόμη ένα παιχνίδι έμεινε άσφαιρος... Για την ακρίβεια 13ο, μεγαλώνοντας ακόμη την αμφισβήτηση που υπάρχει γύρω από το όνομά του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Κοροβέση με την ευκαιρία που έχασε στο 52ο λεπτό και θα μπορούσε να είχε βάλει μπροστά τον ΠΑΣ, αλλάζοντας εντελώς το παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σπάθας δεν αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς ακόμη και στην φάση του 84' όπου ο Ακόστα διαμαρτυρήθηκε για χέρι, δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση στην επέμβαση του Κούσα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναιτωλικός είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο έμεινε από δυνάμεις και από μονάδες... Ο Βιγιαφάνιες έγινε αλλαγή, ο Μαρτίνες κλείστηκε και για ακόμη ένα παιχνίδι ο Άλβες ήταν... αλλού. Αντιθέτως ο ΠΑΣ, αφού πέρασε τα... δύσκολα στο πρώτο 45ο λεπτό κυρίως με «ταμπούρι», έδειξε προσωπικότητα, ανέβασε την απόδοσή του και στην επανάληψη θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα