Μπαστιά - Παρί Σεν Ζερμέν 4-2

Γιώργος Κοντογεώργης
Μπαστιά - Παρί Σεν Ζερμέν 4-2

bet365

Η Παρί προηγήθηκε 0-2 στο 20' όμως η εκπληκτική Μπαστιά έκανε ιστορική ανατροπή και πήρε τη νίκη με 4-2! Παρέμεινε κάτω από Μαρσέιγ-Λιόν η ομάδα του Μπλαν.

Σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών, η Μπαστιά-λίγες μέρες μετά την πρόκριση επί της Λιλ στο Κύπελλο- έκανε κομμάτια την άμυνα των 100 εκατ. ευρώ της Παρί Σεν Ζερμέν από την οποία είχε βρεθεί να χάνει με 0-2. Η εμφάνιση των πρωταθλητών προκαλεί σοκ και ο Λοράν Μπλαν έχει τεράστια ευθύνη, όπως έχει και ο Νταβίντ Λουίζ, που ήταν ο χειρότερος μίας ντροπιαστικής οπισθοφυλακής. Μαγικό γκολ από τον Παλμιέρι για το 3-2. Πολύτιμη η νίκη της Μπαστιά στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Η ήττα της πρωτοπόρου, Μαρσέιγ, την Παρασκευή (09/01) από την Μονπελιέ (2-1) φάνηκε να έχει δώσει φτερά στους Παριζιάνους που ήθελαν νίκη για να την πιάσουν στο Νο1 του Championnat. Και στο πρώτο 20λεπτο αυτό ακριβώς φάνηκε ότι θα γίνει. Στο 10' η μαγική μπαλιά του Καμπάιγ βρήκε τον Λούκας Μοουρα που έβγαλε γκάζι και με πανέμορφη λόμπα πάνω στον βηματισμό του νίκησε τον Αρεολά, τερματοφύλακα που παίζει δανεικός στην Μπαστιά από την Παρί (0-1). Οι φιλοξενούμενοι ήταν σε καλύτερη κατάσταση και στο 20' δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην πίστευψε ότι το ματς τελείωσε. Ο Ματουιντί έκλεψε, ο Ραμπιό τσίμπησε για τον Παστόρε, στον οποίο μάλλον έγινε πέναλτι, η μπάλα επέστρεψε στον νεαρό Γάλλο χαφ και εκείνος με όμορφο διαγώνιο τελείωμα έκανε το 0-2.

Οποιος μπορούσε προέβλεψει το τι θα ακολουθήσει, λογικά θα είναι ήδη πολύ πλούσιος. Στο 32' ο Φαν Ντερ Βιλ χωρίς να πιέζεται έκανε ηλίθιο πέναλτι με χέρι και ο Μπουντεμπούζ ξεγέλασε τον Ντουσέζ για το 1-2. Δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο, ο Μπουντεμπούζ εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πέρασε και ο -πρώην άσος του Ολυμπικού- Μοντέστο με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα μέσα σε ντελίριο (2-2). Στην επανάληψη η Παρί προσπάθησε να δείξει μετάλλο, όμως στο 56' λογικά κατάλαβε ότι το βράδυ δεν είναι δικό της.

Στο 54' ο Καμπάιγ αποχώρησε τραυματίας για να μπει ο Βεράτι και δύο λεπτά αργότερα ο Μπουντεμπούζ χτύπησε ακόμα ένα κόρνερ και μετά την απομάκρυνση της άμυνας της Παρί, ο Ζουλιάν Παλμιέρι με μυθικό βολέ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι για το 3-2. Μοναδική σοβαρή αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν το δοκάρι του Τιάγκο Σίλβα ύστερα από το φάουλ του Μόουρα από δεξιά για να ολοκληρώσει τον ιστορικό θρίαμβο ο Παλμιέρι με το δεύτερο γκολ του στο 89' με προβολή από κοντά.

Μπαστιά (Πριτάν-Σεκλί): Αρεολα, Μαράνζ, Μοντέστο, Σκιλασί, Παλμιέρι, Σιονί, Ρομαρίκ (64' Κεϊτά), Ζιλέ, Καουζάκ, Μπουντεμπούζ, Μαμπουλού (86' Πεϊμπερνές).

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Ντουσέζ, Μάξουελ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Φαν Ντερ Βιλ, Ματουιντί (69' Μπαεμπέκ), Καμπάιγ (54' Βεράτι), Παστόρε, Ραμπιό, Λούκας Μόουρα, Ιμπραΐμοβιτς.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα