ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Καλαμαριάς 2-1

Νίκος Τσιώκος
ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Καλαμαριάς 2-1

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, γκρέμισε τους ψιθύρους, κέρδισε με 2-1 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και πέρασε... πρώτος και καλύτερος στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, αφήνοντας εκτός θεσμού τους Πόντιους!

Οι φήμες έλεγαν πολλά για ενδεχόμενη ισοπαλία στους Ζωσιμάδες, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα τις διέψευσε και έκανε το καθήκον του απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στον «Άγιαξ» αρκούσε ο βαθμός για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αλλά πήρε τους τρεις της νίκης και πέρασε ως πρώτος στους «16» του θεσμού αφήνοντας εκτός τους Πόντιους.

Τα δύο πρώτα γκολ ήταν... δώρα από τις άμυνες των δύο ομάδων. Οι Ηπειρώτες μπήκαν δυνατά στο ματς και απείλησαν με Γιάκο, Μανιά, Κρητικό στο 2', στο 9' και στο 16', αντίστοιχα και στο 25' άνοιξαν το σκορ. Ο Μπερτέν στο πίσω γύρισμα της μπάλας στον Παπαδόπουλο έδωσε πάσα στον Γιάκο, αυτός είπε ευχαριστώ για το... δώρο και πλάσαρε ιδανικά τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Όμως, στο 36' ο Απόλλων απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Ο Σκόνδρας ήταν αυτή τη φορά που έκανε το λάθος στο πίσω γύρισμα της μπάλας στον Σωτηρίου, τον οποίο πλάσαρε ο Τσούτσης για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Το 1-1 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν πρόβλημα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την κατοχή.

Όλα αυτά μέχρι το 62', όταν ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γιάκου μέσα στην περιοχή, με τον Παπαπέτρου να δείχνει την άσπρη βούλα. Βέβαια, η απόφαση του Αθηναίου ρέφερι ήταν τραβηγμένη, καθώς φάνηκε να μην υπάρχει κράτημα.

Ο Μανιάς, πάντως, ευστόχησε από τα 11 μέτρα στο 64' και έστειλε την ομάδα του στην κορυφή του 2ου Ομίλου και στους «16» του Κυπέλλου. Το μόνο που μπόρεσε να κάνει η Καλαμαριά ήταν να απειλήσει δύο φορές με τους Καπετάνο, Νατσιόπουλο στο 85' και στο 87', αντίστοιχα, με το 2-1 να παραμένει μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Σωτηρίου, Ναδάλες, Σκόνδρας, Μπέριος, Γιάκος, Αυγενικού (80' Τσουκαλάς), Γαρουφαλιάς, Ηλιάδης (79' Σαπαλίδης), Στρούνα, Κρητικός (77' Νάκος), Μανιάς.

Απόλλων Καλαμαριάς (Παναγιώτης Διλμπέρης): Παπαδόπουλος Π., Αναστασίου, Ακασού (78' Μαυροκεφαλίδης), Βαγγελόπουλος, Μπερτέν (46' Παπαστεριανός), Γαλανόπουλος, Καράμπελας, Κουρούμπης, Νατσιόπουλος, Ευσταθίου, Τσούτσης (77' Καπετάνος).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα