The Luka story...

Αντώνης Σαούλης
The Luka story...

bet365

Από τον Ερυθρό Αστέρα του Σα Πίντο, στα Χανιά και τον Πλατανιά, ο 22χρονος Σέρβος ξεχώρισε στο «Καραϊσκάκης». Το πρέσινγκ από την ΑΕΚ και τον Μιλοβάνοβιτς το καλοκαίρι και η απόφαση του μικρού να χαρίσει χρήματα...

Ξανθιά χωρίστρα, σηκωμένος γιακάς. Τον παρατηρούσες το μεσημεράκι στο «Καραϊσκάκης» κι αναρωτιούσαν από ποια δεκαετία έχει σκάσει μύτη το παιδάκι που έπαιζε επίθεση στον Πλατανιά. Και όσο πέρναγε η ώρα έβλεπες πως κατέχει και το άθλημα. Κινητικός, γρήγορος δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Αλλωστε αυτός βγάζει και την κάθετη στον Τόρες πριν αυτός την δώσει στον Αγκιλέρα για την ισοφάριση.

Ο λόγος για τον Λούκα Μιλούνοβιτς. Το 22χρονο Σερβάκι που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Πλατανιά έχοντας από τα ακριβότερα συμβόλαια (ίσως και το μεγαλύτερο) της ομάδας. Ποιος είναι ο κύριος Μιλούνοβιτς; Και γιατί έχει τα φόντα ν' απασχολήσει τις μεγάλες ομάδες στην συνέχεια; Πως κατέληξε στον Πλατανιά; Που εμπλέκεται η ΑΕΚ και ποια η σχέση του με τον Σα Πίντο.

Η ΕΘΝΙΚΗ
Αρρωστάκι Ερυθρός Αστέρας. Εκεί πήγε από την Ζούλτε Βάρεγκεμ (ναι είχε προλάβει να κάνει μεταγραφή στα 19 του από την Μπέογκραντ) και εκεί έκανε όνομα. Και όχι μόνο πήγε στον Ερυθρό Αστέρα αλλά συνάντησε και τον Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν αυτός που τον πίστεψε περισσότερο και με το που πήγε (αρχές δεύτερου γύρου) τον έβαζε μόνιμα βασικό.

Οι εμφανίσεις του (και το ταλέντο του βεβαίως, βεβαίως) ανάγκασαν τον Ράντοβαν Κούρτσιτς να τον καλέσει στην U-21. Eκεί ο Μιλούνοβιτς κάνει το μπαμ. Πρώτος σκόρερ στην προκριματική φάση ο μικρός ξανθός εξτρέμ (αυτή είναι η κανονική του θέση) στέλνει την Σερβία στα play-off για την τελική φάση. Ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα στον Ερυθρό Αστέρα στέλνουν τον Μιλούνοβιτς μεταξύ πάγκου και κερκίδας. Ο ίδιος ζητάει να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι του '14 από τον Δεκέμβρη και στον Ερυθρό Αστέρα τον βάζουν στον πάγο. Για να πάρει την ελευθέρας του, ο Μιλούνοβιτς χαρίζει και καμιά 100.000 ευρώ στον Αστέρα και φεύγει.

Στο ίδιο διάστημα ο Σέρβος χάνει την θέση του στην Εθνική, ωστόσο η U21 αποκλείει την Ισπανία (!) και περνάει στην τελική φάση (θα διεξαχθεί φέτος το καλοκαίρι στην Τσεχία). Ο Μιλούνοβιτς ψάχνει για ομάδα που θα έχει χρόνο συμμετοχής και καταλήγει στον Πλατανιά. Ωστόσο πριν ακόμα συμφωνήσει με την Κρητική ομάδα, δέχθηκε αρκετά μεγάλο πρέσινγκ από άλλον σύλλογο.

Η ΑΕΚ
Οσο ο Μιλούνοβιτς βρισκόταν στα Χανιά δέχθηκε μεγάλο πίεση από τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Συμπατριώτης του ήξερε το ταλέντο του, τον ήθελε στην ΑΕΚ αλλά ο μικρός προτίμησε την Σούπερ Λίγκα. Ειχε συγκεκριμένο λόγο. Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα του Πλατανιά αφού μίλησε και με τον Χριστόπουλο για το project της ομάδας. Στόχος του; Να παίξει ξανά και να επιστρέψει στην Εθνική του ομάδα για την τελική φάση της U21 στην Τσεχία. Και για να βοηθήσει την χώρα του (όντας πρώτος σκόρερ) αλλά και για να κάνει αίσθηση στους scouters που θα δώσουν το παρών...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα