Ήταν... χουβαρντάς ο Θουμπιθαρέτα

Ήταν... χουβαρντάς ο Θουμπιθαρέτα

Κώστας Ζάλιαρης
Ήταν... χουβαρντάς ο Θουμπιθαρέτα

bet365

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι... άδειασε τα ταμεία της Μπαρτσελόνα! Το gazzetta.gr αναλύει τα ποσά που διέθεσαν οι «μπλαουγκράνα» στα 4,5 χρόνια παρουσίας του Θουμπιθαρέτα.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Άντονι Θουμπιθαρέτα αποτελεί πλέον παρελθόν από τη θέση του τεχνικού διευθυντή στους «μπλαουγκράνα» που γνωστοποίησαν τη διακοπή της συνεργασίας τους μαζί του, έπειτα από 4,5 χρόνια.

Στην θητεία του στον καταλανικό σύλλογο, ο Θουμπιθαρέτα κλήθηκε να αντιμετωπίσει αρκετές καταστάσεις, διόλου ευχάριστες.

Από το σκάνδαλο με τη μεταγραφή του Νεϊμάρ, την απόκρυψη του ακριβές ποσού που διατέθηκε για την απόκτησή του και την οφειλή που ακόμα υπάρχει προς την εφορία, τις συζητήσεις για τις αναπροσαρμογές που έχει υποστεί το συμβόλαιο του Μέσι, τον αείμνηστο Τίτο Βιλανόβα την περίοδο που έδινε την πιο μεγάλη μάχη της ζωής του με τον καρκόνο, αλλά πάνω απ' όλα, την εχθρική αντιμετώπιση από από τον κόσμο της ομάδας.

Στα 4,5 χρόνια της συνεργασίας του, λοιπόν, με τη Μπαρτσελόνα, ο Άντονι Θουμπιθαρέτα, με τα σωστά και τα λάθη του, με τις επιλογές που «βγήκαν» και άλλες που δεν τον δικαίωσαν καθόλου, έκανε τον σύλλογο να βγάλει συνολικά από τα ταμεία του το εξωφρενικό ποσό των 441,9 εκατ.ευρώ!

Ας δούμε αναλυτικά πως μοιράστηκε αυτό το ποσό και σε ποιους...

Σεζόν 2010/2011:

Νταβίντ Βίγια – 40 εκατομμύρια

Χαβιέ Μασεράνο – 22 εκατομμύρια

Αντριάνο Κορέια – 10 εκατομμύρια

Ιμπραχίμ Αφελάι – 3 εκατομμύρια

Σεζόν 2011/2012:

Σεσκ Φάμπρεγας – 34 εκατομμύρια

Αλέξις Σάντσες – 27 εκατομμύρια

Σεζόν 2012-2013:

Άλεξ Σονγκ – 19 εκατομμύρια

Ζόρντι Άλμπα – 14 εκατομμύρια

Σεζόν 2013-2014:

Νεϊμάρ – 115,4 εκατομμύρια, χωρίς το πρόστιμο για την φοροδιαφυγή την οποία χρέωσαν σε... λάθος συνεννόηση με τον πατέρα του Βραζιλιάνου

Σεζόν 2014-2015:

Λουίς Σουάρες – 81 εκατομμύρια

Ράκιτιτς – 18 εκατομμύρια

Μπράβο – 12 εκατομμύρια

Ντάγκλας Περέιρα – 4,5 εκατομμύρια

Ζερεμί Ματιέ 20 εκατομμύρια

Αντρέ Τερ Στέγκεν – 12 εκατομμύρια

Τόμας Βερμάελεν – 10 εκατομμύρια

Μεγάλο μέρος του... μαρμάρου που πλήρωσε ο Άντονι Θουμπιθαρέτα, ανήκει στον Βερμάελεν που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2014 και ενδέχεται να μην προλάβει καν να αγωνιστεί στην τρέχουσα περίοδο. Πρόκειται για μια από τις πιο αποτυχημένες – τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα – μεταγραφές της Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια, αν και δεν έλειψαν εκείνοι που ουδέποτε πρόσφεραν αυτά που θα μπορούσαν. Σε αυτή την κατηγορία μπαίνουν οι Αφελάι, Φάμπρεγας, Ντάγκλας και Σονγκ...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα