Οι χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού

Οι χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού

Νίκος Ρόλλας
Οι χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού

bet365

Το gazzetta.gr μετράει τις ευκαιρίες που είχε ο Παναθηναϊκός να μειώσει την διαφορά με την κορυφή, αλλά τις άφησε να περάσουν ανεκμετάλλευτες.

Μπορεί το πρωτάθλημα να βρίσκεται σχεδόν στην μέση του, καθώς υπολείπεται ακόμη μία αγωνιστική για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος και η διαφορά που χωρίζει τον Παναθηναϊκό από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα να μην είναι απαγορευτική για όνειρα… τίτλου, ωστόσο όλα θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα για τους «πράσινους»…

Αρκεί βέβαια, να μην άφηναν να περνούν ανεκμετάλλευτες οι ευκαιρίες που παρουσιάζονταν από τους άλλους συνδιεκδικητές του τίτλου, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Και αυτό γιατί τρεις φορές θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα αποτελέσματα ή το πρόγραμμα των αντιπάλων, αλλά και τις τρεις πέταξαν την μπάλα στην… εξέδρα.

Το Gazzetta.gr κάνει ένα mini flashback και σας θυμίζει τις περιπτώσεις αυτές που θα μπορούσαν να είχαν διαφοροποιήσει σημαντικά την βαθμολογική θέση του Παναθηναϊκού που τώρα είναι στο -7 από τον ΠΑΟΚ και στο -6 από τον Ολυμπιακό…

13η και γρουσούζικη
Με τον Ολυμπιακό να έχει αφήσει δύο βαθμούς χάρη στην ισοπαλία (2-2) που πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη και τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει την βαριά ήττα με 4-2 από την Ξάνθη στα Πηγάδια, ο Παναθηναϊκός έχει μία μεγάλη διπλή ευκαιρία. Να μειώσει στο -3 την διαφορά από τον «δικέφαλο» που είναι στην κορυφή και να περάσει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, καθώς ήταν στο -2 από τον Ολυμπιακό. Αν και προηγήθηκε όμως στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα με τον Λαγό, τελικά το γκολ του Σανκαρέ αποδείχθηκε καθοριστικό, καθώς οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και περιορίστηκαν στην ισοπαλία. Έτσι το -3 από την κορυφή και το +1 της δεύτερης θέσης, έγιναν -5 και -1 αντίστοιχα.

Έπεσε στα… Πηγάδια
Δύο αγωνιστικές αργότερα, παρουσιάζεται νέα ευκαιρία… Μπορεί ο Ολυμπιακός να κέρδισε 2-0 τον Πανιώνιο, όμως ο ΠΑΟΚ χάνει 3-0 στους Ζωσιμάδες από τον ΠΑΣ. Άρα, το -5, με νίκη επί της Ξάνθης γίνεται -2, ενώ παράλληλα διατηρείται και το -1 από τους Πειραιώτες που βρίσκονται στην δεύτερη θέση. Ο Παναθηναϊκός όμως ουδέποτε εμφανίστηκε στα Πηγάδια, το μυαλό των περισσότερων παικτών του ήταν άλλου για αλλού και παρά το γεγονός ότι ήταν… ψυλλιασμένοι από το «στραβοπάτημα» του ΠΑΟΚ, την έπαθαν με το ίδιο ακριβός σκορ, 4-2. Έτσι, η διαφορά με την κορυφή μπορεί να παρέμεινε στο -5, αλλά ο Ολυμπιακός ξέφυγε πλέον με 4 βαθμούς.

Χάθηκε στην ομίχλη και στις ευκαιρίες
Φτάνουμε λοιπόν και στην πρώτη αγωνιστική του 2015… Όχι εδώ δεν γκέλαρε ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός. Το πρόγραμμα που έχουν όμως για την επόμενη, εξ αναβολής αγωνιστική, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι «πράσινοι» φιλοξενούν τον Εργοτέλη, καθιστούν το ματς στα Γιάννινα ως μία μεγάλη ευκαιρία. Ο «δικέφαλος ταξιδεύει στην Τρίπολη, ενώ οι Πειραιώτες στην Ξάνθη, κάτι που σημαίνει ότι το ενδεχόμενο «στραβοπατήματος» είναι πιθανό. Αντί όμως ο Παναθηναϊκός να κερδίσει, διατηρώντας την διαφορά και ευελπιστώντας σε μείωσή της την επόμενη αγωνιστική, με την ισοπαλία στην Ήπειρο την αύξησε στο -6 και στο -5 αντίστοιχα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα