Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

bet365

Τρομερά παθιασμένη η Βαλένθια έκανε την μεγάλη ανατροπή (2-1) και έβαλε τέλος στο απίθανο σερί των 22 νικών της Ρεάλ, φτιάχνοντας τη διάθεση της Μπάρτσα.

Ηταν 13 Σεπτεμβρίου όταν η Ρεάλ γνώριζε την ήττα από την Ατλέτικο. Θα ακολουθούσε όπως είναι γνωστό το φοβερό σερί των 22 νικών. Ο στόχος ήταν το απόλυτο σχετικό ρεκόρ των 24 αγώνων που είχε η Κοριτίμπα. Τελικά η βραζιλιάνικη ομάδα θα μπορέσει να το κρατήσει. Φρόντισε γι αυτό η Βαλένθια. Οι Νυχτερίδες έκαναν τρομερά παθιασμένη εμφάνιση και πέτυχαν μία τεράστια ανατροπή (2-1) κόντρα στην πιο φορμαρισμένη αντίπαλο του κόσμου. Το κακό βέβαια για τους Μαδριλένους ήταν διπλό, καθώς πλέον μπορεί να δουν και τη Μπαρτσελόνα να τους ξεπερνάει (σ.σ.: η Ρεάλ βέβαια θα έχει ένα ματς λιγότερο).

Η Βασίλισσα που δεν ξεκίνησε καλά το ματς στο «Μεστάγια», κέρδισε ένα απρόσμενο (αλλά σωστό) πέναλτι στο χέρι του Νεγρέδο (13'). Ο Κριστιάνο ευστόχησε από την άσπρη βούλα, για να φτάσει τα 44 γκολ-πέναλτι (σ.σ.: Μόνο οι Κούμαν με 45 και Ούγκο Σάντσες με 56 έχουν περισσότερα), τα 87 εκτός έδρας με τη Ρεάλ (σ.σ.: στην 1η θέση μαζί με τον Ραούλ) και τα 287 συνολικά σε όλη την καριέρα του (σ.σ.: στην 6η θέση όλων των εποχών στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα).

Ο Πορτογάλος θα μπορούσε στο 25' να διπλασιάσει το προβάδισμα της ομάδας του, αλλά ενώ πέρασε από πλάγια τον Ντιέγκο Αλβες, δεν είχε καλή ισορροπία και αστόχησε. Από εκεί και μετά η Ρεάλ φάνηκε να μην μπορεί να μείνει με το γκάζι πατημένο. Σταδιακά έδειχνε ότι δεν είχε ενέργεια και αυτό θα το πλήρωνε. Στο 41' ο Μπαραγάν είδε το κεφάλι του Πέπε να του στερεί το γκολ και στην τελευταία στιγμή του Α' μέρους ο Αντρέ Γκόμες είχε την ατυχία να δει το σουτ του (άλλαξε πορεία πάνω στον Κρόος) να σταματάει στο αριστερό δοκάρι.

Στην επανάληψη η Βαλένθια μπήκε και πάλι πιο γερά και με μεγάλη ένταση στο παιχνίδι της προσπάθησε να πνίξει τη Ρεάλ που είχε προβλήματα κυκλοφορίας. Εκτός των Κρόος και Ισκο, όλοι οι υπόλοιποι ήταν εκτός παιχνιδιού. Στο 47' η βολίδα του Οταμέντι έξυσε το δοκάρι, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Ο Μπαραγάν (το πρώτο γκολ του από το 2007) έκανε το χαμηλό σουτ, η μπάλα άλλαξε πορεία στον Πέπε και ξεγέλασε τον Κασίγιας. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 65' ολοκληρώθηκε η ανατροπή, με τον Οταμέντι να νικάει στον αέρα τον Σέρχιο Ράμος και να καρφώνει με το κεφάλι τον Κασίγιας.

Στο 68' ο Μπαραγάν έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1, ενώ η Ρεάλ είχε τις στιγμές της με τις κεφαλιές των Σέρχιο Ράμος (79' άουτ) και Ισκο (85' σπουδαία εξ επαφής απόκρουση Αλβες). Μέχρι το φινάλε άλλη φάση δεν έγινε και το τελικό σφύριγμα βρήκε της Βαλένθια στην 4η θέση και τους Μαδριλένους να βλέπουν τους μνηστήρες του τίτλου (Μπάρτσα, Ατλέτικο) να τους απειλούν ξανά...

Βαλένθια (Νούνο Επίριτο Σάντο): Ντιέγκο Αλβες, Μουστάφι, Ορμπάν, Οταμέντι, Μπαραγάν (73' Φεγκουλί), Πιάτι (24' Μογιά), Ενσο Πέρες, Παρέχο, Αντρέ Γκόμες, Νεγρέδο (80' Ροδρίγο), Αλκάθερ

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Κρόος, Ισκο, Χάμες Ροδρίγκες (71' Κεντίρα), Μπέιλ (71' Χεσέ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (80' Ερνάντες).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα