Λεβαδειακός - Εργοτέλης 1-1

Νίκος Μαρούδας
Λεβαδειακός - Εργοτέλης 1-1

bet365

Τα δύο γκολ στο πρώτο 10λεπτο έδωσαν στο παιχνίδι της Λιβαδειάς μια άγρια ομορφιά, ωστόσο Λεβαδειακός και Εργοτέλης έμειναν στο 1-1 και παραμένουν στην επικίνδυνη ζώνη!

Έτσι έπαιξαν

Ο Σάββας Παντελίδης, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, έχοντας τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Τόμας, Κώτσιο στο κέντρο της άμυνας και τους Γεωργιάδη, Σκέμπη αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Στο χώρο του κέντρου βρέθηκαν ο Ζιτό και ο Κονέ, ενώ πιο μπροστά ήταν ο Ορτέγκα με τον Μιλοσάβλιβ στα αριστερά και τον Βούκσεβιτς στα δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σοπέλο...

Από την άλλη πλευρά ο Ταουσκάνης, έστησε την ομάδα του με επίσης 4-2-3-1, τον Καβουσάκη στο τέρμα, τους Τζανακάκη, Γκέντσογλου στο κέντρο της άμυνας, τον Λυκογιάννη αριστερά και τον Φιντέλεφ στα δεξιά. Στο κέντρο Καζναφέρης και Κοζορώνης με τον Χαντί λίγο πιο μπροστά, έχοντας Γιουσούφ και Ρέντζα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Ο Στογιάνοβιτς βρέθηκε μόνος του στην κορυφή της επίθεσης για τον Εργοτέλη, στο ντεμπούτο του στην Σούπερ Λιγκ.

Με γκολ από τα αποδυτήρια... και οι δύο!

Το ματς ξεκίνησε πολλά υποσχόμενο, αφού τόσο ο Λεβαδειακός όσο και ο Εργοτέλης κατάφεραν να σκοράρουν πολύ νωρίς. Αρχικά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 7', όταν ο Μιλοσάβλιεβ βρήκε εξαιρετικά τον Σοτέλο, αυτός απέφυγε και τον Καβουσάκη και έκανε το 1-0.

Πριν όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Συγκεκριμένα, στο 10' ο Γιουσούφ από τα αριστερά μετά από ωραία προσπάθεια πάνω στον Γεωργιάδη, από αρκετά πλάγια θέση μέσα από την περιοχή κατάφερε με σουτ ενώ έπεφτε, να στείλει την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του Τόμας και να καταλήξει στη γωνία του Σηφάκη για το 1-1.

Καθόλου ρυθμός και μεγάλη ευκαιρία στο 41'

Από το 1-1 και μετά δεν είχαμε καθόλου καλό ρυθμό στο παιχνίδι. Πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου, με τον Λεβαδειακό να έχει έναν μικρό έλεγχο και να φτάνει κοντά στο 2-1 και πάλι με τον Σοτέλο τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο.

Ο Ορτέγκα έβγαλε τον Αργεντινό τετ α τετ με τον Καβουσάκη, αυτός έκανε το πλασέ ο γκολκίπερ του Εργοτέλη έσωσε, η μπάλα έφτασε και πάλι στον Σοτέλο ο οποίος με νέο πλασέ δεν μπόρεσε και πάλι να κάνει το 2-1, αφού ο Καβουσάκης κατέβασε εκ νέου τα ρολά!

Ίδια εικόνα στην επανάληψη

Κακός ρυθμός και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Εργοτέλη να έχει πάρει όμως αυτός χώρο στο γήπεδο... Στο 56', ο Σηφάκης είπε «όχι» σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κονέ, ενώ το ίδιο έκανε και δυο λεπτά αργότερα στο σουτ του Καζναφέρη. Αυτές ήταν και οι δύο καλές στιγμές του Εργοτέλη στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Λεβαδειακός, απάντησε με το σουτ του Σοτέλο στο 59', από το ύψος του πέναλτι το οποίο έφυγε αρκετά άουτ.

Πίεση Εργοτέλη...

Στο τελευταίο τέταρτο ο Εργοτέλης αύξησε την πίεσή του, με τον Γιουσούφ κυρίως να προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Λεβαδειακού. Στο 80' δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα με προβολή και να την στείλει στα δίχτυα μετά από μπαλιά του Τζανακάκη, ενώ ένα λεπτό αργότερο ο Σοτέλο έχασε ακόμα μια ευκαιρία για τον Λεβαδειακό.

Όσο φτάναμε προς την λήξη της αναμέτρησης η πίεση των φιλοξενούμενων μεγάλωνε και στο 86' ο Κονέ με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παμλίδης με ένα πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από την εστία του Σηφάκη.

Το παιχνίδι είχε από μία καλή ευκαιρία όμως και για τις δύο ομάδες στα τελευταία δύο λεπτά. Στο 92' ο Κώτσιος λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, όταν μετά από γύρισμα του Γιουσούφ σε κενή εστία, ο αμυντικός του Λεβαδειακού έστειλε την μπάλα με δυσκολία σε κόρνερ. Ενώ η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στους γηπεδούχους, όταν ο Βούκσεβιτς στο 94' έπιασε ένα πολύ όμορφο σουτ, με τον Καβουσάκη σε ετοιμότητα για ακόμα μια φορά να σώζει και να κρατάει τον βαθμό για την ομάδα του!

Man of the match: Εδώ κανονικά πρέπει να μπουν οι δύο τερματοφύλακες. Ο Σηφάκης και ο Καβουσάκης! Ο γκολκίπερ του Εργοτέλη στο πρώτο μέρος έκανε δύο πολύ σημαντικές επεμβάσεις και μάλιστα η μία διπλή, κρατώντας το 1-1 για την ομάδα του, ενώ και στο 94' έχει πέσει σωτήρια στο σουτ του Βούκσεβιτς και ουσιαστικά έδωσε τον βαθμό στους Κρητικούς. Από την άλλη, ο διεθνής τερματοφύλακας, έχει κρατήσει την ισοπαλία σε δύο τρεις καλές στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο... Ωστόσο, με μικρή διαφορά τον τίτλο θα τον κερδίσει ο Καβουσάκης!

Αδύναμος κρίκος: Μπορεί να άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, όμως και πάλι στη συνέχεια έχασε ένα... τσουβάλι ευκαιρίες! Ο λόγος για τον Σοτέλι, που ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι με γκολ στην πρώτη του προσπάθεια, αλλά στη συνέχεια έχασε μία κλασική ευκαιρία όταν βρέθηκε απέναντι στον Καβουσάκη και κατάφερε να νικηθεί δύο φορές σε μία φάση, ενώ και στη συνέχεια κάποιες καλές στιγμές που είχε δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Έτσι, για ακόμα ένα παιχνίδι είναι ο μοιραίος ουσιαστικά ποδοσφαιριστής για την ομάδα του...

Στο ύψος του: Ο Γιουσούφου ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του Εργοτέλης. Έχει πετύχει και το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ήταν εκείνος που στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθούσε περισσότερο από κάθε άλλον όταν πίεζαν οι φιλοξενούμενοι. Μάλιστα, λίγο έλειψε να φτιάξει και το δεύτερο γκολ για την ομάδα του και να της δώσει τη νίκη...

Η γκάφα: Δεν είχαμε κάποια στιγμή που να μπορεί να θεωρηθεί γκάφα... Οι δύο άμυνες ήταν καλά στημένες και δεν υπέπεσαν σε κάποιο τρομερό λάθος.

Το στραγάλι: Ο Σταύρος Μάνταλος δεν είχε δύσκολο έργο. Το παιχνίδι δεν είχε αμφισβητούμενες φάσεις και γενικά η διαιτησία του πέρασε απαρατήρητη...

Το ταμείο του Gazzetta: Λεβαδειακός και Εργοτέλης έδειξαν πως δίκαια βρίσκονται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι Κρητικοί έδειξαν έχουν αρκετά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς οι ευκαιρίες που έβγαζαν ήταν στην κόντρα και με μη οργανωμένες άμυνες. Τα πράγματα ωστόσο είναι πιο δύσκολα αυτή τη στιγμή για τον Εργοτέλης, που καλείται να βρει λύσεις και να πάρει τις νίκες που χρειάζεται, ενώ από την άλλη ο Λεβαδειακός δείχνει πως θα πολεμήσει μέχρι τέλους μαζί με Πανιώνιο, ΟΦΗ, αλλά και τους Εργοτέλη, Πανθρακικό για την θέση πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού...

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Σηφάκης, Σκέμπης, Τόμας (61΄ Γκόμεζ), Κώτσιος, Γεωργιάδης, Κονέ, Ζίτο, Μιλοσάβλιεβ (81΄ Γιακουμάκης), Βούκσεβιτς, Αρμίτσε (46΄ Μπορνταγκαράι), Σοτέλο.

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Λυκογιάννης, Γκέντσογλου, Φιντέλεφ, Τζανακάκης, Χαντί (67΄ Μπουρσέλης), Κοζορώνης, Καζναφέρης, Γιουσούφ, Στογιάνοβιτς (78΄ Παμλίδης), Ρέντζας (86΄ Κούτρης).

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα