Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1

bet365

Tι κι αν δεν θυμίζει τον... παλιό Μήτρογλου; Είναι πάντα ο άνθρωπος των «λυτρωτικών» γκολ! Αυτό έκανε και κόντρα στον Πλατανιά, δίνοντας στον (όχι καλό) Ολυμπιακό μια αγχωτική νίκη (2-1)!

Πιστός στην παράδοση που τον θέλει να ξεκινά με το δεξί στα πιο πολλά παρθενικά του ματς για τον καινούριο χρόνο αποδείχθηκε ο Ολυμπιακός. Αν και δεν γοήτευσε με την εμφάνισή του, προξενώντας ανά διαστήματα την... ενόχληση της κερκίδας ξεπέρασε έστω και δύσκολα το εμπόδιο του μαχητικού Πλατανιά για το τελικό 2-1. Σκόρερ οι Ντινγκά και Μήτρογλου και ενώ οι Χανιώτες είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Αγκιλέρα. Ο κόσμος πάντως δεν έμεινε και τόσο ευχαριστημένος ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ακούστηκαν αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου.

Με Φορτούνη αντί Κασάμι ο Μίτσελ

Ο Ισπανός τεχνικός αντί του Κασάμι διάλεξε τον Φορτούνη για τον άξονά του. Πιο συγκεκριμένα οι ερυθρόλευκοι έχοντας διάταξη 4-1-3-2 ξεκίνησαν κατ' αυτόν τον τρόπο: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερό ο Μαζουάκου, τα δύο στόπερ οι Σιόβας και Αυλωνίτης, αμυντικό χαφ ο Ντινγκά, στον άξονα οι Μανιάτης και Φορτούνης, μπροστά τους ο Τσόρι σε πιο ελεύθερο ρόλο και δίδυμο στην επίθεση οι Μήτρογλου και Μπενίτες.

Έτσι ξεκίνησε ο Πλατανιάς

Για τον Πλατανιά ο σχηματισμός είχε ως εξής: Ολιμπά κάτω από τα γκολπόστ, δεξί μπακ ο Κουλιμπαλί, αριστερό ο Δημήτρης, στο κέντρο της άμυνας οι Μπανανά και Ιτούα, οι Μαχαμάτ και Αγκιλέρα στον άξονα, ο Τσουράκης δεξιά στην επίθεση, ο Μπεριάν αριστερά, επιτελικός ο Μιλούνοβιτς και φορ ο και Τόρες.

Ξεκίνημα με φάσεις από Πλατανιά

Οι Χανιώτες ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς στο 7'. Ο Τσουράκης έκλεψε την μπάλα και σούταρε λίγο άουτ ενώ ένα λεπτό μετά και ο Τόρες είχε μία πολύ καλή προσπάθεια που έφυγε λίγο έξω. Δύο φάσεις που βγήκαν στην πλευρά του Μαζουάκου. Οι ερυθρόλευκοι αν και είχαν την κατοχή παρουσίασαν ξανά αμυντικά κενά, που επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να γίνουν απειλητικοί στις αντεπιθέσεις. Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 16' μετά από σουτ του Μαζουάκου από πλάγια θέση που κόντραρε και δυσκόλεψε για τα καλά τον Ολιμπά στο να το αποκρούσει. Οι πρωταθλητές άρχισαν να πρεσάρουν για τα καλά.

Εξαιρετική φάση και σουτάρα Ντινγκά για το 1-0

Στο 17ο λεπτό ο Μαζουάκου έδειξε ξανά το πως μπορεί να δημιουργεί φάσεις. Κράτησε την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή την έστειλε προς το μέρος του Μανιάτη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού την άφησε πολύ έξυπνα να περάσει κάτω από τα πόδια του για να πάει... συστημένη στον Ντινγκά με τον Κονγκολέζο να εξαπολύει μία σουτάρα για το 1-0.

Ο Πλατανιάς απάντησε μία απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Μιλούνοβιτς, σε μία φάση όμως που ήταν σαν να μην έγινε μετά από σχετική υπόδειξη οφσάιντ. Στο 24' ο Μαζουάκου σέντραρε για το πόδι του Μπενίτες που έκανε πολύ ωραία κίνηση και τελείωμα αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς πέρασε σχεδόν δίπλα από το δοκάρι του Ολιμπά.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις και απειλούν με αξιώσεις. Με ευκαιρίες όπως τα σουτ των Τσόρι και Σιόβα στο 28'. Παρά το... πρέσινγκ όμως το σκορ δεν άλλαξε. Πήγαν έτσι στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το υπέρ τους 1-0.

Το 1-1 με Αγκιλέρα

Ο Πλατανιάς βρήκε τον τρόπο να σκοράρει στο ξεκίνημα του Β' μέρους. Συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό ο Μιλούνοβιτς βρήκε εξαιρετικά τον Τόρες στην καρδιά της άμυνας. Ο Ισπανός προ του Ρομπέρτο πάσαρε πολύ ωραία στον επερχόμενο Αγκιλέρα που σε κενό τέρμα δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1.

Ο Μίτσελ αντέδρασε με δύο μαζεμένες αλλαγές. Μία εξ αυτών ήταν ο Ντοσεβί που στο 65' είχε ένα καλό σουτ που αποκρούστηκε. Η ώρα περνούσε και οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να... τρυπήσουν τον Πλατανιά που μετά το 1-1 επεδίωξε να... θωρακίσει το αποτέλεσμα, παίζοντας όσο πιο πίσω μπορούσε. Στο 68' ένα σουτ του Μαζουάκου έφυγε έξω.

Σωτήρας ο Ρομπέρτο, λυτρωτής ο Μήτρογλου και 2-1

Στο 72' ο Ρομπέρτο έβγαλε το τετ α τετ του Τόρες με μία σωτήρια επέμβαση. Ένα λεπτό μετά ο Ολυμπιακός σε μία πολύ καλή επίθεση έκανε το 2-1. Σέντρα από τον Τσόρι, ο Ντοσεβί βρήκε την μπάλα με τακουνάκι για να περάσει αυτή στον Μήτρογλου που σκόραρε για άλλη μία φορά ένα σημαντικό τέρμα. Στο 76' ένα σουτ από τον Τσόρι αποκρούστηκε δύσκολα. Οι ερυθρόλευκοι κυνήγησαν και άλλο γκολ, όμως δεν τους... βγήκε.

Τραυματισμός Μητρογκόλ που χειροκροτήθηκε

Στο 85ο λεπτό ο Μήτρογλου έχοντας χτυπήσει έδωσε την θέση του στον Διαμαντάκο. Σε ένα ματς που είχαν κατά σειρά χτυπήσει οι Μπενίτες, Σιόβας και Μανιάτης ήταν ο μόνος που βγήκε με αναγκαστική αλλαγή.

MAN OF THE MATCH: Ο Ρομπέρτο. Απόκρουση-κλειδί αυτή πάνω στον Τόρες αυτή στο 72ο λεπτό. Εάν ο Πλατανιάς σε εκείνο το σημείο είχε κάνει το 2-1 τότε το ματς μπορεί να είχε πάρει άλλη τροπή. Από κοντά του ο Μήτρογλου που σκόραρε ξανά δίνοντας την λύση για τον Ολυμπιακό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τους πρωταθλητές καλύτερη εικόνα είχαν οι Μανιάτης (με συμμετοχή στην φάση του γκολ του Ντινγκά) και Ντινγκά (που σκόραρε κιόλας) αλλά και οι Τσόρι και Ντοσεβί. Για τον Πλατανιά ξεχώρισαν οι Αγκιλέρα (που έβαλε γκολ), Τόρες, Μιλούνοβιτς και Μπεριάν.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Από τον Ολυμπιακό δεν στάθηκαν στο ύψος τους οι Φορτούνης και Μπενίτες (κυρίως). Κακό ματς από αμυντικής πλευράς από τον Μαζουάκου που... έφαγε αρκετές φάσεις. Ο Πλατανιάς περίμενε πιο πολλά από τους Μαχαμάτ και Τσουράκη. Αρνητικό πρόσημο και για τον Ολιμπά που σε πολλές επαναφορές της μπάλας την έστελνε αλλού για αλλού και που γενικά δεν είχε την απαιτούμενη σταθερότητα σε κάποιες φάσεις.

Η ΓΚΑΦΑ: Έχει γίνει στην φάση της ισοφάρισης του Πλατανιά. Η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού βρέθηκε... εκτεθειμένη από την πολύ καλή επιθετική λειτουργία των Χανιωτών.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Κύζας με του βοηθούς του έχουν κάνει τα πιο πολλά λάθη στο πειθαρχικό κομμάτι και τις κάρτες. Στην φάση του γκολ του Πλατανιά δεν υπάρχει καμία περίπτωση οφσάιντ και φυσικά ορθώς μέτρησε. Όπως κανένα... θέμα με οφσάιντ δεν υπήρξε στο γκολ του Μήτρογλου. Ο Πλατανιάς είχε παράπονα για κάποια φάουλ και υποδείξεις οφσάιντ και ο Ολυμπιακός κυρίως για φάουλ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το ξεκίνημα του 2015 βρήκε τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη και να μένει έτσι σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ (στο -1 η διαφορά). Απέναντι σε έναν Πλατανιά που στάθηκε με αξιώσεις και πάλεψε σκληρά για την ισοπαλία ο πειραϊκός σύλλογος αν και εμφάνισε πάλι αμυντικά προβλήματα και... κενά στις επιστροφές του καθώς και ζητήματα στην δημιουργία πήρε αυτό που ήθελε. Κομβικό ρόλο για το αποτέλεσμα έπαιξε ο Ρομπέρτο με μία μεγάλη απόκρουση σε τετ α τετ του Τόρες και φυσικά ο Μήτρογλου που βρήκε πάλι δίχτυα. Οι ερυθρόλευκοι δεν έκαναν μία πειστική εμφάνιση και σαφέστατα δεν... πάτησαν τους Χανιώτες. Το πιο σπουδαίο όμως είναι πως βρήκαν τον τρόπο να επικρατήσουν με σκορ 2-1 και να συνεχίσουν έτσι να είναι ζωντανοί στην διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Οι φίλαθλοι των πρωταθλητών πάντως έδειξαν πως δεν έμειναν και τόσο ευχαριστημένοι από την παρουσία της ομάδας τους, περιμένοντας κάτι παραπάνω.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουάκου, Ντινγκά, Μανιάτης, Φορτούνης (58' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες, Μήτρογλου (λ.τ. 85' Διαμαντάκος) και Μπενίτες (58' Ντοσεβί).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ολίμπα, Κουλιμπαλί, Μιλούνοβιτς (61' Μενδρινός), Μπανανά, Τσουράκης (λ.τ. 45'+ Φιγκέιρα), Ιτούα, Μαχαμάτ (79' Γουνδουλάκης), Μπεριάν, Tόρες, Δημήτρης και Αγκιλέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα