Τζιόλης: «Πιο ομάδα ο ΠΑΟΚ φέτος»

Τζιόλης: «Πιο ομάδα ο ΠΑΟΚ φέτος»

Gazzetta team
Τζιόλης: «Πιο ομάδα ο ΠΑΟΚ φέτος»

bet365

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης αναφέρθηκε στα στοιχεία που έχουν φέρει τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ μίλησε και για την απόφασή του να αποχωρήσει πέρυσι το Γενάρη για την Τουρκία.

Για τον φετινό ΠΑΟΚ και τα στοιχεία που έχουν κάνει την ομάδα του να είναι πρώτη αυτή τη στιγμή, μίλησε στα «Σπορ του Βορρά« ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

Επίσης, μίλησε για το μέλλον του, το οποίο εύχεται να είναι στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

- Καταρχάς Αλέξανδρε περαστικά και καλή δύναμη. Πώς αισθάνεσαι, πότε θα είσαι έτοιμος;

«Προς το παρόν ακόμη αντιμετωπίζω πρόβλημα και έχω κάποιους πόνους. Δεν μπορώ να καθορίσω πότε θα είμαι καλά. Ελπίζω με την νέα χρονιά να είμαι έτοιμος. Κάτι το σίγουρο, δεν είναι για τον Πανιώνιο. Αμφιβάλω βασικά, γιατί στις 28 του μήνα θα έχω είκοσι ημέρες μακριά από τις προπονήσεις. Είναι το μεγαλύτερο διάστημα που μένω εκτός δράσης τα τελευταία χρόνια. Εκτός από έναν τραυματισμό με κάταγμα κνήμης που με είχε αφήσει εκτός για μεγάλο διάστημα, κάτι ανάλογο, με μυϊκό πρόβλημα δεν μου είχε συμβεί. Ελπίζω να επιστρέψω πιο δυνατός».

- Επαιξες με υπερπροσπάθεια, έκανες και ενέσεις για να αγωνιστείς;

«Ειδικά τον Νοέμβριο και μετά τον Παναθηναϊκό έπαιζα και αγωνιζόμουν με υπερπροσπάθεια. Δεν ήθελα να λείψω, έκανα ενέσεις για να ξεπεράσω τον πόνο. Οι ενοχλήσεις είναι στο δεξί προσαγωγό και προσπαθώ να τις ξεπεράσω».

-Ο ΠΑΟΚ είναι στην πρώτη θέση τα Χριστούγεννα μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, αυτό είναι σημάδι για τον τίτλο;

«Κοιτάξτε όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις. Η θετική άποψη είναι πως είμαστε πρώτοι. Αυτό είναι κάτι σπάνιο και σίγουρα είναι κάτι ενθαρρυντικό, αν μη τι άλλο. Βλέπω και όλα τα άλλα που συμβαίνουν, δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια. Δεν είμαστε ούτε καν στα μισά. Δεν πρέπει να είσαι με τίποτα εφησυχασμένος. Όμως έχουμε κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια, είμαστε δίκαια στην πρώτη θέση βάσει της απόδοσης και της εικόνας της ομάδας. Είναι καθαρά 100% ομαδική η προσπάθεια που κάνουμε. Αυτό που βλέπω από την αρχή της σεζόν είναι πως όλοι δίνουν το 100%. Αν επικεντρωθώ σε εμάς τους παίκτες, βλέπω συναδέλφους μου που υπερβάλλουν εαυτούς για την ομάδα».

-Θέλεις να μας πεις, γιατί πέρυσι τον Ιανουάριο αποδέχθηκες μια πρόταση από τουρκική ομάδα και πήγες εκεί;

«Δεν είναι κάτι που έχω κρύψει. Ως εκείνη την στιγμή αγωνιζόμουν ανελλιπώς στον ΠΑΟΚ. Ένιωσα, είδα και φάνηκε ότι παραμερίστηκα από τον πρώην προπονητή μου χωρίς λόγο. Αυτό με δυσανασχέτησε, θέλω να παίζω όπου κι αν είμαι. Βλέποντας ότι το περσινό δεύτερο εξάμηνο θα είναι δύσκολο για εμένα, πήρα αυτή την απόφαση. Ήρθε μια ενδιαφέρουσα πρόταση για εμένα και αποφάσισα να φύγω για έξι μήνες και να παίξω. Χωρίς κανένα άλλο λόγο και νιώθοντας και βλέποντας τι θα ακολουθήσει. Δεν μου είπε κανείς να αποχωρήσω τότε από την ομάδα, ούτε ο προπονητής ούτε η διοίκηση».

- Κάτσε και Τζανδάρης είναι τα παιδιά σου...

«Πολύ ταλαντούχα παιδιά, τους δίνεται μια δυνατότητα να παίξουν. Εύχομαι τα καλύτερα και για τους δυο. Μετέφερα εμπειρία και καθοδήγηση μέσα στο γήπεδο. Εχουν περίσσεια διάθεση στο μάξιμουμ και όπως και εμένα μου έχουν μεταδώσει συμβουλές, ό,τι μπορώ να βοηθήσω από εμπειρία και μόνο θα το κάνω».

- Το ελληνικό στοιχείο παίζει ρόλο στην πορεία του ΠΑΟΚ;

«Άποψή μου είναι πως μια ομάδα πρέπει να τα έχει όλα. Έμπειρους παίκτες που να καθοδηγούν την ομάδα, μια ποιότητα από ξένους παίκτες για να βοηθήσουν. Όλο αυτό το κράμα, στο τέλος με την καθοδήγηση ενός προπονητή, οδηγεί σε μία πορεία. Από τη δική μου πλευρά, έχω την εντύπωση πως κάνουμε το καλύτερο. Όπως και να έχει όσον αφορά το ελληνικό στοιχείο, ξέρεις πρόσωπα και καταστάσεις. Γιατί οι Έλληνες γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει. Τις απαιτήσεις γενικά του συλλόγου και οτιδήποτε συμπεριλαμβάνει μια μεγάλη ομάδα».

-Τι άλλαξε φέτος σε σχέση με την περσινή σεζόν στον ΠΑΟΚ;

«Κοιτάξτε, θέλοντας και μη συγκρίνω δύο καταστάσεις. Αυτό που βλέπω είναι ότι είμαστε πιο ομάδα φέτος. Σε αυτή την περίπτωση περιλαμβάνεται όλη η ουσία του θέματος. Και στο γήπεδο προσπαθούμε όλοι για να συμβάλουμε στην προσπάθεια. Υπήρχαν πέρυσι πολλοί αξιόλογοι παίκτες, όμως δεν είχαμε το ομαδικό πνεύμα όσο το έχουμε φέτος».

-Αυτό είναι θέμα προπονητή ή κράματος ή χημείας των παικτών;

«Σίγουρα η δουλειά του προπονητή είναι να καταφέρει 30 διαφορετικούς ανθρώπους να τους κάνει να παλεύουν για τον ίδιο σκοπό. Αυτό δείχνει τις αρμοδιότητες. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο προπονητής. Και οι παίκτες να έχουν την ανάλογη χημεία και διάθεση από όλους για να δομηθεί σωστά μια ομάδα».

- Αυτή η πορεία αποτελεί μία επιβράβευση και για τους έμπειρους παίκτες αλλά και για τους νέους;

«Δεν θέλω να σταθώ στο θέμα των έμπειρων παικτών. Είναι μια επιβράβευση όλων των παιδιών που απαρτίζουν την ομάδα και του τεχνικού τιμ. Είναι μια επιβράβευση, αλλά δεν ήμαστε ούτε στα μισά. Ετσι είμαι σαν άνθρωπος και έτσι τα βλέπω τα πράγματα. Η ομάδα έβγαλε μια κούραση και στον επόμενο δεύτερο γύρο. Μακάρι να μην έρθουν οι δυσκολίες. Για τα εξωαγωνιστικά δεν θέλω να μιλήσω».

- Ποια είναι τα στοιχεία που έχει προσδώσει ο Αναστασιάδης στην ομάδα;

«Δίνει στην ομάδα ένα αίσθημα, το να μην φοβάται το οποιοδήποτε παιχνίδι. Απελευθερώνει αρκετά τους παίκτες του και σίγουρα έδωσε στην ομάδα το ομαδικό πνεύμα που χρειάζεται για μια επιτυχία».

-Τι σκέφτεσαι για το μέλλον σου, θέλεις να συνεχίσεις στον ΠΑΟΚ και τα επόμενα χρόνια;

«Για να σου πω την αλήθεια έχω συμβόλαιο για άλλα 2,5 χρόνια με την ομάδα. Εύχομαι το μέλλον μου να είναι στον ΠΑΟΚ. Θέλω να γίνω πρώτα καλά και κάθε ματς να είναι κερδισμένο και να παίρνουμε τρεις πόντους. Δεν έχω την πολυτέλεια να κοιτώ το προσωπικό μου μέλλον. Κοιτώ το μέλλον της ομάδας και κοιτώ αυτός ο δρόμος να συνεχιστεί».

-Τι πρέπει να γίνει για να είναι ο ΠΑΟΚ το ίδιο σταθερός στο δεύτερο μισό της σεζόν;

«Κατ’ αρχάς, εύχομαι να είναι όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι γιατί έχει στοιχίσει η απουσία αρκετών παικτών σε παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα. Εύχομαι να κρατήσουμε τα θετικά που έχουμε δείξει στο πρώτο μισό της σεζόν, το τρέξιμο, το καλό ποδόσφαιρο. Αν θα ήθελα κάτι να διορθώσω, θα ήθελα κάποια παιχνίδια να τα προσεγγίζουμε πιο έξυπνα. Να δείξουμε παραπάνω εμπειρία και να τα κερδίζουμε με άλλο τρόπο. Πολλές φορές μπαίνουμε στο γήπεδο, όπως συνέβη σε δύο πρόσφατους αγώνες στην Ξάνθη και στα Γιάννινα, με μια ποδοσφαιρική αφέλεια. Πρέπει να μπαίνουμε με περισσότερη εξυπνάδα. Δεν μπορείς όλα τα παιχνίδια να τα κερδίζεις ορμώμενος και με φουλ επίθεση. Πρέπει να παίζουμε πιο έξυπνα».

-Πώς έβλεπες τον ΠΑΟΚ στο διάστημα που δεν αγωνίστηκες;

«Δεν μου είναι και κάτι το σύνηθες. Τσαντίζεσαι που δεν μπορείς να συμμετέχεις, αυτή είναι η αλήθεια. Και στα παιχνίδια που έλειψα ήθελα να μπω και να βοηθήσω την ομάδα. Οποιοσδήποτε πρέπει να βοηθά. Και εγώ από την πλευρά μου και θα ήθελα να παίξω για να βοηθήσω την ομάδα μου».

- Έζησες μεγάλες στιγμές στο Μουντιάλ με την Εθνική, αλλά από εκεί και πέρα τα πράγματα δεν πήγαν καλά στα προκριματικά. Υπάρχει εξήγηση;

«Η εξήγηση υπάρχει γιατί υπάρχουν λόγοι που οδήγησαν την ομάδα στην αλλαγή εικόνας. Δεν θα ήθελα να πω τι πιστεύω, θα ήθελα πολύ γρήγορα να αναστραφεί η κατάσταση και να μπει η εθνική στον δρόμο για τις επιτυχίες».

- Νιώθεις με τον κόσμο του ΠΑΟΚ σαν να είναι στο δικό σου ποδοσφαιρικό σπίτι;

«Για να θέλω να μείνω κι άλλα χρόνια όπως σας ανέφερα σε προηγούμενη ερώτηση, σίγουρα νιώθω πολύ άνετα στην ομάδα και αυτό και ο κόσμος το μεταφέρει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα