Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 2-0

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 2-0

bet365

Η χρονιά έκλεισε με νίκη για τον Παναθηναϊκό, που κέρδισε με 2-0 την Κέρκυρα στην Λεωφόρο και παραμένει μέσα στο... κόλπο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος! Στο... φινάλε των ημιχρόνων τα 2 γκολ.

Έτσι έπαιξαν

Με το... κλασσικό για τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια στην Λεωφόρο 4-4-2 σε ρόμβο παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου που άφησε στον πάγκο τον Μέντες ενώ δεν είχε στην διάθεσή του ξανά τον Μάρκους Μπεργκ.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ, αριστερό μπακ ο Χουχούμης, δεξί ο Μπούρμπος και ο Κουτρουμπής με τον Τριανταφυλλόπουλο στα στόπερ. Ο Δώνης αμυντικός μέσος, έχοντας εσωτερικά τον Ζέκα και τον Πράνιτς. Ο Ντίνας σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Καρέλης με τον Πέτριτς.

Από κει και πέρα, ο Μιχάλης Γρηγορίου «κατέβασε» την Κέρκυρα με φουλ αμυντικούς προσανατολισμούς και ένα 4-2-3-1 που επί της ουσίας ήταν 4-5-1. O Σεϊρούζ υπερασπίστηκε την εστία των «Φαιάκων». Αριστερό μπακ ο Ζορντάο, δεξί ο Γκόμες και ο Βενέτης με τον Ντιμιτρόφκσι στο κέντρο της άμυνας. Καρντόσο και Ναγιάρ τα αμυντικά χαφ, στις πτέρυγες Ζορμπάς, Χαβίτο, ο Καϊκούτ σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Μαρκόφκσι.

Ξανά Καρέλης!

Η Κέρκυρα... βραχυκύκλωσε τον Παναθηναϊκό. Οι «Φαίακες» είχαν διάβασει άριστα το παιχνίδι, παρουσίασαν εξαιρετική τακτική συμπεριφορά και αλληλοκάλυψη, με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» αν και είχε την κατοχή, να μην μπορεί να πατήσει περιοχή. Ο Πράνιτς ήταν ξανά μακριά από τον καλό του εαυτό, ο Ντίνας άργησε να βρει ρυθμό. Τα «ανεβάσματα» του Χουχούμη από αριστερά και δύο κεφαλιές του Δώνη προς την εστία δεν ήταν αρκετές.

Οι γηπεδούχοι που απειλήθηκαν στην αρχή του παιχνιδιού από τον Μαρκόφκσι(7'), ανέβασαν την απόδοση τους στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους. Με πρωταγωνιστή τον Ντίνα-που είχε τρομερό σλάλομ στο 37 που «έβγαλε» ο Σεγκούς- και το πρέσινγκ να αποδίδει καρπούς, οι παίκτες του Αναστασίου βρήκαν ένα γκολ... χρυσάφι, αν κρίνουμε την χρονική στιγμή και το άγχος που βάραινε τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού!

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ζέκα πίεσε ψηλά, έγινε το λάθος και ο Καρέλης βάζοντας το πόδι του στο σουτ του Πράνιτς, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό! Τύχη; Ικανότητα; Ρέντα; Μικρή σημασία είχε για τον Παναθηναϊκό που βρίσκει ξανά γκολ από τον Έλληνα επιθετικό που είναι σε τρομερή κατάσταση!

Στα... σίγουρα και γκολάρα Χουχούμη!

Όταν πάθεις, δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα μάθεις. Ο Παναθηναϊκός έχει... πληγωθεί αρκετές φορές από την φουλ επιθετική του φιλοσοφία. Βλέποντας την ομάδα του να μην βρίσκεται σε καλό φεγγάρι δημιουργικά, ο Αναστασίου θέλησε να διαφυλάξει το υπέρ του 1-0, απέναντι σε μία Κέρκυρα που είχε «ταμπουρωθεί». Ο στόχος απλός, να... χτυπήσει στην κόντρα!

Λαγός αντί Καρέλη, 4-3-2-1 και Μπούι αντί Ντίνα ήταν οι κινήσεις από τον πάγκο. Το «τριφύλλι» δεν απειλήθηκε στιγμή, έδειξε ότι πηγαίνει στα σίγουρα και δεν το μετάνιωσε. Ο Χουχούμης στο 86' έκανε την κούρσα από αριστερά, έφερε την μπαλα στο δεξί και με έναν «κεραυνό» την έστειλε εκεί που δεν πιάνεται. Το 2-0 ήταν αδύνατο να γυρίσει στα τελευταία λεπτά και ο Παναθηναϊκός πήρε επαγγελματικά αυτό που ήθελε.

Κάπως έτσι, παρέμεινε σε τροχιά κορυφής. Χωρίς να εντυπωσιάσει, χωρίς να παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι και το πιο καλό νέο για τον Αναστασίου. Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα «τρίποντο» κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα μέσα στο γήπεδο. Πλέον, καλείται να παίξει... μπάλα η διοίκηση των «πρασίνων» και να ενισχύσει την ομάδα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.


MAN OF THE MATCH: Διαμαντής Χουχούμης. Πήρε την θέση του τραυματία Νάνο στο αριστερό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού και κάλυψε επάξια το κενό του Ισπανού μπακ, ο οποίος δεν ήταν και στα καλύτερά του.Στο πρώτο μέρος ήταν δραστήριος δημιουργικά. Τον «αισθάνθηκε» ο αντίπαλος μπακ. Αμυντικά δεν είχε κανένα πρόβλημα και... καθάρισε το παιχνίδι με το καταπληκτικό γκολ στο φινάλε!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. Ο νεαρός στόπερ ήταν σταθερότατος καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Κέρδισε τις περισσότερες ενάεριες μονομαχίες από τον Μαρκόφκσι και έβγαζε σωστά την μπάλα από την άμυνά του. Καλό παιχνίδι από τον «Τριάντα».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η Κέρκυρα δεν το πίστεψε. Παρέμεινε πιστή στο αμυντικό της πλάνο. Ακόμη και στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, όπου θα περίμενε κανείς να βγει από το... καβούκι της. Ο Παναθηναϊκός έχει την ποιότητα, να σε... τιμωρήσει, έχοντας για αρκετή ώρα την μπάλα στα πόδια του και το έκανε!

Η ΓΚΑΦΑ: Όταν πηγαίνεις στην Λεωφόρο για να πάρεις κάτι από τον Παναθηναϊκό, πρέπει τις καλές σου στιγμές να τις κάνεις γκολ. Ειδικά όταν είναι μοναχά μία! Ο Καίκούτ στην αρχή της αναμέτρησης, βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι. Το πλασέ του, όμως, πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Λουκ Στιλ...

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Αν εξαιρέσουμε μερικά ανάποδα φάουλ στο πρώτο μέρος, ο ρέφερι Λαμπρόπουλος δεν είχε προβλήματα απόψε στην Λεωφόρο, όπως και οι επόπτες του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ένας... επαγγελματίας Παναθηναϊκός εμφανίστηκε απόψε στην Λεωφόρο. Το «τριφύλλι» νίκησε 2-0 την Κέρκυρα, έκανε το καθήκον του και θα κάνει... καλά Χριστούγεννα, όντας στο -5 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Το γκολ του Καρέλη στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους έκανε όλη την «δουλειά», οι «πράσινοι» διαχειρίστηλαν σωστά την αναμέτρηση και έφτασαν εύκολα στην νίκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα