Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-2

Φώτης Καρακούσης
Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-2

bet365

Ο λαβωμένος ΠΑΟΚ δέχθηκε σφυροκόπημα από τον Λεβαδειακό, αλλά άντεξε, κέρδισε με 2-1 και... αλλάζει χρόνο στην πρώτη θέση! Τζαβέλλας και Περέιρα τα γκολ! «Βράζουν» με τον Παππά στον Δικέφαλο!

Έτσι και αλλιώς η έξοδος στην Λιβαδειά για το ματς με τον Λεβαδειακό θεωρούταν δύσκολη για τον ΠΑΟΚ, κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα και στο γήπεδο. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να επικρατήσουν με 2-1 και να βρεθούν και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά το έκαναν με μεγάλη δυσκολία.

Θα λέγαμε πως έπαιξαν με την φωτιά, αλλά δεν κάηκαν, καθώς στο τελευταίο τέταρτο με εικοσάλεπτο γύρισαν χωρίς λόγο πίσω και άφησαν τους Βοιωτούς να κάνουν ό,τι ήθελαν, με συνέπεια να δεχθούν ένα γκολ και να δουν τους αντιπάλους τους να χάνουν μοναδικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Είχαν όμως και παράπονα από το διαιτητή, για το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.

Μια ισοφάριση που τελικά δεν ήρθε και έτσι οι «ασπρόμαυροι» να βρίσκονται στην κορυφή στο τέλος του 2014, αλλά να μην είναι άτυποι πρωταθλητές, καθώς εκκρεμεί η 10η αγωνιστική η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί 10 και 11 Ιανουαρίου.

Αγώνας που τα είχε όλα...

Ναι η αλήθεια είναι πως θεωρείται από τις φράσεις κλισέ, ωστόσο όντως στην Λιβαδειά τα είχαμε όλα σήμερα. Είχαμε τρία γκολ, είχαμε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, διαμαρτυρίες για τους διαιτητές, αλλά και ξύλο και αποβολές. Ειδικά στην φάση της αποβολής των Τζαβέλλα και Μάντζιου, θα λέγαμε πως και οι δύο λειτούργησαν αντιαθλητικά, μιας και ότι και να είπε ο παίκτης του ΠΑΟΚ σε αυτόν του Λεβαδειακού, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αντίδρασή του, αλλά και τις ψιλές που έπεσαν μετά.

Γκολ στο ξεκίνημα, αποβολή και δοκάρι

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον «δικέφαλο» με τον Τζαβέλλα να ανοίγει το σκορ από το 12' με κοντινή προβολή και αφού πρώτα ο Σηφάκης είχε διώξει εξαιρετικά δύο φορές την μπάλα. Στην συγκεκριμένη φάση όπως φάνηκε και στο ριπλέι ο Σαλπιγγίδης ήταν πιο μπροστά με τον βοηθό να μην δίνει οφσάιντ. Από εκείνη την στιγμή ο ρυθμός έπεσε, μέχρι να φτάσουμε στο 22' όπου και είδαμε να πέφτει ξύλο στον αγωνιστικό χώρο. Συγκεκριμένα ο Τζαβέλλας που ήταν πεσμένος, είπε κάτι στον Μάντζιο, αυτός αντέδρασε και οι δύο παίκτες άρχισαν να σπρώχνουν και να χτυπάνε ο ένας τον άλλον, με τον Παππά να δείχνει πεντακάθαρα την απευθείας κόκκινη και στους δύο.

Αυτή ήταν και η προτελευταία ενδιαφέρουσα στιγμή στο πρώτο μέρος, καθώς η τελευταία ήταν μια τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Περέιρα στο 27' μετά από υπέροχη ενέργεια να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Σηφάκη και τον «δικέφαλο» να πηγαίνει με το 0-1 στα αποδυτήρια.

Χαμός στο δεύτερο και χτυποκάρδια στο τέλος

Στο δεύτερο μέρος η αγωνία χτύπησε... κόκκινο, με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν από το ξεκίνημά του για το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επανάληψη και κατάφεραν στο 51' να κάνουν το 2-0 με τον Περέιρα να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και να σκοράρει νικώντας τον Σηφάκη.

Από εκείνο το λεπτό και μέχρι το 75' δεν είχαμε τίποτα φοβερό, με τον Λεβαδειακό να προσπαθεί, αλλά να μην καταφέρνει να απειλήσει τον αντίπαλό του. Στο τελευταίο τέταρτο όμως οι Βοιωτοί ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του ματς, χάνοντας την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Αρχικά στο 80'κατάφεραν να μειώσουν με κεφαλιά του Κονέ και μετά είδαν τους Σοτέλο και Μιλοσάβλιεφ να σπαταλάνε κάθε καλή προσπάθεια, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη στο τέλος.

Man of the match: Για ακόμα μία φορά ο Περέιρα ήταν ο παίκτης που έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά για τον ΠΑΟΚ. Ο Αργεντίνος πέτυχε το 0-2, είχε δοκάρι στο 0-1 και συνολικά ήταν αυτός που απείλησε όσο κανένας τους αμυντικούς του Λεβαδειακού.

Αδύναμος κρίκος: Θα βάλουμε και τους δύο. Μιλάμε για Τζαβέλλα και Μάντζιο που άρχισαν να ανταλλάσσουν αρχικά λόγια και μετά ψιλές, με συνέπεια να αποβληθούν σωστά και φυσικά ήταν και οι δύο αδύναμοι κρίκοι συνολικά στο ματς.

Στο ύψος του: Σε αυτό θα βάλουμε τον Ιτάνζ, όχι γιατί έκανε κάποια μεγάλη εμφάνιση, αλλά γιατί στην τελευταία φάση στο φάουλ του Κονέ λειτούργησε όπως έπρεπε δίνοντας το σημαντικό τρίποντο στην ομάδα του.

Η γκάφα: Οι ευκαιρίες που έχασαν Σοτέλο και Μιλοσάβλιεφ ήταν τεράστιες και σίγουρα σε αυτούς τους δύο ανήκει και η γκάφα στο ματς.

Το στραγάλι: Ο Παππάς κατάφερε να έχουν και οι δύο ομάδες παράπονα. Αρχικά οι γηπεδούχοι για το γκολ του Τζαβέλλα λέγοντας πως ο Σαλπιγγίδης είναι οφσάιντ, αλλά και για ένα χέρι του Παπαδόπουλου και εν συνεχεία οι φιλοξενούμενοι γιατί έδινε συνεχώς φάουλ υπέρ του Λεβαδειακού και άφησε ατιμώρητο το σκληρό και σε πολλές φορές αντιαθλητικό παιχνίδι των Βοιωτών.

Το ταμείο του Gazzetta: Μεγάλο παιχνίδι στην Λιβαδειά, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει με το τρίποντο από μία έδρα που δεν την λες και εύκολη. Οι Θεσσαλονικείς που φωνάζουν για την διαιτησία, όπως και οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και πάλι στην κορυφή και ξεπέρασαν τα άτυχα αποτελέσματα που είχαν στις τελευταίες αγωνιστικές.

Συνθέσεις ομάδων:

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Σκέμπης (58' Γιακουμάκης), Γεωργιάδης (86' Νικολακάκης), Μάγκας, Βούκσεβιτς, Τομάς, Σάντσες (30' Σοτέλο), Μιλοσάβλιεφ, Κονέ, Γκόμεζ

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Βίτορ (63' , Τζαβέλλας, Ρατς, Μαντούρο, Κάτσε, Περέιρα (89' Σαββίδης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Παπαδόπουλος (53' Γκολάσα)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα