ΑΕΚ - Ηρακλής Ψαχνών 5-1

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Ηρακλής Ψαχνών 5-1

bet365

Με τον Μάνταλο να δίνει τρεις ασίστ, η ΑΕΚ καθάρισε από το... 5' τον Ηρακλή Ψαχνών (5-1) και ετοιμάζεται για καλές γιορτές!

Είναι γνωστό ότι σε κάθε ματς η ΑΕΚ θέλει το γρήγορο γκολ που θα απλοποιήσει τα πράγματα για την συνέχεια. Είναι επίσης γνωστό ότι η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στην Ένωση και τις άλλες ομάδες της κατηγορίας είναι τεράστια. Δεν αποτέλεσε, έκπληξη, επομένως το γεγονός ότι το ματς με τον Ηρακλή Ψαχνών δεν είχε... ιστορία αφού η ΑΕΚ ήταν στο 2-0 από το 5'. Ο δικέφαλος αετός έκλεισε τελικά το 2014 με 5άρα (5-1) και ετοιμάζεται για το 2015 που θα είναι σίγουρα ωραίο για τους Κιτρινόμαυρους!

Καλύτερα δεν θα μπορούσε να μπει στο ματς η ΑΕΚ αφού στο 5' το σκορ ήταν ήδη 2-0! Με τον Μάνταλο να μοιράζει ασίστ, στο 3' για τον Μπρέσεβιτς και στο 5' για τον Πλατέλλα, η Ένωση τελείωσε τον αγώνα από το ξεκίνημα του και παράλληλα έκανε τους πάντες στο ΟΑΚΑ να πιστέψουν ότι θα δουν σκορ-ρεκόρ. Ο στόχος όμως των Κιτρινόμαυρων δεν ήταν αυτός όπως φάνηκε στη συνέχεια. Η ομάδα του Δέλλα κρατούσε την μπάλα στην κατοχή της και την κυκλοφορούσε με υπομονή, χωρίς να πιέζει ιδιαίτερα για κάποιο άλλο γκολ. Ηταν φανερό, άλλωστε, όποτε ανέβαζε λίγο ταχύτητα η ΑΕΚ ότι μπορούσε να κάνει φάση.

Το αρνητικό ήταν ότι έκανε δύο φάσεις και μάλιστα μεγάλες και ο Ηρακλής Ψαχνών. Με τον Σαρρή να δείχνει ξανά ασταθής, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να βάλουν τουλάχιστον ένα γκολ στο πρώτο μέρος αλλά ο Ανέστης απέκρουσε εντυπωσιακά στο πλασέ του Τσιμόντζι (7') ενώ στο άλλο τετ α τετ, στο 33', ο Γουόρντεν σούταρε άουτ. Κάπου εκεί, οι Κιτρινόμαυροι είπαν να... σοβαρευτούν λίγο και στο 40' ο Μπρέσεβιτς έβγαλε την μπαλιά για τον Ντούνη, ο οποίος έκανε ωραία κίνηση και τελείωμα για το 3-0.

Το ενδιαφέρον -και είναι η αλήθεια όσο κουραστικό κι αν γίνεται να το αναφέρουμε κάθε φορά- ήταν αποκλειστικά στο αν η ΑΕΚ θα έπαιζε στο δεύτερο 45λεπτο για να βάλει πολλά γκολ ή αν θα συνέχιζε χαλαρά. Τελικά έγινε το δεύτερο. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και απλά άλλαζαν την μπάλα, χωρίς να κυνηγούν περισσότερα γκολ. Ετσι, ο Ηρακλής βρήκε την ευκαιρία να ανασάνει αμυντικά και παράλληλα, με την κεφαλιά του Μπακομήτρου στο 64' μετά από εκτέλεση φάουλ, πέτυχε και το γκολ της τιμής (3-1).

Το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι σκόραραν, είχε ως συνέπεια η ΑΕΚ να πετύχει άλλα δύο γκολ στη συνέχεια, ανεβάζοντας το σκορ στο 5-1. Ο Μπρέσεβιτς έφαγε ακόμη ένα... φορίσιο γκολ στο 76' για το 4-1 και στο 83' ο Λαμπρόπουλος με κεφαλιά ανέβασε το σκορ στο 5-1, κλείνοντας με ωραίο τρόπο το ματς.

Man of the match: Ο Μάνταλος έκανε σε ακόμη ένα ματς την διαφορά για την ΑΕΚ. Αυτή την φορά, μάλιστα, δεν χρειάστηκε να ιδρώσει καν αφού είχε προλάβει να δώσει δύο γκολ στο πρώτο 5λεπτο. Στο 83', με το κόρνερ για το γκολ του Λαμπρόπουλου, έκανε τρεις τις ασίστ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σαρρής... Εμφανίστηκε και πάλι ασταθής και δεν απέφυγε κάποια λάθη, ένα εκ των οποίων έδωσε μεγάλη ευκαιρία στον Ηρακλή αμέσως μετά το 2-0.

Στο ύψος του: Αλλα δύο γκολ πρόσθεσε στη συγκομιδή του ο Μπρέσεβιτς και είναι σημαντικό το γεγονός ότι η ΑΕΚ βρίσκει, μέσω του Κροάτη, κλασικά γκολ σέντερ φορ. Από εκεί και πέρα, ο Πλατέλλας συνεχίζει να σκοράρει, επιβεβαιώνοντας συνεχώς ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Εδώ και ένα μήνα έχει ανεβάσει ρυθμό και συνεχίζει όπως πρέπει.

Η γκάφα: Την έκανε η άμυνα της ΑΕΚ στο γκολ του Ηρακλή Ψαχνών. Τα λέει όλα το γεγονός ότι ο Μπακομήτρος πήρε πολύ εύκολα την κεφαλιά αφού δεν τον μάρκαρε κανείς.

Το στραγάλι: Δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες από την μία ή την άλλη πλευρά για τις αποφάσεις διαιτητή και βοηθών, άρα τα πήγαν καλά.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ έκλεισε το 2014 όπως έπρεπε. Με νίκη δηλαδή και μάλιστα πολύ εύκολη. Η Ένωση είχε καθαρίσει από το 5λεπτο το ματς και από εκεί και πέρα έπαιξε πολύ χαλαρά. Οπως και να έχει, οι Κιτρινόμαυροι πήραν αυτό που ήθελαν και περιμένουν μαζικά δίπλα τον κόσμο τους στον... τελικό κυπέλλου με τον Ατρόμητο, στο πρώτο επίσημο ματς του 2015.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Γεωργέας, Λαμπρόπουλος, Σαρρής (61' Ρόβας), Γροντής, Τζανετόπουλος, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μάνταλος, Ντούνης (72' Αραβίδης), Μπρέσεβιτς (80' Τσεβάς).

Ηρακλής Ψαχνών (Γιώργος Φοιρός): Μελισσάς, Παληγεώργος, Τσιμόντζι (80' Χατζηστάμου), Παλαιολόγος, Παπαδόπουλος, Μπακομήτρος, Γκεμίσης (46' Νάκας), Ράντι, Κοτίτσας (80' Πολίτης), Σικαλιάς, Γουόρντεν.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα