Πανιώνιος - Ατρόμητος 2-2

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος - Ατρόμητος 2-2

bet365

Σε ένα εκπληκτικό ματς που έγινε στην Νέα Σμύρνη, ο Κολοβός και ο Ναπολεόνι αναδείχθηκαν ισόπαλοι στα γκολ (από 2) κι έτσι δεν υπήρξε νικητής ανάμεσα σε Πανιώνιο και Ατρόμητο (2-2)! Kόκκινη ο Κοντοές.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Αργυρόπουλο, Παντίδο, Οικονόμου, και Τασουλή. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Μητρόπουλος και Σιώπης, ενώ οι Κολοβός, Ιμπαγάσα και Μπουμάλ ήταν η τριάδα πίσω από τον Γιάννου.

Στην αντίπερα όχθη ο Σα Πίντο κατέβασε τον Ατρόμητο με 4-4-2 και τους Γκορμπούνοφ, Νάστο, Φυτανίδη, Ταυλαρίδη και Κοντοέ στην άμυνα. Η τετράδα στο κέντρο αποτελούταν από Μπρίτο (αριστερά), Πίτου Γκαρσία-Αγκουαζί (αμυντικά χαφ) και Ούμπιντες δεξιά. Τέλος, Ναπολεόνι και Παπάζογλου ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Κυρίαρχος ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του κι έβαλε δύσκολα στον Πανιώνιο. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Παπάζογλου έστειλε το πρώτο μήνυμα στον Παπαδόπουλο. Οι Περιστεριώτες με όπλο το συμπαγές κέντρο τους πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έφταναν με ευκολία στο τέρμα του Πανιωνίου.

Η επιθετική αυτή δραστηριόιτητα έφερε αποτέλεσμα στο 12' όταν μετά την σέντρα του Ούμπιντες ο Παπαδόπουλος δεν κατάφερε να αποκρούσει σωστά και ο Ναπολεόνι από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν αφού τόσο ο Ιμπαγάσα, όσο και οι Κολοβός και Μπουμάλ ήταν καλά κλεισμένοι με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Γκορμπούνοφ (με εξαίρεση την φάση με τον Μπουμάλ στο 9ο λεπτό).

Αντίθετα, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που απειλούσε και τόσο ο Παπάζογλου όσο και ο Ναπολεόνι απείλησαν τον Παπαδόπουλο με δεύτερο γκολ.

Ανέβηκε ο Πανιώνιος, πέναλτι και αποβολή

Μετά το 25' λες και κάποιος ανέβασε τον διακόπτη ο Πανιώνιος αποφάσισε να εμφανιστεί στο γήπεδο. Ο Ιμπαγάσα άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα ενώ και οι Κολοβός και Μπουμάλ δημιούργησαν ρήγματα στα πλάγια. Κάπως έτσι στο 33' ο Μπουμάλ βγήκε στην πλάτη του Κοντοέ με τον αμυντικό του Ατρομήτου να τον ανατρέπει και τον Καλογερόπουλο να καταλογίζει την παράβαση και την αποβολή. Ο Κολοβός δεν λάθεψε κι έφερε το ματς στα ίσια.

Ξανά χτύπημα με Ναπολεόνι

Η ισοφάριση δεν πτόησε τον Ατρόμητο ο οποίος δεν κλείστηκε στο καβούκι του και λίγα λεπτά αργότερα πάγωσε για δεύτερη φορά τη Νέα Σμύρνη ξανά με τον Ναπολεόνι μετά από προσπάθεια του Κούρου ο οποίος μόλις είχε μπει στον αγώνα.

Ιμπαγάσα μαγεία και ισοφάριση

Οι Νεοσμυρνιώτες γνώριζαν ότι θα έπρεπε να αντιδράσουν από την ψυχρολουσία το 2-1 και το ευχάριστο γι αυτούς είναι ότι διαθέτουν τον Ιμπαγάσα ο οποίος άδειασε μόνος του την άμυνα του Ατρομήτου και σέρβιρε στον Κολοβό ο οποίος έκανε το 2-2.

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους γηπεδούχους και παραλίγο στο 51' να κάνουν την απόλυτη ανατροπή όταν ο Γιάννου με τρομερό ανάποδο ψαλίδι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Οι γηπεδούχοι με την ψυχολογία υπέρ τους και με τον Ιμπαγάσα να μοιράζει μαεστρικά το παιχνίδι πίεσε για το τρίτο γκολ.

Το ματς είχε γίνει ροντέο αφού ο Ατρόμητος δεν έμεινε αποκλειστικά στην άμυνα αλλά με τον Ναπολεόνι όποτε μπορούσε έφτανε με αξιώσεις στην εστία του Παπαδόπουλου, εκμεταλλευομενος κάποια λάθη του Πανιωνίου στις μεταβιβάσεις κυρίως.

Ο Πανιώνιος προσπαθούσε αλλά από ένα σημείο και μετά τον κυρίαρχησε η νευρικότητα με συνέπεια τα πολλά λάθη που έδιναν την δυνατότητα στους παίκτες του Σα Πίντο να μην είναι κλεισμένοι στην περιοχή αλλά αντίθετα να κρατάνε πίσω τους Νεοσμυρνιώτες.

Τελικά το 2-2 δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τον έναν βαθμό, παρά τις τελευταίες προσπάθειες του Πανιωνίου.

Man of the match: Ο Δημήτρης Κολοβός. Ο διεθνής άσος του Πανιωνίου ήταν αυτός που δύο φορές έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας ισάριθμες φορές.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γιάννης Κοντοές. Ο αμυντικός του Ατρομήτου ανέτρεψε τον Μπουμάλ και υπέπεσε σε πέναλτι δίνοντας την ευκαιρία στον Πανιώνιο να ισοφασρίσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι ενώ παράλληλα άφησε την μπάδα του για σχεδόν 60 λεπτά την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Στο ύψος του: Θα μπορούσε κάλλιστα όπως ο Κολοβός, έτσι κι ο Στέφανο Ναπολεόνι να είναι ο κορυφαίος του αγώνα. Άλλωστε δεν είναι λίγο να σημειώνεις δύο γκολ σε εκτός έδρας αγώνα.

Η γκάφα: Το πέναλτι του Κοντοέ που έδωσε την ευκαιρία στον ανύπαρκτο μέχρι εκείνο το σημείο Πανιώνιο να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Το στραγάλι: Καλή ήταν η διαιτησία του Καλογερόπουλου ο οποίος σωστά έδειξε το σημείο του πέναλτι και την αποβολή στην ανατροπή του Μπουμάλ. Ήταν κοντά στις φάσεις και με ελάχιστες εξαιρέσεις τα σφυρίγματά του ήταν σωστά.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πανιώνιος ήθελε τη νίκη, που σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων (Πανθρακικός, ΟΦΗ) θα του έδιναν βαθιά ανάσα στη βαθμολογία. Οι «κυανέρυθροι», όμως, τα βρήκαν σκούρα απέναντι στον Ατρόμητο, ο οποίος με τον Ναπολεόνι κορυφαίο έβαλε δύσκολα και μάλιστα ήταν πολύ καλύτερος όσο οι δύο ομάδες αγωνίζονταν με 10 παίκτες. Η αποβολή του Κοντοέ άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα, οι Νεοσμυρνιώτες προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, να φτάσουν στη νίκη, αλλά ο Ατρόμητος με καταπληκτική αμυντική λειτουργία κράτησε την ισοπαλία, με το αποτέλεσμα να κρίνεται απόλυτα δίκαιο.

Συνθέσεις ομάδων:

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Σιώπης, Κολοβός, Τασουλής, Παντίδος, Μπουμάλ (66' Μασούρας), Μητρόπουλος (79' Φούντας), Οικονόμου, Ιμπαγάσα, Αργυρόπουλος (85' Πάνος), Γιάννου.

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Ταυλαρίδης, Αγκουαζί, Φυτανίδης, Μπρίτο (53' Δημούτσος), Ναπολεόνι, Παπάζογλου, Νάστος, Ούμπιντες (38' Κούρος), Πίτου Γκαρσία (90' Γεωργίου), Κοντοές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα