Φιορεντίνα - Έμπολι 1-1

Gazzetta team
Φιορεντίνα - Έμπολι 1-1

bet365

Φιορεντίνα (1-1 με Έμπολι), Σαμπντόρια (2-2 με Ουντινέζε) και Τζένοα (ήττα 2-1 από το Τορίνο) γκέλαραν και η μάχη για την 3η θέση παίρνει φωτιά.

Η Έμπολι έκανε τη ζημιά στη Φιορεντίνα, καθώς έφυγε από το «Αρτέμιο Φράνκι» με ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι της Τοσκάνης. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος.

Ο Μπόρχα Βαλέρο κατάφερε να στείλει την κεφαλιά του από το… μισό μέτρο ψηλά άουτ, ενώ στη συνέχεια ο Ζέπε έβγαλε δύσκολα το σουτ του Κουαδράδο. Η μοναδική καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, που παραλίγο να καταλήξει σε γκολ, ήρθε μετά το λάθος του Μπασάντα, που οδήγησε στο τετ α τετ του Ταβάνο με τον Νάτο, με τον έμπειρο επιθετικό να μην κάνει καλό πλασέ και την Φιορεντίνα να τη γλιτώνει… Ο ρυθμός ήταν καλός, ευκαιρίες συνέχισαν να χάνονται, οι γηπεδούχοι είχαν δικαιολογημένα παράπονα από τον διαιτητή Ρούσο, ο οποίος δεν έδωσε το πέναλτι στο χέρι του Ρουγκάνι, όμως τελικά οι βιόλα κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα λίγο πριν το ημίχρονο.

Στο 44’ μετά το κόρνερ που προέκυψε από την προηγούμενη φάση, η μπάλα κατέληξε στον Βάργκας, που με κεραυνό από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0! Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Γκόμες είδε την κεφαλιά του να σταματάει στο δοκάρι και στο τέλος η Φιορεντίνα πλήρωσε για ακόμη μία φορά τις πολλές χαμένες της ευκαιρίες. Ο Ζέπε έβγαλε το νέο μακρινό σουτ του Κουαδράδο και στο 57’ η Έμπολι έφτασε στην ισοφάριση, όταν μετά το κόρνερ του Βαλντιφιόρι ο Τονέλι με κεφαλιά έκανε το 1-1! Λίγο έλειψε, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι να κάνουν και την ανατροπή λίγο αργότερα, όταν στο 63’ ο Σάβιτς αρχικά έσωσε στην γραμμή με το κεφάλι, ενώ στη συνέχεια ο Νέτο έβγαλε δύσκολα το σουτ του Κρότσε! Πουτσιαρέλι και Φερνάντες είχαν τις τελευταίες καλές ευκαιρίες, με τους παίκτες του Μοντέλα να είναι πιο επιθετικοί, όμως το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Ανατροπή με σούπερ-Γκλικ η Τορίνο
Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο Τορίνο, η Γκρανάτα με δύο γκολ του κεντρικού αμυντικού, Καμίλ Γκλικ, γύρισε τον αγώνα με την Τζένοα (2-1), η οποία γνώρισε δεύτερη σερί ήττα και απομακρύνεται από το Νο3. Οι Γενοβέζοι είχαν τις πρώτες φάσεις με τους Μπερτολάτσι (9', 32'), Ρονκάλια (14') αλλά την πρώτη μεγάλη ευκαιρία την είχαν οι γηπεδούχοι στο 34' όταν ο Φάρνερουντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ τράνταξε το οριζόντιο του Λαμάνα. Ο Μαρτίνες απείλησε δύο φορές για την Τορίνο (37', 41') και κόντρα στη ροή του αγώνα η Τζένοα άνοιξε το σκορ στο 42' με πολύ ωραίο αριστερό του Ιάγο Φαλκέ στη γωνία από το ημικύκλιο (0-1). Στο ημίχρονο ο Γκασπερίνι πέρασε στο ματς τον Γκρέκο και ο πρώην άσος του Ολυμπιακού λίγο έλειψε να κάνει το 0-2 αλλά σούταρε άουτ από κοντά μετά το λάθος του Μολινάρο. Στο 52' η Γκρανάτα πέτυχε το γκολ που άξιζε. Μετά το φάουλ του Φάρνερουντ ο Γκλικ με πλασέ στη κίνηση έγραψε το 1-1 και ο ίδιος στο 63' με κεφαλιά ύστερα από επέμβαση του Λαμάνα στην πρώτη κεφαλιά του Μορέτι -ξανά από φάουλ του Φάρνερουντ- έκανε το 2-1! Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και είχαν ολοκληρώσει την ανατροπή και στο 64' ήθελαν δεύτερη κίτρινη και πέναλτι για τον Μπουρδίσο που έκανε χέρι μέσα στην περιοχή. Στο 86' ο Κουαλιαρέλα πήγε να βάλει ένα ακόμα trademark γκολ με γυριστό αλλά το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος δίνοντας ανάσα στην Τορίνο που είχε ανάγκη μια μεγάλη νίκη.

Ορθια στο Μαράσι η Ουντινέζε, δύο ασίστ ο Κονέ
Και στην Γένοβα είχαμε πολύ δυνατό ματς, με την Σαμπντόρια να προηγείται, την Ουντινέζε να γυρίζει το ματς με δύο ασίστ του Παναγιώτη Κονέ και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν για το τελικό 2-2. Στο 15' άνοιξε το σκορ η ομάδα του Μιχαΐλοβιτς αφού μετά την κακή απομάκρυνση του Καρνέζη ο Πάμπλο Ομπιάνγκ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή τίναξε τα δίχτυα (1-0). Η απάντηση από τους Τζεμπρέτε δεν άργησε να έρθει, με τον Κονέ να ρίχνει την προειδοποιητική στο 21' με σουτ από το πέναλτι μόλις έξω από το παραθυράκι. Ο Ελληνας άσος έκανε τη ζημιά στις επόμενες δύο φάσεις. Στο 31' βγήκε από αριστερά και γύρισε στον Χέιχο που έκανε εξαιρετικό τελείωμα-τσίμπημα (1-1) και στο 34' εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο ο Ντανίλο με κεφαλιά έκανε το 1-2. Στο 35' ο Καρνέζης σταμάτησε τον Εντερ και στο 51' ο Βραζιλιάνος έστειλε ρουκέτα λίγο έξω. Στο 60' ο Μπαντού ήταν επικίνδυνος στην κόντρα, όμως στο ίδιο λεπτό έγινε το 2-2 όταν μετά τη σέντρα του Ντε Σιλβέστρι από δεξιά ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι με κεφαλιά στο παραθυράκι έγραψε το 2-2 το οποίο κράτησε στο 77' ο Καρνέζης με τρομερή επέμβαση. Στο 80' ο Χέιχο παραλίγο να βάλει και δεύτερο γκολ αλλά η κεφαλιά του πήγε στο δοκάρι, με τον Κατσιατόρε να έχει την τελευταία καλή στιγμή της «Σαμπ» στο 89' όταν έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 91' το ίδιο έκανε ο Ντι Νατάλε με τεχνικό σουτ στην αντεπίθεση.

Fightback η Αταλάντα
Σε ένα ματς που είχε ένα 45λεπτο για την κάθε ομάδα, η Αταλάντα επέστρεψε από το 1-3 του ημιχρόνου κόντρα στην Παλέρμο και πήρε 3-3 στην έδρα της. Μόλις στο 6' άνοιξε το σκορ με τον Ριγκόνι να σκοράρει με βολέ στην αντεπίθεση μετά την πάσα του Βάσκες, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και στο 16' με υπέροχη λόμπα πάνω από τον Σπορτιέλο έκανε το 0-2. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 40' όταν ο Ορσάτο έδωσε αμφισβητούμενο πέναλτι σε μονομαχία του Μουνιός με τον Ντένις και ο δεύτερος ευστόχησε από τη βούλα (1-2). Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ντιμπάλα τα έκανε όλα και έδωσε στον Βάσκες που από κοντά έκανε το 1-3. Παρά το προβάδισμα με δύο γκολ οι Σικελοί δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη, όμως παρέμειναν αήττητοι για 9 αγώνες. Στο 55' μετά την επέμβαση του Σορεντίνο ο Μάξι Μοράλες έκανε το 2-3 για να κάνει το τελικό 3-3 ο Ντένις στο 76' ύστερα από σέντρα και γκάφα στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

 

SERIE A Τελευταία Νέα