Ρόμα - Μίλαν 0-0

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Ρόμα - Μίλαν 0-0

bet365

Η Μίλαν διατήρησε την σταθερότητα στην άμυνα και κόντρα στη Ρόμα, κράτησε αν και με 10 από το 70' και με 0-0 έβαλε φρένο στους Τζαλορόσι.

Η Ρόμα ήθελε να χτίσει πάνω στη μεγάλη νίκη στην Τζένοα και με δεύτερο σερί τρίποντο να επιβεβαιώσει ότι θα παραμείνει κολλητά στη Γιουβέντους. Τα πράγματα τελικά δεν ήταν τόσο εύκολα για την ομάδα του Ρούντι Γκαρσία, κόντρα σε μια Μίλαν που παρά τις σημαντικές απουσίες στην άμυνα διατήρησε την σταθερότητα που είχε και με τη Νάπολι, κράτησε για δεύτερο σερί ματς το μηδέν και έστειλε τους Ρωμαίους πάλι στο -3 από την Γιούβε. Από το 70' με 10 παίκτες οι Ροσονέρι μετά την αποβολή του Αρμέρο.

Με το buongiorno (2') πήγε να κάνει την ζημιά η Μίλαν όμως ο Ντε Σάνκτις αντέδρασε σωστά στο σουτ του Χόντα και στο βολέ του Πόλι. Στο επόμενο κομμάτι του, το ματς απέκτησε ρυθμό χωρίς να υπάρχει όμως η καθαρή φάση, με την Ρόμα να απειλεί στο δίλεπτο 21'-22' αλλά οι Φλορέντσι και Τότι δεν τα κατάφεραν. Ο Γκαρσία άλλαξε πλευρές τους Φλορέντσι-Ζερβίνιο αφού ο πρώτος είχε πρόβλημα με τον Μπονέρα και ο δεύτερος έκανε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 29'. Ο Ιβοριανός σε τρομερό σλάλομ απέφυγε δυο-τρεις αντιπάλους αλλά ο Ντιέγκο Λόπεθ τον νίκησε στο τετ α τετ. Δύο λεπτά αργότερα έγινε η φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων, με τον Ντε Γιονγκ να βρίσκει με το χέρι την μπάλα και τον Ριτσόλι να θεωρεί ότι δεν υπήρξε παράβαση. Το πρώτο μέρος έκλεισε με την φωτοβολίδα του Μεξές από τα 35 μέτρα που έβγαλε εντυπωσιακά ο Ντε Σάνκτις.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Μίλαν είχε το καλύτερο διάστημα της στο παιχνίδι. Οι Ροσονέρι είχαν πάρει το πάνω χέρι στο κέντρο, είχαν δώσει τον ρυθμό που ήθελαν και με τον Μενέζ έφυγαν δύο φορές με καλές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση. Στην πρώτη, ο Πόλι σούταρε άουτ. Στη δεύτερη, στο 57', ο Μποναβεντούρα σούταρε καλύτερα αλλά καλός ήταν και ο Ντε Σάνκτις. Σταδιακά η Ρόμα έπαιρνε την πρωτοβουλία και στο 70' πήρε και αριθμητικό πλεονέκτημα. Σε μια ανόητη ενέργεια, ο Αρμέρο έκανε καθαρό χέρι προ του Κεϊτά, είδε δεύτερη κίτρινη και ανάγκασε τον Ιντσάγκι να αλλάξει σχεδόν όλη την άμυνα (στόπερ Μεξές-Αλεξ, δεξί μπακ Ζαπάτα, αριστερό Μπονέρα). Ο Γκαρσία, από την άλλη, έκανε τις τελευταίες κινήσεις με Ντέστρο-Τοροσίδη αντί των Ντε Ρόσι-Μαϊκόν αλλά το μοναδικό που έκαναν οι παίκτες του ήταν να βομβαρδίζουν με σέντρες την περιοχή της Μίλαν, η οποία μάλλον ικανοποιημένη ήταν με αυτό…

Η Ρόμα, πάντως, βρέθηκε πολύ κοντά στο να πάρει το ματς στο 92', αφού ο Ζερβίνιο είχε κρατήσει ακόμη ένα μαγικό για το τέλος. Ο ίδιος ξεκίνησε την κούρσα, πέρασε για τον Μ' Μπίβα, αυτός του πάτησε την μπάλα όμως στο τετ α τετ νικητής ήταν και πάλι ο Ντιέγκο Λόπεθ! Ετσι, η Μίλαν έφυγε από την πρωτεύουσα με σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνει για την 3η θέση.

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Ντε Σάνκτις, Μαϊκόν (80' Τοροσίδης), Χολέμπας, Γιάνγκα Μ' Μπίβα, Μανωλάς, Ντε Ρόσι (74' Ντέστρο), Κεϊτά, Ναϊνγκολάν, Φλορέντσι (66' Λιάγιτς), Ζερβίνιο, Τότι.

Μίλαν (Πίπο Ιντζάγκι): Ντιέγο Λόπεθ, Μπονέρα, Μεξές, Ζαπάτα, Αρμέρο, Ντε Γιονγκ, Μοντολίβο, Πόλι (81' Μουντάρι), Χόντα (72' Αλεξ), Μποναβεντούρα, Μενέζ (88' Ελ Σαραουί).

 

SERIE A Τελευταία Νέα