Καλλονή - Ολυμπιακός 0-5

Δημήτρης Τομαράς
Καλλονή - Ολυμπιακός 0-5

bet365

O σαρωτικός Ολυμπιακός συνέτριψε με 5-0 την Καλλονή και επέστρεψε στην κορυφή με μια πειστική εμφάνιση! Δύο γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι ο εξαιρετικός Μπενίτες!

Ο Ολυμπιακός ξέσπασε πάνω στην Καλλονή στο κατάμεστο "Ταρλάς" (σ.σ. όπου είχε την μεγάλη στήριξη του κόσμου του) και είναι ξανά πρώτος με 33 πόντους! Η πρώτη του πεντάρα στο φετινό πρωτάθλημα έμελλε να είναι στην κορυφαία άμυνα της Λίγκας και στην τελευταία αγωνιστική πριν την διακοπή! Οι ερυθρόλευκοι παίζοντας με 4-4-2 και έχοντας σε τρομερή μέρα τον Μπενίτες (σ.σ. κερδισμένο πέναλτι, δύο τέρματα και ένα δοκάρι) και τον Μαζουάκου έκαναν ένα σούπερ Β' μέρος για να φτάσουν στο τελικό 0-5. Ολική κατάρρευση στην επανάληψη για τους Νησιώτες.

Πως ξεκίνησε η Καλλονή

Ο σχηματισμός της Καλλονής: Χογκ κάτω από τα δοκάρια, στα δύο άκρα της άμυνας οι Γιορέντε και Πιπίνης, οι Αναστασιάδης και Αντέγιο τα δύο στόπερ, στον άξονα οι Χωριανόπουλος και Καλτσάς, ο Ναβάρο με τον Μίνγκα στα άκρα (σ.σ. καθώς υπήρξε αλλαγή τελευταίας στιγμής με τον βασικό Στεφάνοβιτς να μένει εκτός λόγω προβλήματος στο ζέσταμα), επιτελικός χαφ ο Λεοζίνιο και κορυφή ο Μανούσος. Ο Μαντζουράκης έκανε τις... αλχημείες του καθώς έβαλε για πρώτη φορά τον Αντέγιο δίπλα στον Αναστασιάδη, τοποθέτησε τον Γιορέντε στο δεξί άκρο της άμυνας, έβαλε τον Χωριανόπουλο στον άξονα αλλά και τον Μανούσο κορυφή.

Σχήμα 4-4-2 για Μίτσελ

Ο Ισπανός προπονητής επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο αρχικής προσέγγισης της αναμέτρησης. Παρέταξε σχηματισμό 4-4-2 με Μπενίτες και Μήτρογλου στην επίθεση. Η διάταξη του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Ομάρ δεξί μπακ, Μαζουάκου αριστερό, κεντρικό αμυντικό δίδυμο με Σιόβα και Αμπιντάλ, άξονας με Ντινγκά, Μανιάτη, Κασάμι και σε πιο ελεύθερο ρόλο τον Τσόρι και στην επίθεση οι Μπενίτες και Μήτρογλου.

Ευκαιρία με το... καλημέρα η Καλλονή, γκολ ο Ολυμπιακός!

Οι Νησιώτες μπόρεσαν να απειλήσουν τον Ολυμπιακό μόλις στο 2ο λεπτό με ένα πολύ καλό σουτ του Μίνγκα που έδιωξε δύσκολα ο Ρομπέρτο. Ο πειραϊκός σύλλογος όμως και φάση έκανε μετά και γκολ σημείωσε. Στο 8' είχε την κεφαλιά του Κασάμι και στο 11' έκανε το 1-0. Σέντρα από τον Μαζουάκου με τον Μανιάτη να πετάγεται στην καρδιά της άμυνας της Καλλονής για να ανοίξει με κεφαλιά το σκορ. Ένα γκολ που μετά το πανηγύρισε έξαλλα. Στο 17' ο Λεοζίνιο έχασε μοναδική ευκαιρία για ισοφάριση με τετ α τετ ενώ στο 21' ο Μανιάτης είχε ένα σουτ που βρήκε πάνω σε σώματα. Στο 24' ο Ρομπέρτο είπε "όχι" σε σουτάρα του Λεοζίνιο. Οι νησιώτες παρότι ήταν πίσω στο σκορ είχαν αρκετά θετική εικόνα στο επιθετικό σκέλος. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έκανε μεγάλη φάση στο 40'. Σέντρα από τον Ομάρ με τον Μήτρογλου να αδυνατεί από κοντά να σκοράρει με το κεφάλι.

Μαζεμένες φάσεις ο Ολυμπιακός

Στο 48' ο Μπενίτες είχε ένα σουτ για τον Ολυμπιακό ενώ ένα λεπτό μετά ο Σιόβας έκανε κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ. Στο 56' μετά από ωραία κίνηση και σουτ του Τσόρι η μπάλα έφυγε έξω. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν την πίεση και ενώ η Καλλονή δεν είχε το ίδιο πρόσωπο στο μεσοεπιθετικό κομμάτι συγκριτικά με το Α' μέρος. Στο 60' μία καλή κεφαλιά του Μπενίτες ανάγκασε τον Χογκ να βγάλει την μπάλα με δυσκολία έξω.

Τσόρι και Μπενίτες για το 3-0

Στο 62ο λεπτό ο Πιπίνης βρήκε την μπάλα με το χέρι μετά από μπαλιά του Μπενίτες. Ένα λεπτό αργότερα ο Τσόρι με πέναλτι έκανε το 2-0. Στο 65' ο Μπενίτες έκανε μία εξαιρετική ατομική ενέργεια, περνώντας τρεις παίκτες για να σουτάρει και να σκοράρει μετά από πάσα του Ντινγκά. Έτσι ο Ολυμπιακός "κλείδωσε" το ματς με το 3-0.

Σούπερ κίνηση από Παραγουανό και 4-0!

Ο Μπενίτες συνέχισε το σόου του. Στο 72' γύρισε όμορφα το σώμα του και έκανε ένα εξαιρετικό σουτ για το 4-0. Εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο του Ολυμπιακού ο διεθνής άσος σκόραρε ξανά. Ο Χόρχε Μπενίτες συνέχιζε το σόου του στο Β' μέρος του αγώνα στο γήπεδο "Ταρλάς", κάνοντας το κορυφαίο του φετινό ματς με τους ερυθρόλευκους.

Το πρώτο του Μπουχαλάκη για το 5-0 και αποθέωση Βούρου

Στο 78ο λεπτό ο Μπουχαλάκης δεν δίστασε να δοκιμάσει το πόδι του. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό με το σουτ του να καταλήγει στα δίχτυα για το 5-0. Λίγο μετά ο νεαρός Μυτιληνιός, Βούρος, μπήκε εν μέσω αποθέωσης στο παιχνίδι. Ο κόσμος της Καλλονής χειροκρότησε εκτός από τον Πραξιτέλη Βούρο και τον Κριστιάν Καρεμπέ. Στο 90' ο Μπενίτες έσκαψε πολύ όμορφα την μπάλα που βρήκε στο δοκάρι. Το ματς έληξε με τον ηλεκτρονικό πίνακα να δείχνει το εμφατικό και άκρως επιβλητικό 5-0 για τον πειραϊκό σύλλογο.

MAN OF THE MATCH: Ο Μπενίτες. Στο Α' μέρος ήταν κινητικός αλλά όχι τόσο θετικός όμως στην επανάληψη κέρδισε πέναλτι και σκόραρε δύο φορές με εξαιρετικά γκολ για το 3-0 και το 4-0 μετά. Επίσης είχε και δοκάρι. Σούπερ εμφάνιση από τον Παραγουανό άσο στο Β' μέρος που φανερώνει ξεκάθαρα το πόσο μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Για την Καλλονή θετικό πρόσημο είχαν οι Λεοζίνιο και Μίνγκας με την δημιουργική και επιθετική προσπάθειά τους στο Α' μέρος. Για τον Ολυμπιακό καλό παιχνίδι έχουν κάνει ιδίως οι Αμπιντάλ, Σιόβας, Μανιάτης και Ντινγκά. Ωστόσο αυτός που ήταν πιο κοντά σε απόδοση με τον Μπενίτες ήταν ο Μαζουάκου. Συνολικά πολύ καλό ματς από τον νεαρό Γάλλο άσο του Ολυμπιακού (σ.σ. και αμυντικά και επιθετικά) που είχε συμβολή και στο γκολ του Μανιάτη με την σέντρα του. Γενικά οι περισσότεροι ερυθρόλευκοι απόψε στάθηκαν στο ύψος τους.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική γραμμή της Καλλονής που δεν διασπάται εύκολα έχει βρεθεί εκτός φάσης στο τέρμα του Μανιάτη. Και μόνο αυτό αρκεί για ένα τέτοιο παιχνίδι. Στην συνέχεια δέχθηκε άλλα 4 γκολ!

Η ΓΚΑΦΑ: Την έχει κάνει η άμυνα της Καλλονής στην φάση του γκολ του Μανιάτη και όχι μόνο...

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Τα λάθη του ρέφερι Μήτσιου και των βοηθών του εντοπίζονται ιδίως σε φάουλ και κάρτες. Σωστή η υπόδειξη του πέναλτι πάνω στον Πιπίνη. Γενικά η παρουσία τους δεν χαρακτηρίζεται αρνητική.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Τα πόδια μπορεί αρχικά να ήταν κάπως... βαριά, η πίεση και το άγχος να είχαν φτάσει στα ύψη και ο αντίπαλος να έπαιζε στην έδρα του και να ήταν υπολογίσιμος όμως ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έκανε το χρέος του για ακόμα μία φορά. Με το 4-4-2 από τον Μίτσελ παρουσίασε πολύ πιο καλή εικόνα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Ήταν αρκετά καλός στο Α' μέρος και επιβλητικός στο Β' απέναντι στην ομάδα που είχε την κορυφαία άμυνα στην κατηγορία. Κατάφερε να σκοράρει πέντε φορές και κέρδισε σίγουρα τον Μπενίτες, που δείχνει να έχει μία διαρκή ανοδική πορεία. Το σχήμα με τους δύο επιθετικούς και την απουσία κλασικών εξτρέμ βοήθησε τον πειραϊκό σύλλογο στο να δημιουργήσει πιο καλά, να αναπτυχθεί σωστά, να βγάλει αρκετές φάσεις και να σπάσει τα... κοντέρ στην επίθεση. Η Καλλονή πάλεψε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο όπου έχανε με 1-0 όμως στην επανάληψη παρουσίασε σημάδια ολικής διάλυσης για να χάσει δίκαια με σκορ 5-0.

ΑΕΛΚ (Μαντζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Γιορέντε, Πιπίνης, Καλτσάς, Ναβάρο, Λεοζίνιο, Μανούσος (79' Ραζάκ), Μίνγκας (74' Κύπρου) και Χωριανόπουλος (74' Μπαρέρα).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (79' Βούρος), Αμπιντάλ, Σιόβας, Μαζουάκου, Ντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι (66' Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (71' Φορτούνης), Μήτρογλου και Μπενίτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα