Αστον Βίλα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Gazzetta team
Αστον Βίλα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

bet365

Η Γιουνάιτεντ δεν ήταν καλή και η Αστον Βίλα των 10 παικτών την κράτησε στο 1-1, βάζοντας τέλος στο σερί των 6 νικών. Τρελή ανατροπή για ΚΠΡ με χατ τρικ του δαιμονισμένου Οστιν.

Το... φεγγάρι ήταν τέλειο για τον Λουίς Φαν Χάαλ και τα παλικάρια του. Οι έξι διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, είχαν επαναφέρει το όνομα της Γιουνάιτεντ ακόμα και στην κουβέντα του τίτλου. Εστω και δειλά η Μάντσεστερ επέστρεφε στο προσκήνιο. Ωστόσο, τα προβλήματα απουσιών παρέμεναν πολλά και ενόψει της επίσκεψης στο «Βίλα Παρκ». Βέβαια στην προκυμένη περίπτωση δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν δικαιολογία, μιας και η Αστον Βίλα είχε με τη σειρά της οκτώ απόντες! Οι γηπεδούχοι λοιπόν έστω και αποδυναμωμένοι, ακόμα και όταν έμειναν με παίκτη λιγότερο, άντεξαν στην πίεση και έβαλαν τέλος (1-1) στο νικηφόρο σερί των Κόκκινων Διαβόλων που είναι υποχρεωμένοι να χαμηλώσουν τον πήχη των επιθυμιών τους σε πιο ρεαλιστικό επίπεδο.

Η Γιουνάιτεντ που με λύση ανάγκης παρατάχθηκε άκρως επιθετική, είχε τον Κάρικ στην τριάδα της άμυνας και τους -κανονικά εξτρεμ- Γιανγκ, Βαλένσια να παίζουν όλη την πλευρά σε αυτό το 3-5-2, ενώ Μάτα και Ρούνεϊ θα έδιναν βοήθειες στον μοναδικό μέσο, τον Φλέτσερ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι και πίεσαν, δίχως όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, Αντιθέτως, εκείνοι ήταν που μάζεψαν τη μπάλα από τα δίχτυα τους. Στο 18' ο Μπεντέκε έκανε το τέλειο κατέβασμα, δύο προσποιήσεις και με απίθανο φαλτσαριστό έστειλε τη μπάλα στο απέναντι παράθυρο, με τον Ντε Χέα να μην προλαβαίνει καν να κουνηθεί.

Μέχρι την ανάπαυλα η Γιουνάιτεντ δεν θα έστηνε κανονική ευκαιρία για να απαντήσει. Στο 48' θα απειλούσε ξανά η Βίλα, με τον Ντε Χέα να βγάζει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μπεντέκε. Στο 50' το ίδιο θα έκανε ο Γκουζάν απέναντι από τον Φαν Πέρσι και δύο λεπτά αργότερα θα ερχόταν η ισοφάριση. Ο Γιανγκ έκανε την επέλαση και τη σέντρα για το κεφάλι του Φαλκάο που με επιτόπιο γερό άλμα σκόραρε για δεύτερη φορά, στη δεύτερη φορά που ξεκίνησε στην 11άδα. Στο 65' ο διαιτητής φάνηκε λανθασμένα αυστηρός, αποβάλλοντας τον Αγκμπονλαχόρ για σκληρό και όχι αντιαθλητικό φάουλ στον Γιανγκ (έπρεπε να του δώσει κίτρινη και όχι απ' ευθείας κόκκινη). Θα ακολουθούσε μία φάση διαρκείας από τη Βίλα (71'), ενώ στο 77' ο Οκόρε θα προλάβαινε λίγο πριν τη γραμμή.

Στο φινάλε πάλι οι γηπεδούχοι θα έφταναν πιο κοντά στο δεύτερο γκολ, βγαίνοντας ισάριθμες φορές στην κόντρα. Τελικά το σκορ δεν θα άλλαζε και κατά συνέπεια δεν θα έμπαινε και τέλος στο πιο μακροχρόνιο σερί που υπάρχει στην Premier League, αυτό δηλαδή που θέλει τη Γιουνάιτεντ να μην φεύγει από εκεί με σκυμμένο κεφάλι σε 19 αγώνες από τη σεζόν 1995-'96.

Αστον Βίλα (Πολ Λάμπερτ): Γκουζάν, Φλάαρ, Κλαρκ, Λόουτον, Οκόρε, Σισοκό (80' Μπακούνα), Ντελφ, Βάιμαν (80'Ν'Ζόγμπια), Σάντσες, Αγκμπονλαχόρ, Μπεντέκε

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Χάαλ): Ντε Χέα, Κάρικ, Εβανς, Τζόουνς, Γιανγκ, Βαλένσια (74' Γουίλσον), Φλέτσερ (45' Μπλάκετ), Μάτα, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι (61' Ντι Μαρία), Φαλκάο.

Ανεβαίνει η Τότεναμ
Κάνει ό,τι μπορεί για να βρει σταθερότητα η Τότεναμ, που επικράτησε 2-1 εντός έδρας της Μπέρνλι, πέτυχε δεύτερη σερί νίκη στην Premier League και αρχίζει να νιώθει διεκδικήτρια της Ευρώπης. Μόλις στο 2' απείλησαν με τον Τριπιέ οι φιλοξενούμενοι, όπως ήταν οι Σπερς που άνοιξαν το σκορ στο 21' με τον συνήθηκε ύποπτο φέτος, Χάρι Κέιν, ο οποίος έκανε το 1-0 με κεφαλιά ύστερα από τη σέντρα του Τσαντλί από δεξιά. Εξι λεπτά μετά η Μπέρνι τέσταρε το μέταλλο της Τότεναμ όταν η φωτοβολίδα του Μπαρνς από τα 25 μέτρα πήγε στο παραθυράκι του Γιορίς για το 1-1. Στο 30' η ομάδα του Ποκετίνο έχασε τρομερή ευκαιρία με τον Κέιν, δύο λεπτά μετά η Μπέρνλι απάντησε με κεφαλιά του Σάκελ που πέρασε έξω για να βάλει γκολάρα και ο Λαμέλα. Ο Αργεντινός -που έχει παίξει σε όλα τα ματς φέτος- βγήκε από δεξιά, συνέκλινε και έστειλε φωτοβολίδα στα δίχτυα για το 2-1. Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν πολύ δυνατό για τους φιλοξενούμενους που έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Ιγκνς (46', 47') όμως το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Η Τότεναμ απείλησε στο 75' με τον Γουόκερ και στο 81' με τον Κέιν.

Εσπασε κατάρα η Σουόνσι
Η παράδοση έλεγε ότι η Σουόνσι δεν έπαιρνε τη νίκη στην έδρα της Χαλ από το 1998. Επειδή, όμως, οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, οι Ουαλοί τα κατάφεραν τώρα με το 0-1, το οποίο διαμορφώθηκε από το 15', όταν ο Σέλβεϊ έκανε το σουτ και η μπάλα κόντραρε στον Κι και κατέληξε στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και το έκαναν αλλά στάθηκαν άτυχοι καθώς η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την προσπάθεια του Ρόμπερτσον, για να πλησιάσει στη συνέχεια στο 0-2 η Σουόνσι με τον Σέλβεϊ αλλά ήταν η σειρά της να βρει δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το 0-1 παρά το γεγονός ότι η Χαλ πίεζε αρκετά στο δεύτερο 45λεπτο για να σώσει κάτι από το ματς αλλά τελικά σώθηκε η ίδια από το 0-2 λίγο πριν το τέλος, όταν ο Γκομίς είχε το δεύτερο δοκάρι για την Σουόνσι. Η οποία Σουόνσι, με αυτό το τρίποντο ανέβηκε στην 8η θέση, αφήνοντας την Χαλ στην προτελευταία...

Επιστροφή στις νίκες για Σαουθάμπτον
Το αρνητικό σερί της Σαουθάμπτον σταμάτησε στις 5 ήττες, καθώς οι Άγιοι επιβλήθηκαν με 3-0 της Έβερτον και τα χαμόγελα επέστρεψαν για την ομάδα του Κούμαν λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Από την άλλη η αστάθεια της Έβερτον, που έχει καταφέρει μόλις μία φορά να κάνει σερί νικών, παραμένει. Ο Κούμαν αποφάσισε να ρισκάρει, παρατάσσοντας την ομάδα του με 3-5-2, με τον 19χρονο Ριντ να κάνει ντεμπούτο, και το ρίσκο απέδωσε. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και παρά το γεγονός ότι έπρεπε να φτάσουμε στο 65’, για να κάνουν το πρώτο σουτ εντός εστίας, το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου. Η πίεση απέδωσε καρπούς στο 38’, όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ σε πέναλτι που ζήτησαν σε ανατροπή του Λονγκ από τον Γιαγκιέλκα και μετά τον εκτέλεση του Γουόρντ Πρόουζ ο Λουκάκου σκόραρε στη λάθος εστία για το 1-0! Οι παίκτες του Κούμαν δεν κατέβασαν ρυθμό στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν τίποτα επιθετικά και στο 65’ ο Πελέ τελείωσε το παιχνίδι, κάνοντας το 2-0. Η καλύτερη ευκαιρία για την Έβερτον λίγο αργότερα με τον Φόρστερ να βγάζει εντυπωσιακά το σουτ του Λουκάκου, τον Γιοσίντα να κάνει το τελικό 3-0 στο 77’ και τους οπαδούς να αποθεώνουν τον Κούμαν και τους παίκτες του.

Ζει το όνειρο η Γουέστ Χαμ
Ακόμα μία... σφυριά από τη Γουέστ Χαμ που αυτή τη φορά νίκησε 2-0 τη Λέστερ χάρη σε δύο γκολ πρώην παικτών της Λίβερπουλ. Ο Αντι Κάρολ που έβαλε το τέταρτο γκολ του σε οκτώ ματς, άνοιξε το σκορ στο 24' και στο 56' ο Στιούαρτ Ντάουνινγκ με μακρινό φαλτσαριστό καθάρισε για την ομάδα του. Με αυτό το «τρίποντο» τα Σφυριά παρέμειναν για ακόμα μία αγωνιστική στην τετράδα και ζουν το όνειρο. Αλλωστε η κορυφαία θέση στην οποία τερμάτισαν ποτέ στην Premier League, είναι η 5η τη σεζόν 1998-'99. Οσο για τη Λέστερ που παρέμεινε χωρίς νίκη για 12 σερί αγωνιστικές (7 σερί ήττες στις τελευταίες εξόδους της), βρίσκεται στον πάτο και μόνο δύο ομάδες έχουν σωθεί, ενώ βρίσκονταν εκεί τα Χριστούγεννα!

Εκπληκτικό comeback η ΚΠΡ, χατ τρικ ο Οστιν
Τεράστια νίκη με την οποία μπορεί να ελπίζει ότι στο τέλος θα σωθεί πήρε η ΚΠΡ που βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού . Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ βρέθηκε στο 20' πίσω στο σκορ με 0-2 από την Γουέστ Μπρομ, όμως οι παίκτες του τα έδωσαν όλα και κυρίως ο Τσάρλι Οστιν που με τρία κολλητά γκολ προκάλεσε παραλλήρημα στο «Loftus Road». Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και αφού είχαν δύο καλές στιγμές άνοιξαν το σκορ με τον Λέσκοτ ο οποίος σκόραρε από κοντά στο 11' ύστερα από τσίμπημα του Ιντέγιε. Εννιά λεπτά αργότερα ο Ιντέγιε έκανε και δεύτερη ασίστ, αυτή τη φορά για τον Σιλβέστρε Βαρέλα που νίκησε τον Γκριν για το 0-2. Σε εκείνο το σημείο λίγοι θα έβαζαν τα λεφτά τους ότι το ματς θα γυρίσει τούμπα. Ισως ούτε ο ίδιος ο Οστιν. Οι Rangers μπήκαν άμεσα στο ματς στο 24' όταν μετά το ανόητο μαρκάρισμα του Μόρισον από πίσω στον Φερ μέσα στην περιοχή, ο Οστιν μείωσε σε 1-2 από τη βούλα. Η εκπληκτική σεζόν του Αγγλου επιθετικού συνεχίστηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης σκοράροντας μετά την κεφαλιά του Νταν που πήγε στο δοκάρι (2-2). Ο 25χρονος έγραψε το τελικό 3-2 τέσσερα λεπτά πριν συμπληρωθούν τα 90' χαρίζοντας στην ομάδα του μία θρυλική ανατροπή.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα