Μπαρτσελόνα - Κόρδοβα 5-0

Γιώργος Κοντογεώργης
Μπαρτσελόνα - Κόρδοβα 5-0

bet365

Νίκη ξανά για την Μπαρτσελόνα, η οποία σκόρπισε 5-0 την Κόρδοβα και βρέθηκε στο -1 από την κορυφή. Ανοιξε λογαριασμό ο Σουάρες, δύο γκολ ο Μέσι.

Μετά τη νίκη-προπόνηση κόντρα στην Ουέσκα για το Copa del Rey, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε επέστρεψε στα καλά αποτελέσματα στην Primera Division και πέτυχε την τρίτη της σερί εντός έδρας νίκη με τρίτη σερί πεντάρα (Σεβίλλη, Εσπανιόλ). Οι Καταλανοί δεν είχαν… όρεξη στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη βρήκαν ξανά τον τρόπο να βάλουν πολλά γκολ και με ματς περισσότερο μείωσαν στον έναν βαθμό τη διαφορά από την Ρεάλ Μαδρίτης, που απουσιάζει για το Παγκόσμιο Συλλόγων. Το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Λουίς Σουάρες, ενώ ο Λιονέλ Μέσι έβαλε ακόμα δύο και έφτασε τα 15 στη φετινή La Liga.

Χρειάστηκαν μόλις δύο λεπτά για να καταλάβει και τυπικά η Κόρδοβα ότι θα παίξει ρόλο κομπάρσου στον αγώνα του «Καμπ Νόου». Ο Ράκιτιτς έκανε πολύ όμορφη ψηλοκρεμαστή πάσα και ο Πέδρο -είχε ξεμπουκώσει στο κύπελλο- νίκησε τον Χουάν Κάρλος (1-0). Το γκολ του άσου της Μπάρτσα στα 71 δευτερόλεπτα ήταν το δεύτερο πιο γρήγορο φέτος ύστερα από αυτό του Ελ Αραμπί της Γρανάδα στα 44.

Η συνέχεια είχε κατοχή και φάσεις για τους Μπλαουγκράνα, με τον Σουάρες να σουτάρει στα πλαϊνά δίχτυα μετά το γύρισμα του Αλμπα και τον Ράκιτιτς να μην βρίσκει στόχο, ενώ ανάμεσα σε αυτές τις δύο φάσεις ο Αγκιλάρ για την Κόρδοβα ήταν και αυτός άστοχος από καλή θέση. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους καλή στιγμή είχε ο Πέδρο (36') και ο Αλμπα δεν μπόρεσε (44').

Οπως στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο η Μπάρτσα ξεκίνησε με γκολ. Στο 53' ο Πέδρο βγήκε αριστερά και έδωσε ασίστ στον Σουάρες που έκανε το κοντρόλ και τελείωσε τη φάση από κοντά (2-0). Χρειάστηκε να περάσουν 566 λεπτά για να βάλει το πρώτο ο Ουρουγουανός, που έχει ήδη δύο τέρματα στο Champions League. Το παιχνίδι έμοιαζε 'σβηστό' και φάνηκε ότι έτσι θα πάει μέχρι το τέλος, όμως τελευταίο δεκάλεπτο οι Καταλανοί κάτι… έπαθαν.

Στο 80' μετά το φάουλ του Τσάβι ο Πικέ με κεφαλιά έκανε το 3-0 (2ο γκολ φέτος) και μετά όλα τα λεφτά ήταν ο Μέσι. Στο 82' συνέχισε τη νέα συνήθεια που έχει να σκοράρει με το δεξί και με σουτ οριζόντιο-και-μέσα από το πέναλτι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 για να γράψει το τελικό 5-0 στο 91' ξανά με το δεξί μετά από μαγικό κοντρόλ-τσίμπημα στον αέρα.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Πικέ, Αλμπα, Μοντόγια, Μασεράνο, Ινιέστα (76' Ραφίνια), Ράκιτιτς (65' Τσάβι), Μπουσκέτς, Μέσι, Σουάρες, Πέδρο.

Ελτσε (Κόρδοβα Μίροσλαβ Τζούκιτς): Χουάν Κάρλος, Κρέσπο, Ινιγο Λόπεθ (60' Πινίγιος), Λούσο (72' Φαούστο Ρόσι), Ντέιβιντ, Πάντιτς, Εντου, Μπόρχα Γκαρθία (75' Λόπεθ Σίλβα), Εκένγκ, Καρτάμπια, Γκιλάς.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα