Σάλκε - Αμβούργο 0-0

Gazzetta team
Σάλκε - Αμβούργο 0-0

bet365

Ο Χούντελαρ δεν μπόρεσε να γιορτάσει με γκολ το νέο του συμβόλαιο και η Σάλκε έμεινε στο 0-0 με το Αμβούργο. Μεγάλη νίκη για Άουγκσμπουργκ (2-1 την Γκλάντμπαχ).

Λίγο πριν τη σέντρα ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του Χούντελαρ, όμως ο Ολλανδός δεν μπόρεσε να τη συνδυάσει με γκολ και η Σάλκε, που είχε δύο δοκάρια, έμεινε στο 0-0 με το Αμβούργο, που όταν συνήλθε μπόρεσε να διεκδικήσει ακόμη και τη νίκη.

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν και να χάνουν την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Μόλις στο 2’ η κοντινή κεφαλιά του Χούντελαρ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρια, ενώ ο Ολλανδός δεν κατάφερε σε άλλες δύο περιπτώσεις (8’, 9’) να νικήσει τον Ντρόμπνι. Ο Τσούπο-Μότινγκ είδε το σουτ του να περνάει λίγο άουτ (20’), ενώ ο Μπαρνέτα το έστειλε πάνω στον γκολκίπερ του Αμβούργου (23’). Με κάποιον τρόπο οι παίκτες του Τσίνμπαουερ κατάφεραν να μη δεχθούν γκολ και μετά το 30’ κατέφεραν – μέχρι ένα σημείο – να ισορροπήσουν. Ο Γίρατσεκ (29) απείλησε πρώτος, ενώ στο 45’ ο Ρούντνιεβς έχασε μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν πιο ανοιχτό. Στο 48’ ο Τσούπο-Μότινγκ δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Ντρόμπνι, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Φέρμαν, που έκανε πολύ δύσκολη απόκρουση στο σουτ του Χόλτμπι στο 50’. Μπαρνέτα (55’) και Γίρατσεκ (77’) έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Ντρόμπνι να λέει ξανά «όχι» στον Τσούπο-Μότινγκ στο 80’. Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τους γηπεδούχους, όταν στο 84’ ο Νοϊστέντερ είδε το δυνατό του σουτ εντός περιοχής να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ντρόμπνι και το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Καλά Χριστούγεννα Αουγκσμπουργκ!
Οι δύο συνεχόμενες ήττες από Μπάγερν Μονάχου και Ανόβερο δημιουργούσαν ερωτηματικά για το πώς θα παρουσιαζόταν ψυχολογικά η Αουγκσμπουργκ στο εντός έδρας ματς με την Γκλάντμπαχ. Το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 3' (0-1) με το πέναλτι του Κρούζε, μετά το χέρι του Κάλσεν-Μπράκερ, μάλλον δεν άηνε περιθώρια για αισιοδοξία... Η ομάδα του Μάρκους Βάιντσιρλ, όμως, έχει κάνει έναν εκπληκτικό πρώτο γύρο και δεν είχε καμία διάθεση να χαλάσει τις εντυπώσεις στο τελευταίο ματς του 2014. Ετσι, βγήκε μπροστά, πίεσε και στο 20' έφτασε στο 1-1 με τον Φίλνερ, δείχνοντας στην Μπορούσια ότι το απόγευμα δεν θα ήταν εύκολο... Η Γκλάντμπαχ, που έκανε το λάθος να οπισθοχωρήσει αρκετά μετά το γρήγορο προβάδισμα, αναγκάστηκε να βγει ξανά μπροστά και έχασε καλή ευκαιρία στο 32' με τον Μπρούβερς, για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι με τις φάσεις των Φίλνερ και Κάλσεν Μπράκερ.

Στην επανάληψη, η Αουγκσμπουργκ έκανε στην Γκλάντμπαχ, ό,τι έπαθε αυτή στο πρώτο 45λεπτο. Σκόραρε νωρίς δηλαδή. Στο 51' ο Μπομπαντίγια έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους και από εκεί και πέρα το ματς πήρε φωτιά, με τον ρυθμό να ανεβαίνει για τα καλά. Η Μπορούσια προσπάθησε με κάθε τρόπο για την ισοφάριση, μπορούσε να κάνει το 2-2 με τους Κρούζε (71') και Ντομίνγκες (76') αλλά η Αουγκσμπουργκ άντεξε στην πίεση και πανηγύρισε τη νίκη, με την οποία ανέβηκε στην 6η θέση, που οδηγεί στην Ευρώπη, φτάνοντας στους 27 βαθμούς στο τέλος του πρώτου γύρου. Απλά, ρεκόρ στην ιστορία της!

Το… έσωσε ο Μπελαράμπι
Η Λεβερκούζεν κατάφερε να σώσει τον βαθμό απέναντι στην Άιντραχτ, με τον Μπελαράμπι να κάνει το τελικό 1-1 στο 83’. Οι ομάδες ξεκίνησαν πολύ προσεκτικά, με αποτέλεσμα μέχρι το 25’ να μην υπάρχει ούτε μία φάση άξια αναφοράς. Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και αφού απείλησαν με τους Πιαζόν (27’) και Σεφέροβιτς (30’) πήραν το προβάδισμα στο 36’. Ο Ινούι μπήκε στην περιοχή, ο Γιεντβάι τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Σταρκ έδωσε το καθαρό πέναλτι. Ο Μάιερ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και έδωσε στους Αετούς το προβάδισμα που δικαιούνταν. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ κακοί και στο 45’ χρειάστηκε να επέμβει ο Λένο στην προσπάθεια του Μάιερ, για να κρατήσει την Μπάγερ στο ματς. Οι παίκτες του Σμιντ προσπάθησαν περισσότερο στην επανάληψη, όμως δεν είχαν καθαρό μυαλό στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αντεπεξέλθουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην πίεση των «ασπιρίνων», με τον Σον να χάνει την καλύτερη ευκαιρία στο 64’. Ο Σμιντ τα έπαιξε όλα για όλα στο τέλος και δικαιώθηκε, καθώς στο 83’ ο Μεντόγιεβιτς έχασε την μπάλα από τον Μπέντερ, που έδωσε την ασίστ στον Μπελαράμπι για το τελικό 1-1. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν μέχρι το τέλος την πίεση, με τους Τοπράκ (85’), Κίσλινγκ (87’) και Τσαλχάνογλου (90’) να πλησιάζουν στο γκολ.

Ούτε τώρα η «Στουτ»
Μετά το εκτός έδρας 1-0 επί του Αμβούργου, η Στουτγκάρδη υποδέχθηκε την Πάντερμπορν με στόχο να πανηγυρίσει δεύτερη σερί νίκη για πρώτη φορά με τον... Σεπτέμβριο του 2013. Οπως συμβαίνει εδώ και 1,5 χρόνο, όμως, έτσι και τώρα, δεν τα κατάφερε και αυτό έχει ως συνέπεια να βρίσκεται στη 15η θέση, ισόβαθμη με την Βέρντερ Βρέμης που είναι στη ζώνη του υποβιβασμού... Οσο για την Πάντερμπορν, μάλλον ικανοποιημένη έμεινε από το 0-0, αν και είχε κάποιες φάσεις για να κάνει ακόμη και την ζημιά. Σε γενικές γραμμές, πάντως, η ισοπαλία κρίνεται ως δίκαιη με βάση την εμφάνιση των δύο ομάδων, οι οποίες όμως θα μπορούσαν να σκοράρουν. Η Στουτγκάρδη ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο απείλησε σε τρεις-τέσσερις περιπτώσεις με τους Σακάι και Βέρνερ, αλλά γκολ δεν έβαλε... Η Πάντερμπορν, από την άλλη, βελτιώθηκε στο δεύτερο 45λεπτο, ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και κατάφερε να μην κινδυνεύσει ιδιαίτερα, παίρνοντας σχετικά εύκολα τον βαθμό.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Παρασκευή (19/12)

Μάιντς-Μπάγερν 1-2
(21' Σότο - 24' Σβάινσταϊγκερ, 90' Ρόμπεν)

Σάββατο (20/12)

Σάλκε-Αμβούργο 0-0

Λεβερκούζεν-Άιντραχτ 1-1
(83' Μπελαράμπι - 36' πεν. Μάιερ)

Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 2-1
(20' Φόιλνερ, 51' Μπομπαντίγια - 3' πεν. Κρούζε)

Βέρντερ-Ντόρτμουντ 2-1
(3' Ζέλκε, 62' Μπάρτελς - 69' Χούμελς)

Στουτγκάρδη-Πάντερμπορν 0-0

Βόλφσμπουργκ-Κολωνία (19:30)

Κυριακή (21/12)

Χέρτα-Χόφενχαϊμ (16:30)
Φράιμπουργκ-Ανόβερο (18:30)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα