Πιο δύσκολο από ντέρμπι!

Πιο δύσκολο από ντέρμπι!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Πιο δύσκολο από ντέρμπι!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός, για να μην πάθει ό,τι έπαθαν μόλις προχθές οι άλλοι δύο…

Αρέσει δεν αρέσει η διαπίστωση, το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι από τα πιο δύσκολα που έχει δώσει στον α΄γύρο! Νομίζω πιο δύσκολο π.χ. κι από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, χωρίς αυτό να έχει να κάνει με υποτίμηση των πράσινων, για τους οποίους άλλωστε εγώ έχω την άποψη ότι μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Όμως, είναι ένα ματς που έρχεται στο τέλος ενός πολύ φορτωμένου για τον Ολυμπιακό πρώτου μισού της σεζόν, με τέσσερα απίστευτα σκληρά παιχνίδια με Ατλέτικο και Γιουβέντους, αλλά κι άλλα δύο δύσκολα ματς με την Μάλμε. Με την ομάδα όχι μόνο κουρασμένη, αλλά και με απουσίες τριών-τεσσάρων βασικών παικτών της (κι η Καλλονή θα έχει κι αυτή ανάλογες ελλείψεις). Και κύρια με μία παρουσία του Ολυμπιακού φτωχή σε ανάλογα παιχνίδια.

Με αντιπάλους που έχουν καλά οργανωμένες άμυνες, ειδικά στο σπίτι τους, ο Ολυμπιακός έχει εμφανίσει τεράστιο πρόβλημα επιθετικά. Εξ ου και το 0-1 στο Περιστέρι, το 0-0 στην Τρίπολη και το 1-1 στο Αγρίνιο. Ακόμη και στη Λιβαδειά το σκορ ήταν 1-1 ως το 90’…Μιλάμε για πολύ μικρό ενεργητικό γκολ, σε τέσσερα δύσκολα εκτός έδρας ματς. Αλλά ακόμη κι εντός έδρας ο Ολυμπιακός στα πιο σημαντικά παιχνίδια του, παρουσιάζει μεγάλη δυσκολία στο γκολ: 1-0 τον Παναθηναϊκό, 1-2 με τον ΠΑΟΚ…Ακόμη και με τη Βέροια το σκορ ως το 88’ ήταν 1-0…

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, πώς να μην χαρακτηρίσω πιο δύσκολο κι από ντέρμπι το ματς με την Καλλονή, που ακόμη δεν έχει φάει ούτε ένα γκολ μέσα στο γήπεδό της…Μία ομάδα που είναι πολύ καλά δουλεμένη από ένα πολύ έμπειρο και καλό προπονητή (Ματζουράκη). Κι αν η Καλλονή είχε μία μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα, σας υπογράφω ότι θα ήταν βασική υποψήφια για να μπει στα πλέϊ οφς! Όχι ότι τώρα δεν το διεκδικεί!

Ομάδα πολύ οργανωμένη πίσω, σκληρή, πολύ ψηλή, με ορθόδοξη ανάπτυξη, μεγάλη επιτυχία στις στημένες φάσεις και καλούς παίκτες. Ο Λεοζίνιο, τον οποίο ο Ριβάλντο είχε φέρει για τον Ολυμπιακό και πάντα σκίζεται όποτε παίζει εναντίον του Ολυμπιακού, είναι μεσοκυνηγός που παίζει κάθετα, είναι καλός στις στατικές φάσεις και στο ρόλο του κρυφού κυνηγού κι αν τον αφήσεις να σουτάρει περιμένοντας το ριμπάουντ, την έβαψες!

Οι επιθετικοί της, ο Μανούσος, ο Μίνγκας κι ο Ναβάρο (πρώην Αστέρα) είναι γρήγορα παιδιά κι ο πρώτος σουτάρει καλά από παντού!

Στη μεσαία γραμμή ο Καλτσάς κι ο Στεπάνοβιτς κάνουν καλή δουλειά, με τον δεύτερο να έχει καλό πόδι.

Οι ακραίοι μπακ έχουν αράουτ σαν κόρνερ (!) κι ο αριστερός, ο Γιορέντε, βγαίνει με επιτυχία μπροστά. Στο κέντρο της άμυνας ο Αναστασιάδης κι ο Μπαριέντος είναι σταθεροί και καλοί, ο δε γκολκίπερ Χογκ πρέπει να είναι ο καλύτερος στον α΄γύρο της ελληνικής Λίγκας!

Εννοείται ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να την κερδίσει την Καλλονή. Έστω με μεγάλη δυσκολία, μπορεί το διπλό σε ένα γήπεδο που θα έχει τόσους Ολυμπιακούς. Με τη διαφορά ότι και ο Μίτσελ και προπάντων οι παίκτες πρέπει να το δουλέψουν πολύ καλά το παιχνίδι. Αν μπουν όπως στη Λιβαδειά και στο Περιστέρι και φάνε γκολ, χαιρέτα μου τον πλάτανο! Τέτοια ματς θέλουν αποφασιστικότητα, πάθος, πειθαρχία και καλό διάβασμα. Να είσαι από τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι κι όχι να σου φάει 10-15 λεπτά να προσπαθείς να προσαρμοστείς στις καιρικές και γηπεδικές συνθήκες.

Γιατί είδαμε πολύ καλά τι έκανε ο Ολυμπιακός στις άλλες αήττητες έδρες από τις οποίες πέρασε: έχασε στο Περιστέρι όπου ο Ατρόμητος έχει 5-3-0 και γκολ 10-4 σε οκτώ ματς κι έφερε 0-0 στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας (των 10 παικτών σε όλο το β΄μημίχρονο) έχει 3-3-0 και γκολ 7-3 σε έξι ματς. Η δε Καλλονή έχει 4-3-0 και γκολ 6-0 σε εφτά ματς…

Ο Ολυμπιακός πρέπει να μαζέψει σήμερα όλες τις δυνάμεις του, να αποφύγει τα λάθη και να βγάλει ενέργεια, αλλά κι εξυπνάδα μέσα στο παιχνίδι, αν θέλει πρώτα να αποφύγει την ήττα και στη συνέχεια να κάνει το διπλό. Όλα τα άλλα είναι λόγια για να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Είδαμε, άλλωστε, και τι έπαθαν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός μόλις προχθές. Αν δεν θέλει να πάθουν κι αυτοί τα ίδια, πρέπει Μίτσελ και παίκτες να είναι πραγματικά πολύ αποφασιστικοί απόψε…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.