Μάιντς - Μπάγερν Μονάχου 1-2

Γιώργος Κοντογεώργης
Μάιντς - Μπάγερν Μονάχου 1-2

bet365

Η Μάιντς προηγήθηκε και έκανε ό,τι μπορούσε για να υποχρεώσει σε γκέλα την Μπάγερν, όμως με γκολ του Ρόμπεν στο 90' οι Βαυαροί πάνε διακοπές (1-2) κλείνοντας με 14 νίκες σε 17 ματς.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έδειχνε να έχει φύγει πρόωρα για διακοπές και η Μάιντς με καλό ξεκίνημα έκανε σαφές ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά. Παρόλα αυτά οι Βαυαροί βρήκαν τον τρόπο χάρη στην ποιότητά τους να πάρουν το τρίποντο και πάνε στη χειμερινή διακοπή ως τυπικά πρωταθλητές χειμώνα και στην πραγματικότητα σαν κάτοχοι του τίτλους. Εκπληκτικό φάουλ ο Σβαϊνστάιγκερ, λυτρωτής ο Ρόμπεν.

Μόλις στο 4' παραλίγο να δούμε έναν πρώην «δικό μας» να σκοράρει, με τον Ντε Μπλάσις να νικά τον Νόιερ με κεφαλιά από θέση οφσάιντ. Η Μάιντς είχε πολύ καλή ενέργεια στο πρώτο κομμάτι του ματς, ήταν ανώτερη και απόλυτα δίκαια προηγήθηκε στο 21' όταν ο Οκαζάκι έκανε τη συρτή σέντρα από δεξιά και ο Σότο με προβολή με το αριστερό νίκησε τον Νόιερ (1-0). Οι μεγάλες ομάδες έχουν όμως τον τρόπο να κάνουν τη ζημιά χάρη στα αστέρια τους και αυτό έκανε η Μπάγερν. Τρία λεπτά αργότερα και χωρίς να έχει κάνει κάτι στην επίθεση, ισοφάρισε. Ο Σβαϊνστάιγκερ εκτέλεσε φάουλ κοντά στη συμβολή δοκάρι-και-μέσα με τον Κάριους να πέφτει αλλά να μην μπορεί να αποτρέψει το 1-1. Το πρώτο μέρος βγήκε με τον Μάλι να μην μπορεί να κάνει τη λόμπα προ του Νόιερ (40').

Ο Μάλι ήταν ο πιο δραστήριος και επικίνδυνος παίκτης των γηπεδούχων και στο 49' λίγο έλειψε να κάνει το 2-1 μετά την πάσα του Κοο όμως το βολέ του στην κίνηση στην κόντρα απέκρουσε ο Νόιερ. Κου (60') και Ριμπερί (61') θα μπορούσαν να έχουν απειλήσει ενώ στο 73' Ρόμπεν και Ντάντε δεν τα κατάφεραν. Η φάση που έκρινε τον αγώνα έγινε στο 90'. Ο Ριμπερί κράτησε υπέροχα μπάλα ανάμεσα από πολλούς αντιπάλους, άνοιξε στον Μπερνάτ αριστερά, ο Ισπανός έκανε τη σέντρα και ο Ρόμπεν ξεχασμένος στη μικρή περιοχή δεν είχε πρόβλημα να γράφει το τελικό 1-2.

Μάιντς (Κάσπερ Χιούμλαντ): Κάριους, Χάρα, Παρκ, Μπροζίνσκι, Βόλσαϊντ, Κοο (78' Ντίας), Μάλι (87' Σλίσκοβιτς), Ντε Μπλάσις (81' Πφλίκε).

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Ντάντε, Ρόμπεν, Σβαϊνστάιγκερ, Ριμπερί (92' Βάιζερ), Γκέτσε (77' Πισάρο), Χόιμπιεργκ, Μπερνάτ, Μίλερ.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα