Τέλος το ποδόσφαιρο για τον Ερίκ Αμπιντάλ

Τέλος το ποδόσφαιρο για τον Ερίκ Αμπιντάλ

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Τέλος το ποδόσφαιρο για τον Ερίκ Αμπιντάλ

bet365

Ο σπουδαίος Ερίκ Αμπιντάλ, ανακοίνωσε και επίσημα ότι σταματάει το ποδόσφαιρο! Με την Καλλονή το τελευταίο ματς. Τι είπε για τον Ολυμπιακό και το μέλλον του!

Το ενδιαφέρον για την συνέντευξη αποχώρησης του Ερίκ Αμπιντάλ όπως είναι λογικό είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ξένων ΜΜΕ με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, αλλά και το πρακτορείο Reuters να βρίσκονται στην αίθουσα Τύπου. Επίσης, το παρών έδωσαν αρκετοί «ερυθρόλευκοι» άσοι με τους Ρομπέρτο, Κασάμι, Ντουρμάζ και Μποτία (με πατερίτσες) να βρίσκονται στην πρώτη σειρά.

Πριν ξεκινήσει να μιλάει ο Ερίκ Αμπιντάλ, έπαιξε στο video wall που είχε ετοιμάσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός ένα video το οποίο ετοιμάστηκε προς τιμήν του σπουδαίου Γάλλου. Σε αυτό υπήρξαν πλάνα από την πλούσια καριέρα του με Μπαρτσελόνα, Μονακό, εθνική Γαλλίας, Μονακό και Ολυμπιακό.

Πριν ξεκινήσει τις δηλώσεις του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον χαιρέτησε.

Αμπιντάλ: «Ήρθε η ώρα για το τέλος»

Αρχικά ο Γάλλος άσος ανέφερε: «Καταρχάς να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ πέρα σε μια τόσο μεγάλη και δύσκολη στιγμή για την καριέρα μου. Σήμερα σας δηλώνω επίσημα την απόφασή μου να σταματήσω την επαγγελματική μου καριέρα εδώ στον Ολυμπιακό. Ο λόγος που πήρα την απόφαση αυτή είναι προσωπικός και μέσα από την πορεία μου έχω αποδείξει πότε μπορώ να αποφασίζω. Νομίζω ότι η δική μου στιγμή ήρθε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, τον Πιέρ τους πάντες που με περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους όλο αυτόν τον καιρό εδώ.

Και θέλω να δηλώσω ότι είμαι περήφανος ότι ήμουν μέλος αυτού του συλλόγου, είναι πολύ μεγάλος σύλλογος και φέτος το απέδειξε – είναι ένας σύλλογος που πάντα παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εκτός από του όλους τους προπονητές που σημάδεψαν όλη την καριέρα μου από τότε που ήμουν παιδί, όλους τους ανθρώπους και τα επιτελεία που βρέθηκα θα τις θυμάμαι για πάντα και θα θυμάμαι για πάντα αυτές τις στιγμές. Πριν μπούμε στις ερωτήσεις οι σχέσεις μου με τον Ολυμπιακό δεν σταματούν εδώ, φυσικά όχι».

Καρεμπέ: «Είμαι περήφανος»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ από την πλευρά του είπε: «Καλημέρα και από μένα η Μπορούμε να νιώσουμε τα συναισθήματα είμαι και εγώ περήφανος που είμαι δίπλα σε έναν τόσο μεγάλο παίκτη. Και τους παίκτες που είναι εδώ να του αποτίσουν φόρο τιμής. Όλοι στο σύλλογο υποστηρίζουμε την απόφασή του, με πρώτο τον κύριο Μαρινάκη, με τον οποίο μοιράστηκε όλες του τις σκέψεις. Ζήσαμε στιγμές, πήραμε μαθήματα ζωής και αυτά τα μαθήματα θα μας συνοδεύουν για πάντα. Ελπίζω να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή τη σχέση. Και θέλω να δηλώσω ότι ανήκεις στην οικογένεια του Ολυμπιακού, είσαι μέλος το σπίτι μας θα είναι πάντα ανοικτό όποτε θελήσεις να επιστρέψεις και θέλουμε να σου ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην καριέρα σου».

Ισά: «Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ»

Ο Πιέρ Ισά από την πλευρά του τόνισε: «Καλησπέρα και από μένα συντάσσομαι σε όσα είπε ο Κριστιάν για τα συναισθήματα, αλλά αυτό συμβαίνει όταν είσαι δίπλα σε έναν τόσο παίκτης αλλά αποδεικνύουμε για ακόμη μια φορά ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας τόσο μεγάλος σύλλογος. Οι στιγμές που είδαμε στο βίντεο είναι πολύ λίγες για μια τέτοια καριέρα, στον Ολυμπιακό Ήταν για έξι μήνες αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά για μια ολόκληρη ζωή. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, του ευχόμαστε όλοι καλή επιτυχία και όπως είπε ο Κριστιάν θα τον ξαναδούμε στην Αθήνα με τις πόρτες να είναι πάντα ανοιχτές».



Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Αν θα αναλάβει ρόλο στην Μπαρτσελόνα: «Όπως πραγματικά ξέρετε έχω μια τέτοια κρούση εδώ και 2 χρόνια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι συγκεκριμένο. Θέλω να ξεκουραστώ και να χαρώ την οικογένεια ώστε να πάρω τις αποφάσεις για το μέλλον μου».

Για τις σχέσεις του με τον κύριο Μαρινάκη: «Όπως σας είπα, ο πρόεδρος από την πρώτη στιγμή μου έδειξε εμπιστοσύνη, μου είπε τα πάντα για το σύλλογο και την χώρα του. Αγαπάει και την χώρα του και την ομάδα του. Λατρεύει την ομάδα του και κάνει το καλύτερο δυνατόν για να γίνεται ακόμη μεγαλύτερη».

Αν θα έχει ρόλο στον Ολυμπιακό κάτω από άλλο πόστο: «Εχω μιλήσει με τον πρόεδρο και έχουμε κάνει συζητήσεις γι αυτό, αλλά δεν υπάρχει κάτι απτό, όπως σας είπα πριν και για την Μπαρτσελόνα. Είμαι ανοιχτός και επιθυμώ να βρεθώ κοντά στον Ολυμπιακό, αλλά δεν ξέρω το πότε. Εύχομαι να συνεργαστώ ξανά με τον Ολυμπιακό».

Η συμβουλή του στα παιδιά: «Η πρώτη συμβουλή που θα τους έδινα είναι να δουλεύουν πολύ και να τα παίρνουν όλα πολύ σοβαρά. Δεν θα το κρύψω, η επαγγελματική ζωή ενός ποδοσφαιριστή είναι δύσκολη, συμβαίνουν πολλά αλλά αυτά που πρέπει να έχουν είναι όρεξη και σεβασμό για όσους πλαισιώνουν μια ομάδα και να προσπαθούν να είναι στο 100% των δυνατοτήτων τους».

Για τις σπουδαιότερες στιγμές στην καριέρα του: «Προφανώς πολύ μεγάλες στιγμές είναι όταν σηκώνεις βαρυσήμαντα τρόπαια, αλλά πιο σημαντική είναι η μετάβαση από το ερασιτεχνικό στο επαγγελματικό επίπεδο. Είναι διαφορετική η πρώτη στιγμή, επειδή τα όνειρά σου γίνονται πραγματικότητα και πρέπει να δουλεύεις καθημερινά για να παραμείνεις επαγγελματίας» και στη συνέχεια είπε:

«Θα πάρω όλη την αγάπη που είχα στην Ελλάδα και όταν φτάσω στη Βαρκελώνη, αυτό που θα εύχομαι θα είναι το καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Θα κρεμάσω και τη φανέλα του Ολυμπιακού στο διαμέρισμά μου».



Για την πιο σπουδαία στιγμή της καριέρας του: «Προφανώς, ήταν μια μεγάλη στιγμή η επιστροφή μου. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύσκολες στιγμές και στις δύσκολες στιγμές πρέπει να είσαι αποφασιστικός. Εγώ χρησιμοποίησα το ποδόσφαιρο για να ξεχάσω την ασθένειά μου. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη πίστη μέσα του και τη χρησιμοποίησα για να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα και να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο».

Για το πως θα τον θυμούνται: «Είμαι ένας άνθρωπος που δεν ψάχνει την αναγνώριση, εκείνοι που θα με εκτιμήσουν θα το κάνουν με τον τρόπο τους, αν θέλουν να το κάνουν. Πάντα με έβλεπαν ως έναν άνθρωπο ταπεινό και ανοιχτό στον κόσμο και έτσι θα πρέπει να με θυμούνται. Όπως σας είπα όμως ο καθένας θα με θυμάται όπως θέλει και δεν θα του το επιβάλλω εγώ».

Οι στιγμές σε σχέση με την εθνική Γαλλία και αν είναι σύμπτωση που αποχωρεί με τον Ανρί: «Η μεγαλύτερη μου στιγμή ήταν η συμμετοχή το 2006, επίσης θα θυμάμαι την πρώτη μου κλήση μετά την Λιόν έζησα πολύ μεγάλες στιγμές. Οι ποδοσφαιριστές αποφασίζουμε να γίνουμε ποδοσφαιριστές για να ζήσουμε στιγμές όπως αυτές. Ήταν κάτι αξέχαστο. Όσο για το ότι η απόφασή μου συνέπεσε με του Ανρί, είναι καθαρά θέμα σύμπτωσης, δεν έχω κάνει ούτε καν από τη μισή την καριέρα του Ανρί, αλλά αυτός αποφάσισε πότε ήταν η κατάλληλη στιγμή και εγώ αποφάσισα πότε είναι η δική μου».

Αν σκέφτεται να γράψει κάποιο βιβλίο: «Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω επιθυμία να γράψω βιβλίο, αλλά αν το έκανα θα ήταν με θέμα το ποδόσφαιρο και ο τίτλος θα ήταν "Μετά το ποδόσφαιρο, η ζωή συνεχίζεται"».

Αν θα έδινε συμβουλές στους συμπαίκτες του που είναι εκεί: «Νομίζω ότι δεν είμαι σε θέση εγώ να δώσω συμβουλές στους παρευρισκόμενους, είναι ποδοσφαιριστές, επαγγελματίες. Επαγγελματίες πάντα και στον Ολυμπιακό και όπου έπαιξαν, πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

Με την Καλλονή θα είναι το τελευταίο του ματς; «Aν θα είναι Αν θα είναι το τελευταίο μου θα πρέπει να το σηζητήσω με τον Πιέρ και τον Κριστιάν, αλλά νομίζω ότι έτσι πρέπει να είναι γιατί με περιμένουν. Πρόκειται για μια επιλογή. Αυτή την απόφαση που μπορούμε να την πάρουμε οποιαδήποτε στιγμή. Κάποιοι μπορούν να λυπούνται, πάντως δεν μετανιώνω. Αν την είχα πάρει δύο χρόνια πριν ίσως να την είχα μετανιώσει, αλλά τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή».

* O Ερίκ Αμπιντάλ με τον συντάκτη του Gazzetta.gr, Δημήτρη Τομαρά.

Η συνέντευξη Τύπου έκλεισε με μια ομαδική φωτογραφία του Αμπιντάλ με τους συμπαίκτες του Ρομπέρτο, Μποτία, Κασάμι και Ντουρμάζ. Στο τέλος, ο Γάλλος υποκλίθηκε στον κόσμο και εκείνοι τον χειροκρότησαν, θέλοντας να τον ευχαριστήσουν για την παρουσία τους στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα