Νάπολι - Πάρμα 2-0

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Νάπολι - Πάρμα 2-0

bet365

Χωρίς την παραμικρή δυσκολία η Νάπολι νίκησε με 2-0 την Πάρμα και περιμένει πλέον το Σούπερ Καπ της Δευτέρας με τη Γιουβέντους στην Ντόχα.

Οι Παρτενοπέι ήθελαν να αφήσουν πίσω τους την ήττα από την Μίλαν και παράλληλα να πάνε ξεκούραστοι στον αγώνα της Δευτέρας με τους Μπιανκονέρι στο Κατάρ. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ακολούθησε το παράδειγμα των Τορινέζων που νωρίτερα είχαν καθαρίσει εύκολα την Κάλιαρι και έκαναν ακριβώς το ίδιο με την Πάρμα. Ο Ζαπάτα σκόραρε σε ακόμη ένα ματς, ο Μέρτενς το έκανε για πρώτη φορά φέτος και με το 2-0 η Νάπολι ανέβηκε, προσωρινά ή όχι θα φανεί το σαββατοκύριακο, στην 3η θέση. Αντιθέτως, η Πάρμα παραμένει στην 20η και ελπίζει ότι με την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος θα γίνει κάτι καλό τον Ιανουάριο στις μεταγραφές, μήπως και προλάβει να αποφύγει το μοιραίο...

Η Νάπολι είχε από το ξεκίνημα την κατοχή μπάλας και τον απόλυτο έλεγχο, με την Πάρμα να αμύνεται μαζικά. Δεν μπορούσαν να κάνουν και κάτι άλλο, άλλωστε, οι φιλοξενούμενοι, για τους οποίους το ζητούμενο ήταν να αντέξουν όσο το δυνατόν περισσότερο μήπως και αγχώσουν τους γηπεδούχους. Τελικά άντεξαν 19 λεπτά... Το 1-0 του Ζαπάτα, που διατήρησε τον έλεγχο της μπάλας μετά το λάθος του Παλέτα και νίκησε από κοντά τον Μιράντε, έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για την ομάδα του Μπενίτεθ, που καθάρισε στο 29'. Ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι για το μαρκάρισμα του Γκόμπι στον Καγιεχόν και ο Μέρτενς από τα 11 βήματα έκανε το 2-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του φετινό γκολ. Οι Παρτενοπέι, που έχασαν και μια ευκαιρία με την κεφαλιά του Μπρίτος στο 36', δεν είχαν κάποιο λόγο να ανεβάσουν ρυθμό και απλά διαχειρίστηκαν το ματς, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο 2-0.

Στην επανάληψη, ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι προσπάθησε με τις αλλαγές να βελτιώσει τα πράγματα για την Πάρμα αλλά κάτι τέτοιο ήταν εξαιρετικά δύσκολο... Η Νάπολι ήλεγχε σε απόλυτο βαθμό την κατάσταση και όποτε ήθελε γινόταν απειλητική, όπως για παράδειγμα με το σουτ του Καγιεχόν από καλή θέση στο 62'. Ο Μπενίτεθ δεν ήθελε από τους παίκτες του να κουραστούν περισσότερο από όσο έπρεπε και άρχισε κι αυτός τις αλλαγές σιγά-σιγά, με τους Παρμέντζι να έχουν την καλύτερη τους στιγμή στο 73', όταν ο Λόντι σούταρε από το ύψος της περιοχής και η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι. Αν γινόταν εκεί το 2-1, οι Κροτσιάτι θα είχαν θεωρητικά κάποιες πιθανότητες. Δεν έγινε όμως και η Νάπολι πήρε χαλαρά το τρίποντο, μπαίνοντας πλέον σε ρυθμό Supercoppa Italiana...

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Ραφαέλ, Μάτζιο, Ενρίκε, Μπρίτος, Γκουλάμ, Νταβίντ Λόπεθ, Γκαργκάνο, Καγιεχόν (78' Ζορζίνιο), Χάμσικ, Μέρτενς (65' Ντε Γκουζμάν), Ζαπάτα (70' Ιγουαΐν).

Πάρμα (Ρομπέρτο Ντοναντόνι): Μιράντε, Σαντακρότσε (76' Πέδρο Μέντες), Παλέτα, Λουκαρέλι, Γκόμπι, Ακουα, Γκαλόπα (58' Λόντι), Χοσέ Μάουρι, Παλαντίνο, Κασάνο, Ντε Τσέλιε (46' Ρίσπολι).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα