Έχει τον καλύτερο στόπερ!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Έχει τον καλύτερο στόπερ!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το πρόβλημα που δημιουργείται με τα σέντερ μπακ του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός είναι σε αναζήτηση στόπερ μετά την αποχώρηση του Αμπιντάλ, ενώ το θέμα σίγουρα παίρνει άλλη διάσταση μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του Μποτία.

Μόνο που εγώ πιστεύω ότι είναι λάθος να υποτιμήσουμε τους άλλους στόπερ που έχει ήδη ο Ολυμπιακός. Εννοώ τον Σιόβα και τον Αυλωνίτη. Και δεν το λέω ενόψει του αγώνα της Καλλονής, αφού ένα παίκτη δεν τον κρίνεις σε ένα ματς. Μιλάω γενικότερα.

Ο Αυλωνίτης είναι αλήθεια ότι στα δύο κολλητά παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη έκανε λάθη. Αλλά εξίσου αλήθεια είναι ότι μέχρι τότε, όποτε τον είχε χρειαστεί η ομάδα ήταν εκεί! Κι άμα λάχει με δικό του γκολ ο Ολυμπιακός πήρε την πιο σημαντική νίκη του μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Κι ακόμη και με τον ΠΑΣ, όπου δεν είχε καλή αντίδραση στο 0-1, αυτός κέρδισε το πέναλτι για το 1-1.

Ο δε Σιόβας (που είναι στα 26, δεν τον…πήραν δα τα χρόνια) είναι πολύ απλά ένας κορυφαίος κεντρικός αμυντικός. Στα καλά του, ο μακράν καλύτερος του ελληνικού πρωταθλήματος και σαφέστατα υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Κι επειδή δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε, βασικός στόπερ της εθνικής, μαζί με τον Παπασταθόπουλο, ήταν ο Σιόβας, όχι ο Μανωλάς. Ο Σιόβας ήταν βασικός και στα δύο ματς με τους Ρουμάνους για τα πλέϊ οφς, αλλά και στα τρία από τα τέσσερα προκριματικά παιχνίδια του φθινόπωρου. Σε ένα δεν είχε παίξει ο Σιόβας και εκείνο, το μοναδικό, ήταν που είχε παίξει ο Μανωλάς. Άλλωστε, εντός της εθνικής ήταν κοινό μυστικό όταν αν δεν τραυματίζονταν ο πανύψηλος στόπερ, αυτός θα έπαιζε βασικός στο Παγκόσμιο κύπελλο. Ήρθαν, όμως, έτσι τα πράγματα και έπαιξε ο Μανωλάς-και μαγκιά του πήγε σούπερ κι έκανε και μεγάλη μεταγραφή.

Με τον Σιόβα αριστερό στόπερ (και το Μανωλά δεξιό) ο Ολυμπιακός πέρσι στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είχε στα τέσσερα συνολικά παιχνίδια του με την Μπενφίκα και την Άντερλεχτ παθητικό δύο γκολ-κι άλλα δύο στο Παρίσι από την Παρί του Ζλάταν και του Καβάνι. Και με τον Σιόβα είχε το μηδέν πίσω στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και γενικά άμυνα με παθητικό έξι γκολ στις 17 αγωνιστικές του α΄γύρου του πρωταθλήματος...

Το παιδί είχε ένα πολύ άτυχο 2014, έσπασε το πόδι του, μετά έπαθε θλάση πάνω στη βιασύνη του να προλάβει το Μουντιάλ και ενώ ξεκίνησε καλά την προετοιμασία με τον Ολυμπιακό έπαθε θλάση σε ένα φιλικό στην Αμερική και πάνω που πήγαινε να συνέλθει υπέστη θλάση και το Σεπτέμβριο στην Πάτρα σε αγώνα κυπέλλου. Έχουν γίνει λάθη στην περίπτωση της επιστορφής του, αλλά δεν είναι της ώρας…

Σημασία έχει ότι βλέπουμε το Σιόβα πάλι πίσω στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, υγιή και δυνατό. Σίγουρα δεν μπορεί να είναι στο 100% του, αφού είχε να παίξει 11 μήνες επίσημα παιχνίδια. Αλλά η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι ο καλός ο παίκτης όσο θα παίρνει παιχνίδια μετά από τραυματισμό θα γίνεται και καλύτερος.

Και μεταγραφή (καλού) σέντερ μπακ σαφώς και πρέπει να κάνει, και θα κάνει, ο Ολυμπιακός. Όμως, αμφιβάλλω πολύ αν Γενάρη μήνα ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει καλύτερο στόπερ από το Σιόβα και στα χρόνια του Σιόβα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.