ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 3-0

Gazzetta team
ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 3-0

bet365

Ο εκπληκτικός ΠΑΣ... έπνιξε τον ΠΑΟΚ στην λίμνη των Ιωαννίνων, τον «σκόρπισε» με 3-0 κι έβαλε φωτιά στην κορυφή του πρωταθλήματος! Μια φάση σε όλο το ματς ο «Δικέφαλος», σε τροχιά Ευρώπης ο «Άγιαξ»!

ΠΑΣ να μας... τρελάνεις! Η ομάδα των Ιωαννίνων με εξαιρετική εμφάνιση κέρδισε με σκορ 3-0 τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Σκόρερ οι Λίλα, Κοροβέσης και Μανιάς με τον τελευταίο να αποβάλλεται με 2 κίτρινες μετά το γκολ του! Κακή και προβληματική η εικόνα του δικεφάλου του Βορρά που και απουσίες είχε αλλά δεν... μπορούσε κιόλας...

Πως ξεκίνησε ο ΠΑΣ

Η διάταξη του ΠΑΣ σε 4-2-3-1 είχε ως εξής: Βελλίδης κάτω από τα γκολπόστ, δεξί μπακ ο Στρούνα, αριστερά ο Ναδάλες και στόπερ οι Μιχαήλ και Τζημόπουλος. Αμυντικά χαφ οι Τσουκαλάς και Λίλα, επιτελικός ο Χαρίσης, δεξί χαφ ο Τσάβες και αριστερό ο Κοροβέσης και κορυφή ο Ίλιτς. Ο Πετράκης ζητούσε μάλιστα κυρίως πίεση και καλά μαρκαρίσματα στο κέντρο.

Με 4-3-3 ο ΠΑΟΚ

Ο σχηματισμός για τον ΠΑΟΚ (σ.σ. έτσι όπως ξεκίνησε γιατί μετά έγιναν αρκετές αλλαγές): Γλύκος κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Κίτσιου, αριστερά ο Σπυρόπουλος, στόπερ οι Βίτορ και Σκόνδρας, στον άξονα οι Κάτσε, Τζανδάρης και Γκολάσα, στα δύο φτερά οι Σαλπιγγίδης και Περέιρα και κορυφή ο Αθανασιάδης.

Γκολάρα ο Λίλα και 1-0, χτύπησε ο Γλύκος

Στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά και έβγαλαν φάσεις στο παιχνίδι. Ο ΠΑΣ Γιάννινα όμως από το 20' και μετά είχε περισσότερη φρεσκάδα και επιθετική κίνηση με και χωρίς την μπάλα με τον δικέφαλο του Βορρά να δείχνει επηρεασμένος από τις αρκετές απουσίες του. Στο 24' ο Τσάβες προειδοποίησε τον Γλύκο με το εξαιρετικό του πλασέ με φάλτσο και δύο λεπτά μετά ήρθε το γκολ του Λίλα. Έπειτα από πολύ καλή συνεργασία των Ίλιτς-Κοροβέση-Τσάβες η μπάλα στρώθηκε στον Λίλα που σούταρε με την μία έξω από την περιοχή. Η σουτάρα του Αλβανού διεθνή βρήκε απροετοίμαστο τον Γλύκο που δεν έπεσε σωστά και δέχθηκε το γκολ και ενώ χτύπησε και στην ίδια φάση για να αποχωρήσει λίγο μετά για το νοσοκομείο. Ακολούθως πήρε την θέση του ο Ιτάνζ.

Πίεση δίχως ουσία για το 1-1 από ΠΑΟΚ

Στην επανάληψη ο δικέφαλος του Βορρά επεδίωξε από το πρώτο λεπτό να κυνηγήσει το 1-1. Το έκανε με ανορθόδοξο τρόπο. Ο ΠΑΣ από ένα σημείο και μετά έκανε πιο πολύ διαχείριση του αγώνα και του σκορ, κοιτάζοντας ιδίως να χτυπήσει σε αντεπιθέσεις. Ο Αναστασιάδης έκανε το 4-3-3, 4-4-2 με Περέιρα και Κλάους και μετά με την είσοδο του Παπαδόπουλου 3-5-2 όμως ακόμα και έτσι ο ΠΑΟΚ δεν... τράβαγε με τίποτα. Στο 69' ο δικέφαλος του Βορρά έκανε την πρώτη του καλή στιγμή μετά από αρκετά λεπτά. Η προβολή του Περέιρα από κοντά έφυγε έξω. Στο 72' ο ΠΑΣ είχε την κεφαλιά του Ακόστα που πέρασε λίγο άουτ.

Υποδειγματική αντεπίθεση ΠΑΣ και 2-0

Στο 73ο λεπτό ο ΠΑΣ έκανε μία τρομερή αντεπίθεση για το 2-0. Ο Τσάβες έβγαλε σε εξαιρετική θέση τον Κοροβέση που από κοντά τελείωσε άψογα την φάση. Ο δικέφαλος του Βορρά εκτέθηκε και σε αυτήν την φάση. Και το κέντρο του και η άμυνά του. Ο ΠΑΟΚ είχε στην συνέχεια δύο καλές στιγμές για γκολ αλλά δεν αρκούσαν...

Ο Μανιάς το 3-0 για να αποβληθεί μετά!

Στο 93ο λεπτό ο Μανιάς μετά από ασίστ του Τζημόπουλου και ενώ είχε προηγηθεί σέντρα του Ντάσιου έγραψε το τελικό 3-0. Ο σκόρερ ξέσπασε βγάζοντας την φανέλα του και κλωτσώντας το σημαιάκι του κόρνερ. Δέχθηκε κίτρινη και για την φανέλα και για την κλωτσιά για να αποβληθεί έτσι αμέσως!

MAN OF THE MATCH: Ο Λίλα. Και γκολ έβαλε και πολύ καλή δημιουργική και επιθετική εικόνα είχε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι περισσότεροι παίκτες του ΠΑΣ. Κυρίως δέσποσαν οι Ίλιτς, Χαρίσης, Τσάβες αλλά και ο σκόρερ Κοροβέσης. Πολύ καλοί και οι Βελλίδης και Τσουκαλάς. Από τον ΠΑΟΚ πάλεψαν πιο πολύ οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ και κυρίως ο Σπυρόπουλος. Εδώ μπαίνει και ο Γλύκος για το τέρμα που δέχθηκε από τον Λίλα. Και ο Περέιρα στην ίδια κατηγορία για την χαμένη φάση του.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έχει κάνει ο Γλύκος στο γκολ του Λίλα. Πέφτει με λάθος τρόπο. Έχει ευθύνη στο τέρμα που μπαίνει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ρέφερι Βοσκάκης με τους βοηθούς του έχουν κάνει τα πιο πολλά τους... ατοπήματα σε φάουλ και κάρτες. Σωστή βάση κανονισμών η αποβολή του Μανιά.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Οι ελλείψεις από την μία και η άκρως προβληματική εμφάνιση από την άλλη έφεραν την πανάξια και δίκαιη ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Στην έδρα του ο σύλλογος της Ηπείρου απέδειξε το πόσο σκληρό καρύδι είναι. Μετά το 2-2 με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, κέρδισε τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Και το έκανε με εμφατικό και άκρως εμβληματικό τρόπο. Με το τελικό 3-0 και ενώ είχε να τον κερδίσει στα Γιάννινα από το 2003! Όσες αλλαγές και εάν έκανε το τεχνικό τιμ του δικεφάλου του Βορρά τόσο σε πρόσωπα όσο και σε σχηματισμό το ματς δεν του... βγήκε. Ο ΠΑΣ ήταν σαφώς ανώτερος στο πιο μεγάλο μέρος της αναμέτρησης. Σκόραρε τρεις φορές και ενώ μπορούσε να είχε βάλει και άλλο τέρμα! Οι φιλοξενούμενοι από την μεριά τους είχαν φάσεις στο παιχνίδι όμως όχι ουσία. Ακόμα και στο Α' μέρος όπου στην έναρξή του είχαν κάποια κατοχή και πρωτοβουλία δεν κατάφεραν να δείξουν την ανάλογη εικόνα. Ο ΠΑΟΚ... φωνάζει πως θέλει ενίσχυση ενόψει Γενάρη και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο με... αλχημείες και με παίκτες που δεν αντέχουν...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα