Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ 2-2

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ 2-2

bet365

Η Βόλφσμπουργκ έφυγε με ισοπαλία από το Ντόρτμουντ (2-2) με γκολ του Νάλντο στο τέλος. Ματσάρα στη Φρανκφούρτη, νίκες για Σάλκε, Λεβερκούζεν, Γκλάντμπαχ.

Για ακόμη μία φορά οι παίκτες του Κλοπ έκαναν πολλά για να πάρουν λίγα, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος σε 2-3 περιπτώσεις φέτος. Οι Βεστφαλοί πίεσαν εξαιρετικά στο πρώτο 45λεπτο, όμως ένα λάθος του Λάνγκερακ έδωσε τη δυνατότητα στην Βόλφσμπουργκ να ισοφαρίσει. Και εκεί που οι γηπεδούχοι πήραν ξανά το προβάδισμα, ήρθε ο Νάλντο στο τέλος, για να κάνει το τελικό 2-2 και να συνεχιστεί η μιζέρια για την Μπορούσια...

Η πίεση των γηπεδούχων ψηλά ήταν εκπληκτική από το ξεκίνημα. Οι Λύκοι δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν, έχαναν συνεχώς την μπάλα μπροστά από την άμυνά τους, καθώς Γκουστάβο και Γκιλαβογκί δεν μπορούσαν να απορροφήσουν την πίεση και μόλις στο 1' χάθηκε η πρώτη ευκαιρία με τον Ομπαμεγιάνγκ. Οι παίκτες του Χέκινγκ κατάφεραν να βγουν ελάχιστες φορές στην αντεπίθεση, όμως όποτε το έκαναν οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα. Στο 4' η Βόλφσμπουργκ έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Ντε Μπρόινε δεν κατάφερε να σκοράρει με διπλή προσπάθεια, με τον Λάνγκερκ να σώζει στην πρώτη περίπτωση και τον Βέλγο να στέλνει την μπάλα άουτ στη συνέχεια.

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός και το transition των γηπεδούχων θύμισε την παλιά καλή Μπορούσια. Έτσι, στο 10' ήρθε και το γκολ, όταν ο Χούμελς ανέβηκε, έδωσε την πάσα στον Ιμόμπιλε, εκείνος έβγαλε τη σέντρα και στο δεύτερο δοκάρι ο Ομπαμεγιάνγκ με προβολή έκανε το 1-0. Χούμελς (13') και Ιμόμπιλε (20') απείλησαν στη συνέχεια, όμως αντί για δεύτερο γκολ ήρθε η ισοφάριση. Στο 29' ο Ντε Μπρόινε με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1, με τον Λάνγκερκ να φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το γκολ. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν ξαναπάρει το προβάδισμα στο 37', όμως ο Μπενάλιο νίκησε τον Ιμόμπιλε στο τετ α τετ.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Παραδοσιακά φέτος οι γηπεδούχοι κάνουν κακές εμφανίσεις μετά το ημίχρονο και μαζί τους έπεσε και η απόδοση των φιλοξενούμενων, με τις φάσεις να είναι λιγοστές. Στο 49' οι Λύκοι έφτασαν πολύ κοντά στην ανατροπή, όταν ο Βιεϊρίνια δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Λάνγκερακ, ενώ στο 56' ήταν η σειρά του Μπενάλιο να σώσει την Βόλφσμπουργκ στο σουτ του Ιμόμπιλε. Στο 57' ο διαιτητής Βελτς αποφάσισε να μη δώσει πέναλτι σε χέρι του Μπέντερ, ενώ η συνέχεια βρήκε τον Ιμόμπιλε να χάνει κάποιες ευκαιρίες, να είναι κινητικός και στο τέλος να επιβραβεύεται στο 76', όταν με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-1! Οι Βεστφαλοί, όμως, δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη, καθώς στο 85' μετά από κόρνερ του Ροντρίγκες ο Νάλντο με κεφαλιά έκανε το τελικό 2-2.

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Λάνγκερακ, Ντουρμ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Κελ, Γκρόσκροϊτς, Γκουντογκάν (75' Κιρχ), Ομπαμεγιάνγκ, Ιμόμπιλε

Βόλφσμπουργκ (Ντίτερ Χέκινγκ): Μπενάλιο, Γιουνγκ, Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκες, Λουίζ Γκουστάβο (79' Άρνολντ), Γκιλαβογκί, Βιεϊρίνια (63' Καλιγκιούρι), Ντε Μπρόινε, Πέρισιτς (84' Όλιτς), Ντοστ


Τα Πουλάρια... κάλπασαν
Η Γκλάντμπαχ μπορεί να έχει τα σκαμπανεβάσματα της, αλλά στην χειρότερη ομάδα της Μπουντεσλίγκα δεν θα χαριζόταν. Τα Πουλάρια διέλυσαν 4-1 τη Βέρντερ Βρέμης και συνέχισαν στην 3η θέση (στην ισοβαθμία με τη Λεβερκούζεν), κάνοντας όνειρα για το σεντόνι. Τα πράγματα πήραν το δρόμο τους στο 31', όταν ο Μπάργκφρεντε ανέτρεψε τον Τραορέ και ο Κρούζε ευστόχησε στο πέναλτι. Στο 38' ο Βεντ έκανε το 2-0 με μία περίεργη προβολή-λόμπα, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες. Στο 51' η Βέρντερ απέκτησε ελπίδα χάρη στον συνήθη ύποπτο των τελευταίων αγώνων.

Ο Γιουνούζοβιτς (51') έστειλε συστημένο το φάουλ στο παράθυρο, στο τρίτο διαδοχικό γκολ-φάουλ του σε ισάριθμα παιχνίδια στη σειρά. Ωστόσο, τα παιδικά λάθη στην άμυνα των ουραγών έφεραν ακόμα δύο γκολ στο παθητικό τους. Στο 64' ο τερματοφύλακας Βολφ είχε αστεία αντίδραση στην σκαστή κεφαλιά του Κράμερ και δύο λεπτά αργότερα η αποβολή του Καλντιρόλα ουσιαστικά έβαλε τέλος στις όποιες αξιώσεις θα μπορούσαν να έχουν οι φιλοξενούμενοι. Στο 88' ο Χργκότα εξ επαφής έκανε το 4-1, δημιουργώντας ένα αρνητικό ρεκόρ για τη Βέρντερ, η οποία με τα 38 τέρματα που έχει δεχτεί, έχει πλέον την χειρότερη άμυνα της ιστορίας της στην 16η αγωνιστική.


Απόδραση με Κίσλινγκ για Λεβερκούζεν
Σε ένα ματς με καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις, η Λεβερκούζεν πήρε σημαντικό διπλό στην έδρα της Χόφενχαϊμ (0-1) και παραμένει σε θέση Champions League. Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, έβρισκαν χώρους για κόντρα, με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο να έχει τρομερή ευκαιρία στο 7', όμως ο Λένο τον νίκησε. Η συνέχεια ανήκε στην ομάδα του Σμιντ, που έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες. Στο 17' ο Μπάουμαν έκανε εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Κίσλινγκ, ο οποίος στο 23' σε καθαρό τετ α τετ με τον κίπερ της Χόφενχαϊμ πλάσαρε στα πλαϊνά δίχτυα, σημείο που είχε στείλει τη μπάλα και στο περσινό ματς, όταν είχε μετρήσει το περιβόητο phantom goal.

Στο 30' ήταν η σειρά του Σον να μην μπορέσει να ανοίξει το σκορ ύστερα από την πάσα του Τσαλχάνογλου. Στην επανάληψη η Μπάγερ συνέχισε να είναι καλύτερη, στο 48' ο Γκονσάλο Κάστρο δεν τα κατάφερε και στο 66' το σουτ του Κίσλινγκ πέρασε πάνω από την εστία του Μπάουμαν. Ο επιμένων νικά όμως και ο Γερμανός επιθετικός έκανε τη ζημιά στο 79' όταν σκόραρε σε κενό τέρμα (12ο γκολ σε όλες τις διοργανώσεις) μετά την πάσα πάρε-βάλε σε κενό τέρμα από τον Γιούλιαν Μπραντ, ο οποίος ήταν στο γήπεδο μόλις τρία λεπτά έχοντας πάρει τη θέση του Τσαλχάνογλου. Στο 88' το αριστερό σουτ του Σον απέκρουσε ο Μπάουμαν για να παραμείνει το 0-1 μέχρι το τέλος.


Ρέφαρε η Σάλκε
Μετά την απρόσμενη σαββατιάτικη εντός έδρας ήττα από την Κολωνία, η Σάλκε δεν είχε κανένα περιθώριο για γκέλα στην επίσκεψη της στη Μπέντελερ Αρένα». Και όμως οι Βασιλικοί Μπλέ βρέθηκαν στο ημίωρο να κυνηγούν την Πάντερμπορν, καθώς ο Αίχάν στην προσπάθεια του να προλάβει τον Ρουπ, έβαλε αυτογκόλ. Για καλή του τύχη όμως φρόντισε ο «καυτός» Τσούπο-Μότινγκ να συνεχίσει να πυροβολάει. Στο 44' ο Καμερουνέζος επιθετικός σημείωσε το 9ο φετινό του και το πρώτο εκτός περιοχής από τα 36 του συνολικά στη Μπουντεσλίγκα. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε με την κεφαλιά του Νοίστέντερ (78'). Βέβαια η Σάλκε θα μπορούσε να χάσει τη νίκη. Υπήρξε μία άκρως αμφισβητούμενη φάση στο 88', όταν από προσπάθεια του Κούτσκε, ο τερματοφύλακας Φέρμαν ίσως να έχει βγάλει τη μπάλα μέσα από την εστία.

Τρελό ματς στη Φρανκφούρτη!
Τόμας Σάαφ σημαίνει γκολ. Η Χέρτα πήρε βρέθηκε με 3-0 μπροστά στο σκορ στο 37' και με 4-2 στο 80', όμως με δύο γκολ του Μάιερ στο τέλος η Άιντραχτ πήρε τουλάχιστον τον βαθμό, κάνοντας το τελικό 4-4! Το παιχνίδι ήταν εκπληκτικό, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα στο 21', όταν μετά από φάουλ του Ρόνι ο Μπρουκς έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση για την ισοφάριση, όμως , όμως λίγο μετά στο 33' ο Μπεν Χατίρα έκανε και το 0-2 για τους πρωτευουσιάνους. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους Αετούς, καθώς στο 37' ο Σίμπερ μετά από ασίστ του Μπεν Χατίρα έκανε και το 0-3! Στο 43' η Άιντραχτ βρήκε το γκολ της ελπίδας, όταν από κοντά ο Άιγκνερ μείωσε σε 1-3 μετά από ασίστ του Σεφέροβιτς για το 1-3 του ημιχρόνου. Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι παίκτες του Σάαφ πίεσαν, ο Μάιερ έχασε την πρώτη ευκαιρία (51') και στο 58' ο Σεφέροβιτς έκανε το 2-3! Οι παίκτες του Λουχουκάι κατάφεραν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και απείλησαν με αξιώσεις στην αντεπίθεση. Έτσι, στο 80' μετά από δύο καλές χαμένες ευκαιρίες του Μπεν Χατίρα, ο Νιμάιερ από κοντά έκανε το 2-4 και όλα έδειξαν να τελειώνουν. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και επέστρεψαν στο ματς με τον πρώτο σκόρερ της Bundesliga. Στο 90' ο Μάιερ μείωσε σε 3-4 και μόλις 1' αργότερα έκανε και το τελικό 4-4!

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Τρίτη (16/12)

Μπάγερν-Φράιμπουργκ 2-0
(41' Ρόμπεν, 48' Μίλερ)

Ανόβερο-Άουγκσμπουργκ 2-0
(20' Σανέ, 55' πεν. Χοσέλου)

Αμβούργο-Στουτγκάρδη 0-1
(42' Κλάιν)

Κολωνία-Μάιντς 0-0

Τετάρτη (17/12)

Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ 2-2
(8' Ομπαμεγιάνγκ, 76' Ιμόμπιλε - 29' Ντε Μπρόινε, 85' Νάλντο)

Γκλάντμπαχ-Βέρντερ 4-1
(32' πεν. Κρούζε, 38' Βεντ, 64' Κράμερ, 88' Χργκότα - 51' Γιουνούζοβιτς)

Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν 0-1
(79' Κίσλινγκ)

Άιντραχτ-Χέρτα 4-4
(43' Άιγκνερ, 58' Σεφέροβιτς, 90', 90+1' Μάιερ - 21' Μπρουκς, 33' Μπεν Χατίρα, 37' Σίμπερ, 80' Νιμάιερ)

Πάντερμπορν-Σάλκε 1-2
(31' Αϊχάν αυτ. - 44' Τσούπο-Μότινγκ, 78' Νοϊστέντερ)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα