ΟΦΗ - Καλλονή 1-1

ΟΦΗ - Καλλονή 1-1

bet365

Πέναλτι, αποβολή, γκολ. Το ματς στην Κρήτη είχε τα πάντα, εκτός από νικητή, με ΟΦΗ και Καλλονή να μοιράζονται τους βαθμούς στο 1-1, που διαμορφώθηκε μέσα σε δύο λεπτά, με γκολ των Χουάνμα (70') και Μακρή (72').

Με τον Γιάννη Μαντζουράκη να κάνει την έκπληξη αφήνοντας στον πάγκο τους Λεοζίνιο και Μανούσο, με την Καλλονή να παίζει το γνωστό της παιχνίδι υπομονή και τον ΟΦΗ, που είχε μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς, να προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 14' όταν ο Πετρόπουλος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Χογκ, όμως το πλασέ του σταμάτησε στον τερματοφύλακα της ομάδας της Μυτιλήνης και έφτασε στον Μερεμπασβίλι, ο οποίος επίσης δεν κατάφερε να νικήσει τον Μαλτέζο γκολκίπερ.

Οι Κρητικοί έφτασαν αρκετές φορές απέναντι στον Χογκ, αλλά να τους έλειπε η τελική προσπάθεια, με τον Αντελέγε να πρωταγωνιστεί σε πολλές φάσεις, κυρίως με το κεφάλι. Οι φιλοξενούμενοι έμεναν σε πιο παθητικό ρόλο στο πρώτο 45λεπτο, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία να χτυπήσουν στην κόντρα.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να αναλώνονται στα πρώτα 15-20 λεπτά να δίνουν σκληρές μάχες στο χώρο του κέντρου, με κάρτες και τραυματισμούς εκατέρωθεν. Οι δύο προπονητές αναγκάστηκαν να κάνουν συνολικά 3 αναγκαστικές αλλαγές σε αυτό το διάστημα και τις ισορροπίες να αλλάζουν γρήγορα στον αγωνιστικό χώρο.

Το ματς άλλαξε οριστικά μορφή στο 68', όταν ο Ντελγάδο σήκωσε τη μπάλα στην περιοχή των γηπεδούχων και ο Τριποτσέρης τη σταμάτησε με το χέρι, αναγκάζοντας τον Δελφάκη να βγάλει τη κίτρινη κάρτα και να δείξει το σημείο του πέναλτι. Ο Χουάνμα ανέλαβε την εκτέλεση δύο λεπτά μετά στέλνοντας τη μπάλα στην αντίθετη γωνία από τον Λόρια, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη.

Η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει προς την πλευρά της Καλλονής, όμως δύο λεπτά αργότερα οι Κρητικοί έφτασαν στο γκολ της ισοφάρισης κόντρα στο momentum του αγώνα. Ο Μιλιάζες ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ από δεξιά στέλνοντας τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι. Οι αμυντικοί της Καλλονής απομάκρυναν στο σημείο του πέναλτι, εκεί όπου βρισκόταν όμως ο Μακρής, ο οποίος με πολύ έξυπνη κεφαλιά έστειλε στην δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Χογκ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 81' ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες, με τον Τριποτσέρη να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρ' όλα αυτά η ολική ανατροπή θα μπορούσε να έρθει στο 85' για τους Κρητικούς αν ο Αντελέγε κατάφερνε να σημαδέψει σωστά προ κενής εστίας. Ο Στάθης έκανε γλυκιά σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι του Χογκ, όμως ο αμυντικός του ΟΦΗ εντελώς μόνος του σημάδεψε άουτ. Κάποια μακρινά σουτ λίγο πριν το φινάλε ολοκλήρωσαν την εικόνα του αγώνα.

ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μπανούσης, (72' Ροβίθης) Μονιάκης (53' Φερνάντεθ), Πετρόπουλος, Λαμπρόπουλος (85' Μεϊτέ), Μερεμπασβίλι, Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες.
Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός (63' Μπαρέρα), Αντέγιο, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς, Τσαμπούρης, Στεφάνοβιτς, Καμαρά (46' Ντελγάδο), Χουάνμα.

MVP: Ο Γιώργος Μακρής. Εκτός από το γκολ που σημείωσε σώνοντας τον βαθμό για τον ΟΦΗ, κάλυψε μεγάλο κομμάτι του αγωνιστικού χώρου με τα τρεξίματά του, ενώ βοήθησε και δημιουργικά τους Κρητικούς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Άντριου Χογκ. Ο γκολκίπερ της Καλλονής ήταν παρών σε όσες φάσεις τον χρειάστηκε η ομάδα του απορροφώντας την πίεση των γηπεδούχων.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αντελέγε. Ο αμυντικός του ΟΦΗ, βρέθηκε πολλές φορές σε καίριες θέσεις για να σκοράρει, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Η ΓΚΑΦΑ: Η τεράστια ευκαιρία που έχασε ο Αντελέγε στο 85' όταν μόνος του προ της εστίας της Καλλονής σημάδεψε... άουτ, στερώντας από την ομάδα του την μεγάλη ανατροπή και κατά συνέπεια το τρίποντο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δελφάκης έκανε καλό ματς, παρά τις δύσκολες αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρει. Τόσο το πέναλτι όσο και η αποβολή του Τριποτσέρη με δεύτερη κίτρινη ήταν σωστές αποφάσεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Καλλονή πήρε έναν σημαντικό βαθμό εκτός έδρας που την κρατάει σταθερά στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο ΟΦΗ θα ελπίζει να μην... καταριέται στο τέλος της σεζόν τη χαμένη ευκαιρία του Αντελέγε, που θα μπορούσε να του χαρίσει 2 επιπλέον πολύτιμους βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα