Ατρόμητος - Λεβαδειακός 1-0

Νίκος Τσιώκος
Ατρόμητος - Λεβαδειακός 1-0

bet365

Με το... αγαπημένο του σκορ, ο Ατρόμητος χάρη στο γκολ του Θανάση Παπάζογλου κέρδισε με 1-0 τον Λεβαδειακό και παραμένει σε... τροχιά Ευρώπης!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Ρικάρνο Σα Πίντο. Ο Γκορμπούνοφ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Νάστος δεξιά στην άμυνα, ο Κοντοές αριστερά και οι Ταυλαρίδης, Φυτανίδης στα στόπερ. Στα χαφ οι Αγκουαζί, Πίτου Γκαρσία και στις πτέρυγες οι Μπρίτο, Ούμπιντες. Επιθετικό δίδυμο οι Ναπολεόνι και Παπάζογλου.

Από τη μεριά του, ο Σάβας Παντελίδης προτίμησε το 4-2-3-1. Ο Σηφάκης, που επέστρεψε στο Περιστέρι ως αντίπαλος, πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Γεωργιάδη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Σκέμπη το αριστερό και τους Κώτσιο, Τομάς να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Κονέ, Ζίτο και μπροστά τους οι Βούκσεβιτς, Ορτέγκα, Σάντσες. Μοναδικός προωθημένος ο Μάντζιος.

Γκολ με το... καλημέρα

Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 7' πήρε το προβάδισμα στην πρώτη φάση του ματς. Ο Πίτου Γκαρσία έβγαλε τη σέντρα, με τον Παπάζογλου να νικάει τους πάντες στον αέρα και να ανοίγει το σκορ βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Προβλήματα με Ορτέγκα, Κώτσιο

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη, αν και υπήρχαν φάσεις. Ο Λεβαδειακός είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη μέχρι το 20', με τους γηπεδούχους να απειλούν σε δύο περιπτώσεις. Στο 13' ο Ούμπιντες έβγαλε την μπαλιά στον Μπρίτο, ο οποίος έφυγε αριστερά, αλλά επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη.

Άλλα δύο των Ναπολεόνι, Πίτου Γκαρσία είχαν την ίδια κατάληξη στο 19' και στο 20', αντίστοιχα. Από εκεί κι έπειτα, οι Βοιωτοί ανέβηκαν και είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 20', όταν ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Βούκσεβιτς, ενώ στο 22'... έβγαλε το διαγώνιο σουτ του Μάντζιου από αριστερά.

Στο ίδιο λεπτό οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα, με τον Ναπολεόνι να πατάει ωραία με το τακουνάκι για τον Αγκουαζί, το σουτ του οποίου πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σηφάκη. Ακολούθησαν κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, που ανάγκασαν τον Παντελίδη να κάνει νωρίς δύο αλλαγές, αφού τραυματίστηκαν οι Ορτέγκα και Κώτσιος.

Ζήτησαν από ένα πέναλτι

Στο 36' οι Περιστεριώτες ζήτησαν πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή, με τον Κομίνη να θεωρεί πως είναι ακούσιο, ενώ στο 45' ο Ταυλαρίδης... γκρέμισε τον Μάντζιο και ο ρέφερι από τη Θεσπρωτία έδειξε «παίζετε».

Με δέκα οι Βοιωτοί

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα, με τον Ατρόμητο να έχει το προβάδισμα, και στην επανάληψη οι Περιστεριώτες μπήκαν και πάλι δυνατά και είχαν δύο καλές ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στο 47' ο Σηφάκης απέκρουσε την κεφαλιά του Αγκουαζί, ενώ αυτή του Ταυλαρίδη δύο λεπτά αργότερα πέρασε άουτ.

Στο 58' από εκτέλεση φάουλ του Κονέ ο Βούκσεβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκορμπούνοφ με κεφαλιά, ενώ στο 69' έγινε ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Λεβαδειακού. Παρά ταύτα, οι φιλοξενούμενοι, όσο έβλεπαν ότι ο Ατρόμητος δεν... καθάριζαν το παιχνίδι, βγήκαν μπροστά και απείλησαν για την ισοφάριση.

Ο Γκορμπούνοφ έβαλε την κόντρα στον Βούκσεβιτς, όταν ο Μάντζιος του γύρισε την μπάλα στο 84', το σουτ του Μάγκα στο 88' πέρασε πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια, ενώ ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε εντυπωσιακά αυτό του Γεωργιάδη στο 90' και είπε «όχι» στο κοντινό του Σοτέλο στην εκπνοή του αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο, έμεινε το 1-0 και ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες.

Man of the match: Ο Θανάσης Παπάζογλου σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και χάρισε στον Ατρόμητο μία πολύ σημαντική νίκη.

Αδύναμος κρίκος: Πολλά κενά είχε στην άμυνά του ο Λεβαδειακός και τα πλήρωσε μία φορά για να ηττηθεί στο Περιστέρι. Επίσης, στα αρνητικά και η αποβολή του Ζίτο, που άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Στο ύψος του: Ο Γκορμπούνοφ φώναξε παρών όποτε απείλησε ο Λεβαδειακός και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κονέ στο 62', όταν έχασε την μπάλα λίγο πίσω από τη σέντρα, αλλά ο Κοντοές δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος.

Το στραγάλι: Το πέναλτι που δε δόθηκε στον Λεβαδειακό στο πρώτο μέρος είναι το μεγάλο λάθος του Κομίνη στο ματς. Ίσως να είναι υπερβολική η κόκκινη στον Ζίτο, στον οποίο θα μπορούσε να δείξει κίτρινη για το μαρκάρισμα στον Ναπολεόνι. Για ένα πέναλτι και στο φινάλε του αγώνα φωνάζουν οι Βοιωτοί, όμως δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το αν υπάρχει παράβαση.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ατρόμητος δεν εντυπωσίασε, όμως βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, διατήρησε το μηδέν πίσω και επέστρεψε στις νίκες, μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η αποβολή του Ζίτο δεν επηρέασε τον Λεβαδειακό, που είχε τις ευκαιρίες να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Τελικό σκορ στο Περιστέρι 1-0, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το «τρίποντο» και τους φιλοξενούμενους να φεύγουν χωρίς βαθμό ή βαθμούς έχοντας και παράπονα από τη διαιτησία.

Συνθέσεις ομάδων

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία (81' Δημούτσος), Κοντοές, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Μπρίτο (64' Καραμάνος), Νάστος, Αγκουαζί, Ούμπιντες, Ναπολεόνι (75' Φάμπιο), Παπάζογλου.

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Σηφάκης, Σκέμπης, Μάντζιος, Κώτσιος (41' Μάγκας), Γεωργιάδης, Ζίτο, Βούκσεβιτς, Τομάς, Σάντσες (75' Ρούμπεν Γκόμεζ), Ορτέγκα (34' Σοτέλο), Κονέ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα