ΑΕΚ - Φωστήρας 4-0

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Φωστήρας 4-0

bet365

Η βροχή δεν επέτρεψε στον κόσμο να ανέβει μαζικά στο ΟΑΚΑ αλλά η ΑΕΚ έκανε το χρέος της απέναντι στον Φωστήρα (4-0), αφήνοντας πίσω την γκέλα με την Ερμιονίδα.

Μετά το 0-0 με την Ερμιονίδα, η ΑΕΚ ήθελε να επιστρέψει στις νίκες με αρκετά γκολ και ο Τραϊανός Δέλλας ήθελε να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται κάποιοι παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής ως τώρα. Ο προπονητής θα έβγαλε τα συμπεράσματα του, όπως έβγαλε εύκολα και η Ένωση την... υποχρέωση, επικρατώντας με 4-0. Οι Κιτρινόμαυροι δεν ήταν καλοί στο πρώτο μέρος αλλά βελτιώθηκαν στο δεύτερο, έχοντας για κορυφαίο τον φορμαρισμένο Πλατέλλα που έβαλε δύο γκολ (Μάνταλος και Ντούνης τα άλλα δύο). Κακώς δεν μέτρησε γκολ του Φαγέ στο πρώτο 45λεπτο, σωστή η αποβολή του Μουστόγιαννη, θα μπορούσε και να μην δοθεί το πέναλτι στον Ζόριτς.

Σε κάθε αγώνα το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι το γρήγορο γκολ, που θα ανοίξει την αντίπαλη άμυνα και θα κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για την συνέχεια. Αυτό ήθελαν και τώρα οι Κιτρινόμαυροι, για τους οποίους ο Δέλλας έκανε αλλαγές, και θα μπορούσαν να το πετύχουν στο 9', όταν ο Μάνταλος βγήκε τετ α τετ από την κάθετη του Ζόριτς αλλά ο βοηθός κακώς σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ... Αυτό ήταν το πρώτο κακό νέο της αναμέτρησης. Το δεύτερο ήταν η αποχώρηση του Κορδέρο λόγω τραυματισμού, στο 17', με τον Ανάκογλου να παίρνει την θέση του και το τρίτο ήταν στο 23', όταν ο ίδιος βοηθός (Πατσιόπουλος) δεν είδε ότι η μπάλα είχε περάσει την γραμμή στο πλασέ του Φαγέ και έτσι δεν μέτρησε ένα κανονικό γκολ.

Με λίγα λόγια, όπως καταλαβαίνει κανείς, η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε καθαρίσει από νωρίς τον αγώνα, παρά το γεγονός ότι δεν εντυπωσίαζε με την απόδοση της. Αντιθέτως, εντυπωσιακός είναι στα τελευταία ματς ο Πλατέλλας και το απέδειξε στο 30', όταν έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και πλάσαρε με το δεξί για το 1-0. Πέρα από τα λάθη του βοηθού όμως, υπήρχαν και αυτά των παικτών της ΑΕΚ, που έδωσαν ευκαιρίες στον Φωστήρα. Ο Σαρρής ήταν αυτός που έβγαλε σε θέση για γκολ τον Ράμα αλλά ο Ανέστης αντέδρασε σωστά, με την Ένωση να μην παίρνει κάποια βοήθεια ούτε από τον Φαγέ, ο οποίος έκανε πολλά αβίαστα λάθη και είχε αρκετές λάθος τοποθετήσεις στο κέντρο... Οσο για τον Ρόβα, που για πρώτη φορά αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, η αλήθεια είναι ότι τα πήγε σχετικά καλά.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ έδειξε από νωρίς μεγαλύτερη διάθεση σε σχέση με το πρώτο μέρος, όπως και οι παίκτες του Φωστήρια έδειξαν διάθεση να παίξουν δυνατά. Γενικά οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν να τρομάζουν από τον φόβο της κίτρινης κάρτας και αυτό το πλήρωσαν στο 59', όταν ο Μουστόγιαννης είδε την δεύτερη κάρτα (η πρώτη είχε βγει στο 50') και άφησε την ομάδα του με το 10 παίκτες. Αν η Ένωση ήθελε απλά τη νίκη, το μόνο που είχε να κάνει πλέον ήταν να διαχειριστεί σωστά τον αγώνα. Επειδή ήθελε νίκη με μεγαλύτερο σκορ, όμως, ο Δέλλας έκανε αλλαγές, βγάζοντας τον αρνητικό Φαγέ για να βάλει τον Τζανετόπουλο, με τους παίκτες του να ψάχνουν το δεύτερο γκολ.

Αυτό, τελικά, ήρθε στο 71' με το πέναλτι του Μάνταλου, αν και για να είμαστε ειλικρινείς είναι αμφισβητούμενη η απόφαση του διαιτητή. Ναι μεν ο Τεγούσης κράτησε από το χέρι τον Ζόριτς αλλά θα μπορούσε και να μην σφυρίξει. Οπως και να έχει, το 2-0 ήταν γεγονός και ακολούθησαν γρήγορα άλλα δύο γκολ. Στο 79' οι Πλατέλλας-Μάνταλος συνεργάστηκαν ωραία και ο πρώτος έκανε το 3-0, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-0 στο 83' από το κοντινό πλασέ του Ντούνη μετά το γύρισμα του Πεταυράκη.

Man of the match: Σε πολύ καλή κατάσταση είναι εδώ και ένα μήνα ο Πλατέλλας και το αποδεικνύει συνεχώς. Ο εξτρέμ της ΑΕΚ είναι... on fire και σκοράρει συνεχώς, βάζοντας άλλα δύο γκολ τώρα. Μετά από ένα κακό ξεκίνημα στη σεζόν, ο Πλατέλλας δείχνει ότι θα είναι και φέτος από τους σημαντικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας του Δέλλα.

Αδύναμος κρίκος: Ο βοηθός Πατσιόπουλος, ο οποίος στο 9' κόβει τον Μάνταλο στο τετ α τετ για ανύπαρκτο οφσάιντ και στο 23' δεν είδε ότι η μπάλα είχε περάσει καθαρά την γραμμή στο πλασέ του Φαγέ, με συνέπεια να μην μετρήσει κανονικό γκολ της ΑΕΚ...

Στο ύψος του: Ο Ζόριτς εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο Δέλλας και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε σαν αντι-Μπαρμπόσα. Ο νεαρός έπαιξε κάθετο ποδόσφαιρο, προσπάθησε πολύ και είναι και αυτός που κέρδισε το πέναλτι. Πολύ καλός ήταν και πάλι ο Μάνταλος, ο οποίος βοήθησε στο να βγάλει φάσεις η ΑΕΚ ενώ και ο Ανέστης αντέδρασε πολύ σωστά όποτε χρειάστηκε, διορθώνοντας έτσι τα λάθη των συμπαικτών του στην άμυνα.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μουστόγιαννης, ο οποίος είδε δύο κίτρινες κάρτες σε 9 λεπτά και άφησε με 10 παίκτες τον Φωστήρα.

Το στραγάλι: Για τον βοηθό Πατσιόπουλο και τα λάθη του, τα γράψαμε και παραπάνω. Σε ό,τι αφορά τον διαιτητή, θα μπορούσε να βγάλει και περισσότερες κάρτες στους παίκτες του Φωστήρα ενώ στη φάση του πέναλτι της ΑΕΚ θα μπορούσε και να μην το δώσει, παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος κράτησε από το χέρι τον Ζόριτς.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ δεν ήταν εντυπωσιακή αλλά έστω κι έτσι επικράτησε με 4-0 και συνεχίζει. Με αλλαγές στην 11άδα και με καιρικές συνθήκες που δεν βοηθούσαν, η Ένωση έκανε αυτό που έπρεπε και ο στόχος της είναι σε κάθε ματς να παρουσιάζεται και καλύτερη. Οσο για τον Φωστήρα, το πάλεψε όσο μπορούσε και η ήττα δεν είναι και καταστροφή αφού ούτως ή άλλως αυτό το ματς το είχαν υπολογίσει στα «χαμένα».

ΑΕΚ: Ανέστης, Ρόβας, Σαρρής, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Κορδέρο (17' Ανάκογλου), Φαγέ (65' Τζανετόπουλος), Μάνταλος, Ζόριτς (74' Ντούνης), Πλατέλλας, Αραβίδης.

Φωστήρας: Γκέκας, Κρητικός, Γρομητσάρης, Μήτκας, Μουστόγιαννης, Μπίρης, Κακαράς, Μεντί (80' Μπελέρης), Τεγούσης, Ράμα (66' Τσεμπέσι), Σακελλαρίου (69' Ματσούκας).

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα