«Καλή η ΑΕΚ, αλλά δεν το έδειξε!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Καλή η ΑΕΚ, αλλά δεν το έδειξε!»

bet365

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ερμιονίδος, Ιωσήφ Μερτύρης και δύο ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας της Football League που “έκοψε” βαθμούς στην ΑΕΚ, μιλούν στο gazzetta.gr για τους στόχους της νεοφώτιστης ομάδας.

Η Ένωση Ερμιονίδος ιδρύθηκε το 2011 και μέσα σε τρία χρόνια, όχι απλά βρέθηκε στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά σύμφωνα με τα αγωνιστικά πεπραγμένα της στις πρώτες επτά αγωνιστικές, δικαιούται να σηκώνει δειλά-δειλά το κεφάλι για να κοιτάξει ακόψη ψηλότερα. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μπολάνο, βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, με την 2η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (και την 3η χειρότερη επίθεση) και η απόρθητη έδρα της (Κρανίδι) έγινε το πρώτο γήπεδο της Football League, στο οποίο “σκόνταψε” (0-0) η ΑΕΚ, που προβάλλει ως το πρώτο φαβορί για την άνοδο στην Superleague.

«Η Football League δεν είναι βιώσιμη κατηγορία!»

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες και ο προπονητής και εκ του αποτελέσματος κόντρα στην “Ένωση”, αισθανόμαστε διπλά δικαιωμένοι για την απόφασή μας να μην μεταφέρουμε την έδρα του αγώνα στην Κόρινθο για εισπρακτικούς λόγους. Η επίσκεψη της ΑΕΚ στην περιοχή μας αποτέλεσε μία ιστορική για τα αθλητικά δρώμενα της Αργολίδος, που “διψάει” για ποδόσφαιρο και η εμφάνισή μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο μας γεμίζει με περηφάνια!», μας είπε αρχικά ο διοικητικός ηγέτης της τοπικής ομάδας, Ιωσήφ Μερτύρης, που ανέλαβε πριν από ενάμιση χρόνο τις τύχες της Ένωσης Ερμιονίδος και παρ' ότι φιλοδοξεί να την δει παίζει στην Superleague, κρατάει χαμηλούς τόνους και δεν πετάει στα σύννεφα... «Παρ' ότι η Football League δεν αποτελεί μία οικονομικά βιώσιμη κατηγορία και δεν αποφέρει στις ομάδες σημαντικά έσοδα από χορηγίες και τηλεοπτικά δικαιώματα, οφείλουμε να αναλογιστούμε ότι είμαστε νεοφώτιστοι και αναγκαστικά πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά την... μπάλα! Οι ισορροπίες είναι πάρα πολύ μικρές και η απόσταση από τη συμμετοχή στα play-off και τα play-out, είναι πάρα πολύ μικρή, διπλάνή θα την χαρακτήριζα! Προς το παρόν, κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αν καταφέρουμε να πάμε στη διακοπή με δύο ακόμη νίκες, τότε θα εξετάσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο της ενίσχυσης στην μετεγγραφική αγορά του Ιανουαρίου...», σχολίασε ο 48χρονος επιχειρηματίας που έχει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ, το budget της οποίας αγγίζει τις 600.000 Ευρώ.

«Κάνουμε πρωταθλητισμό για να σωθούμε!»

«Παρ' ότι περίμενα την ΑΕΚ καλύτερη, το στραβοπάτημά της στην έδρας μας δεν αλλάζει την άποψη που έχω σχηματίσει για τη δυναμικότητά της και την πορεία της στο εφετινό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα είναι περαστική από την Football League και του χρόνου θα επιστρέψει στην Superleague. H κακή της εμφάνιση στο μεταξύ μας παιχνίδι, οφείλεται στην μεγάλη προσπάθεια που κάναμε και σίγουρα ένας βαθμός κόντρα σε έναν τόσο ιστορικό σύλλογο, μόνο αμελητέος δεν μπορεί να θεωρηθεί. Δεν φοβηθήκαμε καθόλου το ματς και αν και θα μπορούσαμε να έχουμε προηγηθεί, νομίζω ότι η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα... Ο στόχος είναι η παραμονή και η σταθεροποίηση στην κατηγορία, αλλά με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει, είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε πρωταθλητισμό για να σωθούμε!», επεσήμανε ο αρχηγός Κώστας Βλαχόπουλος που αγωνίζεται για 2η συνεχή χρονιά στην Ένωση Ερμιονίδος και για πρώτη φορά στην καριέρα του στην πάλαι ποτέ Β' Εθνική Κατηγορία.

«Άμεση βελτίωση στο σκοράρισμα!»

«Το μυστικό της μέχρι τώρα ικανοποιητικής πορείας της ομάδας, είναι η παραμονή του προπονητή και η διατήρηση του βασικού κορμού από το περυσινό ρόστερ. Χρειαζόμαστε ακόμη λίγο χρόνο για να βρούμε ρυθμό και να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας στην επίθεση, που αυτή τη στιγμή αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα μας. Η ΑΕΚ μπορεί να μην έδειξε χθες ότι βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά νομίζω ότι την δυσκόλεψε και ο αγωνιστικός χώρος. Εμείς πρέπει να επενδύσουμε σ' αυτό το αποτέλεσμα, να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά και με όπλο τη συγκέντρωση, να προσπαθούμε να έχουμε κέρδος από κάθε αγώνα. Άλλωστε, μόνο η 4η θέση στην βαθμολογία κρατάει μία ομάδα στάσιμη στην κατηγορία και θεωρώ ότι έχουμε τα φόντα να σταθεροποιηθούμε στην πρώτη πεντάδα και να κοιτάξουμε ακόμη ψηλότερα!», υπερθεμάτισε ο πιο παλιός παίκτης της Ένωσης Ερμιονίδος, Θανάσης Στάϊκος (συναρχηγός), ο οποίος στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα της Καλαμάτας και του Ηλυσιακού.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα