Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 0-1

Γιώργος Καραμάνος
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 0-1

bet365

Η Βιγιαρεάλ έκανε το θαύμα και έγινε η πρώτη που πέρασε (1-0) από το «Βιθέντε Καλδερόν», με την Ατλέτικο να χάνει εντός έπειτα από τον Μάιο του 2013.

Εκείνη έφυγε και η τύχη της δουλεύει. Η Ρεάλ λοιπόν αφού έκανε τη δουλειά της στην Αλμερία και πέταξε για το Μουντιάλ Συλλόγων, είδε αρχικά τη Μπαρτσελόνα να μην νικάει την Χετάφε και τώρα ήρθε και η Βιγιαρεάλ που πέρασε νικηφόρα (1-0) από το «Βιθέντε Καλδερόν», για να καταστήσει τέλεια την αγωνιστική για τους Μερένγκες. Η ήττα της Ατλέτικο εκτός από απρόσμενη, ήταν και σπάνια, καθώς εντός έδρας δεν είχε υποταχθεί από τον Μάιο του 2013 (Μπαρτσελόνα). Είχαν μεσολαβήσει 27 αγώνες και 582 ημέρες!

Οι Ροχιμπλάνκος δεν είχαν φρεσκάδα στο παιχνίδι τους, ενώ αντιθέτως, το Κίτρινο Υποβρύχιο ήταν έξυπνα στημένο και έβγαινε απειλητικά στην κόντρα. Μάλιστα αδικήθηκε στο Α' μέρος, όταν δεν δόθηκε πέναλτι σε καθαρό χέρι εντός περιοχής από τον Γκάμπι. Στην επανάληψη, ο Ασένχο σταμάτησε εντυπωσιακά σε τετ α τετ τον Μάντζουκιτς, στον οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ τρία λεπτά αργότερα για φάουλ που δεν έκανε στον Μάριο.

Η Ατλέτικο όσο περνούσε η ώρα πίεζε, αλλά τότε που ήταν καλύτερη ήταν που το πλήρωσε. Ο Λουτσιάνο Βιέτο που αποτελεί και μία από τις αποκαλύψεις της σεζόν στην Ισπανία, πέρασε για πλάκα τον Γκοδίν και πλάσαρε άνετα τον Μογιά, κρατώντας τους Μαδριλένους στο -7 από την κορυφή, ενώ ταυτόχρονα ανέβασε την δική του ομάδα σε απόσταση βολής (-3) από το όνειρο της 4ης θέσης.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Μογιά, Μιράντα, Γκοδίν, Χουανφράν, Σικέιρα, Τιάγκο, Γκάμπι (70' Τσέρτσι), Αρντά Τουράν (75' Μάριο Σουάρεθ), Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Μάντζουκιτς

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνιο): Ασένχο, Βίκτορ Ρουίθ, Γκάμπριελ, Ζάουμε Κόστα, Μάριο, Ντος Σάντος, Μπρούνο, Τριγκέρος (62' Πίνα), Τσερίσεβ, Βιέτο (89' Ρουκάβινα), Ούτσε (66' Μόι Γκόμεθ).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα