Η τραγική ΑΕΚ και τα... ψώνια!

Η τραγική ΑΕΚ και τα... ψώνια!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Η τραγική ΑΕΚ και τα... ψώνια!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στo blog του για την κάκιστη εικόνα της Ένωσης και τις μεταγραφικές της αναζητήσεις...

Στόχος για την ΑΕΚ του Τραϊανού Δέλλα δεν ήταν άλλος από την έβδομη σερί νίκη κάτι που αν υπήρχε στο γήπεδο του Κρανιδίου μπορεί και να πετύχαινε. Επειδή όμως ήταν ΟΛΟΙ όσοι επιλέχθηκαν να αγωνιστούν από μέτριοι έως κάκιστοι, ήρθε ως λογικό αποτέλεσμα η πρώτη γκέλα στη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η Ένωση κατάφερε να απειλήσει μόλις μία φορά σε διάστημα σχεδόν 90 λεπτών με τον Μπρέσεβιτς και από κει κι έπειτα εξαφανίστηκε από τον αγωνιστικό χώρο. Κι αυτό κυρίως διότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν κατάφεραν να φτάσουν έστω σε μέτριο επίπεδο απόδοσης.

Κυρίως δε οι παίκτες εκείνοι που κάνουν τη διαφορά με πρώτο και σημαντικότερο λόγω της αξίας τους και της προσφοράς του τον Πέτρο Μάνταλο που ήταν σε άλλο γήπεδο, ή έστω και στο ίδιο που ήταν με τους συμπαίκτες του απλά το θύμιζε η φανέλα, εκείνος σε καμία περίπτωση με την απόδοσή του.

Θα μου πει κανείς (και δικαιολογημένα) «ε εντάξει δικαιούται να 'χει και κάποια κακιά μέρα, όλοι άλλωστε έχουν» και συμφωνώ. Απλά εμείς (δυστυχώς για όλους) κρίνουμε μόνο και πάντα από το αποτέλεσμα και μετά το τέλος του αγώνα και τότε πρέπει να γράφεις όσα γίνονται!

Μάλιστα με αφορμή την αναφορά μου στον Μάνταλο που ήταν από τους χειρότερους του αγωνιστικού χώρου πρέπει να σημειώσω ότι θεωρώ εκτός αγωνιστικής λογικής την αντικατάσταση του Ανάκογλου (ήταν καλύτερος απ' όσους αγωνίζονταν την ίδια ώρα στο γήπεδο) με τον Ζόριτς από τον Δέλλα. Περίμενα να αλλάξει τον Μάνταλο και να περάσει στο ματς τον Μαυροβούνιο μεσοεπιθετικό, αλλά κακώς δεν το έκανε ο Έλληνας κόουτς.

Αντιλαμβάνομαι βέβαια πως ο ίδιος θα σκεφτόταν ότι ίσως με μία, δυο φάσεις, έστω στημένες μπάλες, θα μπορούσε να αλλάξει κάτι ο διεθνής μέσος ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ...

Επιπλέον λόγος για να... γκρινιάξουν και να δικαιολογήσουν μέρος της τραγικής εικόνας στο συγκεκριμένο ματς μπορεί να είναι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου που ήταν πραγματικά χωράφι και δεν μπορούσες να αλλάξεις σωστά και ορθόδοξα τρίτη με τέταρτη πάσα, όμως για τη διάθεση και την προσπάθεια που δεν υπήρχαν από τους Κιτρινόμαυρους δεν μπορεί να ευθύνεται ο αγωνιστικός χώρος.

Ο Τραϊανός Δέλλας έψαξε από τον πάγκο τις λύσεις. Είχε και την ατυχία να χάσει έναν εκ των ποιοτικότερων ποδοσφαιριστών του νωρίς, τον Μπαρμπόσα, αλλά το δούλεψε απ' τον πάγκο. Άλλαξε παίκτες (νωρίς, όπως η αλλαγή του Ζόριτς, αν και επαναλαμβάνω εγώ δεν θα αντικαθιστούσα τον Ανάκογλου έπαιζε σωστά κάθετο παιχνίδι), άλλαξε σύστημα, το άλλαξε ξανά, εσωτερικές αλλαγές και γενικά το έψαξε το διπλό, όμως από το αποτέλεσμα κρίνεται και ο προπονητής όπως όλοι και προφανώς η ισοπαλία (που δεν είναι δα και καταστροφή) κρίνεται ένα κακό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ, άρα και για τον προπονητή της.

Είναι πασιφανές πως σε τέτοια γήπεδα (Αίγιο, Κρανίδι) και με ομάδες που παίζουν δυνατά (η Ερμιονίδα δεν έπαιξε αντιαθλητικά όπως ο Παναιγιάλειος όμως) η ΑΕΚ που είναι ομάδα με ρόστερ Σούπερ Λίγκας αντιμετωπίζει προβλήματα. Αυτό είναι λογικό όμως ταυτόχρονα δεν σημαίνει πως πρέπει να το αποδεχθούν στα Σπάτα και να μην το αλλάξουν.

Ευτυχώς για τον Δέλλα και τους ποδοσφαιριστές του έρχεται άμεσα παιχνίδι, την Τετάρτη με τον Φωστήρα, έτσι ώστε να φτάσουν σε νέα νίκη που θα αποβάλλει το κακό αποτέλεσμα και την όποια γκρίνια (ανούσια) θα υπάρξει για κανά δυο μέρες.

Δεν χρειάζεται θαρρώ να γράψω κάτι άλλο... Σίγουρα ΟΛΟΙ όσοι αγωνίστηκαν ήταν κακοί (άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο), σίγουρα φάνηκε η απουσία του Μπακάκη από το δεξί άκρο της άμυνας με τον Γεωργέα να είναι ξεκάθαρο εκτιμώ πως δεν μπορεί άλλο, σίγουρα το αποτέλεσμα είναι κακό, όμως δεν ήρθε δα και το τέλος του κόσμου με ένα ισόπαλο αποτέλεσμα εκτός έδρας, μην τρελαθούμε κιόλας!

Να περάσουμε όμως και στα πιο σοβαρά. Εκεί στην ΑΕΚ καλό θα είναι να βάλουν και ένα φρένο στην ονοματολογία στα μεταγραφικά ζητήματα, όχι τίποτα άλλο, απογοητεύεται και ο κόσμος σε τρελό βαθμό με όσα διαβάζει αφού πλέον ξέρουν καλά τι σημαίνει παίκτης που κάνει τη διαφορά και τι σημαίνει ένας ακόμη παίκτης...

Τα μηνύματά σας για ονόματα ποδοσφαιριστών που έχετε διαβάσει δεξιά κι αριστερά μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Όταν γίνει η μεταγραφή θα γράφεται και θα διαβάζετε εσείς από εδώ σχετικά. Δεν μπορώ να απαντάω σε κάθε έναν ξεχωριστά για τους παίκτες που γράφτηκαν από Ουγγαρία, Βραζιλία, Πορτογαλία και όπου αλλού πάει ο Μιλοβάνοβιτς. Απλά μην ασχολείστε και καλό θα είναι (αν και δύσκολο) να μην ασχολούνται και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που λογικά ψάχνονται και δικαιολογημένα ξενερώνουν.

Τα... ψώνια τα καλά για ΟΛΕΣ τις ομάδες του πλανήτη είναι το καλοκαίρι για την ενίσχυση του ρόστερ. Γενάρη διορθώνεις, μπαλώνεις έστω, δεν βρίσκεις αυτό το σούπερ που χρειάζεσαι και εκτιμώ ότι στην ΑΕΚ υπάρχουν αρκετοί, πάρα πολλοί σοβαροί που το γνωρίζουν και θα το πράξουν.

Άλλωστε από τα Σπάτα στις επαφές τους με μάνατζερ τους παίκτες που θέλουν για να κάνουν τη διαφορά έχουν ξεκαθαρίσει πως θα τις κάνουν το καλοκαίρι...

Υγ: Και συνεχίζουν οι βλαχοσερίφηδες να κάνουν εγκλήματα και η Πολιτεία να... πετάει χαρταετό! Δεν έχουν περάσει παρά μήνες που στο κλειστό της Κυψέλης σε αγώνα της ΑΕΚ για το χάντμπολ η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών σε τέτοιο χώρο παρουσία οικογενειών, μικρών παιδιών και δεν ήθελε πολύ να έχουμε θύματα. Κι επειδή έτσι γουστάρουν έγινε και στα Τρίκαλα σε κλειστό γήπεδο... Πρόκειται για τύπους που έχουν πρόβλημα, δεν εξηγείται διαφορετικά και το ξέρει καλά ο αρμόδιος Υπουργός, ο κ. Κικίλιας που έχει υπάρξει σε γήπεδα και γνωρίζει καλά το πώς λειτουργούν οι ένστολοι, όπως και τι σημαίνει χρήση χημικών σε κλειστό γήπεδο σαν αυτό των Τρικάλων. Αγωνιστικά η ΑΕΚ ηττήθηκε απόλυτα δίκαια με ευθύνη παικτών και προπονητή! Να τα λέμε κι αυτά δεν κάνει κακό... Όλοι αναγνωρίζουμε τη δουλειά που έχει κάνει ο Σάκοτα και το γεγονός πως έχει φτιάξει την ομάδα, αλλά δεν γίνεται να χαθεί αυτό το ματς έτσι όπως χάθηκε... Και η φωτογραφία γι' αυτό υπάρχει, για να μη ξεχνάμε όπως συνηθίζουμε να κάνουμε στην Ελλάδα γρήγορα... Είναι λάθος να το κάνουμε, ξέρουμε και ο κ. Κικίλιας πως λειτουργούν, πόσο όμορφα μιλάνε και συμπεριφέρονται, ας τους μαζέψει επιτέλους κάποιος... Δεν είναι ζώα οι οπαδοί και πλέον κάποιες συμπεριφορές (εκτός από τα... γαλλικά από τα στόματα ένστολων) ξεπερνούν τα όρια της αλητείας!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...