Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 4-0

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 4-0

bet365

Ένας... χορταστικός Παναθηναϊκός που άνοιξε το σκορ από το 15'' «καθάρισε» εύκολα τον Πανθρακικό (4-0) και παραμένει σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό και στο -5 από τον ΠΑΟΚ.«Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ» φώναζε ο κόσμος στην Λεωφόρο!

Το rotation του Γιάννη Αναστασίου ολοκληρώθηκε στην αναμέτρηση με την Εστορίλ. Απέναντι στον Πανθρακικό ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε την... καλή του ενδεκάδα, σε σύστημα 4-4-2- ρόμβο. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Μπούρμπος και στο κέντρο της άμυνας ο Μέντες με τον Σίλντενφελντ. Ο Λαγός σε ρόλο αμυντικού μέσου, έχοντας μπροστα του Ζέκα και Πράνιτς. Ο Πέτριτς σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Καρέλης με τον Μπεργκ.

Από κει και πέρα, όσον αφορά τον Πανθρακικό και τις επιλογές του Χοσέ Ρόκα, ο Ισπανός προπονητής δεν άλλαξε το 5-3-2. Ο Αθανασιάσης υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων. Εμπόου, Ποτουρίδης και Παπαγεωργίου τα τρία στόπερ, αριστερό μπακ-χαφ ο Τσουμάνης, δεξί ο Μπαϊκαρά. Λαδάκης, Μεχία, Τζάνης στην μεσαία γραμμή και μπροστά ο Ντιγκινί με τον Κάσες.

Τσακ-μπαμ!

Μπορεί να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά κλισέ το «γκολ από τα αποδυτήρια» αλλά πως αλλιώς να περιγράψεις το φορτσάτο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση. Στην πρώτη φάση, με την σέντρα, ο Πέτριτς βρήκε τον Μπεργκ, ο Σουηδός... σέρβιρε από δεξιά και ο φορμαρισμένος Νίκος Καρέλης έστειλε με προβολή την μπάλα στο πλεκτό. Μόλις στο 15'', ένα από τα πιο γρήγορα γκολ της σεζόν που έβαλε σε ρόλο οδηγού από νωρίς το «τριφύλλι».

Οι «πράσινοι», έχοντας... πάθει αρκετές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν ναι μεν έψαξαν και ένα δεύτερο τέρμα αλλά με σύνεση, όμως. Κοιτώντας περισσότερο να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα και να μην δώσουν ευκαιρία στον Πανθρακικό να απειλήσει. Η ομάδα του Αναστασίου είχε καλή στιγμή με τον με τον εξαιρετικό Πέτριτς σε ρόλο επιτελικού στο 26' ενώ δέκα λεπτά αργότερα θα μπορούσαν να... καθαρίσουν το ματς. Ο Μπεργκ αστόχησε στο τετ-α-τετ και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός έκανε μια γεμάτη ουσία εμφάνιση, πίεσε εξαιρετικά τον Πανθρακικά, ο οποίος δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Πάρτι!

Το 1-0 ήταν εύθραστο, ο Παναθηναϊκός που την έχει «πατήσει» δεν είχε καμία όρεξη να παίξει με την... φωτιά και φρόντισε να το δείξει άμεσα! Ο Μλάντεν Πέτριτς στο 51' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του έπειτα από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Νάνο και γύρισμα του Σίλντενφελντ. Ο Κροάτης έβαλε... σφραγίδα στο παιχνίδι. Το «τριφύλλι» δεν σταμάτησε εκεί.

Σε ένα «χορταστικό» βράδυ, επιβράβευσε όσους βρέθηκαν απόψε στην Λεωφόρο, έβαλε την μπάλα κάτω και διέλυσε τον Πανθρακικό που μετά το 2-0 βγήκε από το «καβούκι» του και δεν μπόρεσε να αντέξει! Ο Κάρλος Ζέκα στο 79' έγραψε το 3-0 και ο επίλογος μπήκε από τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός το έψαξε το γκολ, έχασε ευκαιρίες και τελικά στο φινάλε σκόραρε μετά την κάθετη πάσα του Δώνη.

Με αυτά και με αυτά, ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός νίκησε 4-0 τον Πανθρακικό και πάει στα Πηγάδια για ένα πολύ κρίσιμο ματς για την «μάχη» του τίτλου...

MAN OF THE MATCH: Το καλύτερο, πιο μεστό, εντυπωσιακό παιχνίδι του με την φανέλα του Παναθηναϊκού! Ο Μλάντεν Πέτριτς έπαιξε ως επιτελικός μέσος και ήταν εξαιρετικός. Σωστός στις μεταβιβάσεις του, άνοιγε ωραία τα παιχνίδι, ακόμη πιο όμορφα κρατούσε την μπάλα όσο έπρεπε για να ανέβει όλη η ομάδα. Στο 51' βρίσκει για 3η φορά φέτος στο πρωτάθλημα τον δρόμο προς τα δίχτυα και.. καθαρίζει το παιχνίδι. Ο Κροάτης είναι καλά και ανεβάζει επίπεδο το «τριφύλλι».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Νίκος Καρέλης. Είναι σε... τρομακτική κατάσταση. Κόντρα στην Εστορίλ το «χάλασε» με τα τελειώματα του, όμως, απέναντι στον Πανθρακικό βρήκε το γκολ με την πρώτη! Κάθετη κίνηση, άψογη προβολή σε ένα από τα πιο γρήγορα γκολ της σύγχρονης ιστορίας του Παναθηναϊκού. Ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα των φιλοξενούμενων ενώ είχε και μια πολύ καλή ενέργεια που θα κατέληγε σε ασίστ αν δεν αστοχούσε ο Μπεργκ στο τετ-α-τετ.

Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Κάρλος Ζέκα που... ακόμη τρέχει ενώ ο Πορτογάλος με εντυπωσιακή κεφαλιά πέτυχε το τρίτο «πράσινο» γκολ. Στην ίδια κατηγορία, φυσικά, ο Μάρκους Μπεργκ. Άνοιξε το ματς με ασίστ «πάρε-βάλε» και το... έκλεισε με γκολ για το 4-0. Ήταν μέσα στις φάσεις, αν ήταν πιο εύστοχος θα είχε κάνει εύκολα τετ-α-τετ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική λειτουργία του Πανθρακικού. Απέναντι στην πιο δημιουργική ομάδα του πρωταθλήματος, η ομάδα από την Κομοτηνή παρουσιάστηκε χαλαρή, χωρίς καμία συγκέντρωση και συνοχή.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Πανθρακικός μπήκε πολύ χαλαρά στο παιχνίδι, δέχθηκε γκολ πριν καν συμπληρωθεί μισό λεπτό στην αναμέτρηση και αυτό δείχνει την λανθασμένη νοοτροπία των φιλοξενούμενων σε μία φάση όπου «κοιμάται» όλη η άμυνα. Χάνουν τον Μπεργκ, χάνουν τον Καρέλη και το παιχνίδι στραβώνει για τα καλά από νωρίς.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης πέρασε απαρατηρήτος απόψε στην Λεωφόρο. Όσον αφορά τους επόπτες, ο Καραγκιζόπουλος δεν είδε ότι ο Ζέκα ήταν οριακά εκτεθειμένος στην φάση του 3-0.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Στην καλύτερη του φετινή εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός... ισοπέδωσε τον Πανθρακικό 4-0, «χόρτασε» μπάλα τον κόσμο που βρέθηκε απόψε στην Λεωφόρο και έστειλε «μήνυμα» τίτλου ενόψει της συνέχειας σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Μια εμφάνιση που δείχνει πως το «τριφύλλι» ρολάρει για τα καλά, βρίσκει ρυθμό στην επίθεση ενώ ανασταλτικά δεν απειλήθηκε παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις και ενώ το παιχνίδι είχε κριθεί...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα