Τζένοα - Ρόμα 0-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Τζένοα - Ρόμα 0-1

bet365

Η Ρόμα πέρασε από το «Μαράσι» κόντρα στην Τζένοα (0-1), η οποία έμεινε από νωρίς με δέκα και δεν άντεξε. Εχασε πέναλτι ο Λιάγιτς, στο -1 από την Γιουβέντους οι Τζαλορόσι.

Κάπως έτσι το… ονειρεύονταν εδώ και μέρες οι Ρωμαίοι. Η Γιουβέντους να κάνει γκέλα με την Σαμπντόρια και οι ίδιοι να πάρουν τεράστια νίκη στην Γένοβα. Και έτσι έγινε. Μερικές μέρες μετά τον αποκλεισμό τους από το Champions League, οι παίκτες του Ρούντι Γκαρσία έδειξαν ότι έχουν το μέταλλο να σταθούν ψηλά στο Campionato και με την σπουδαία εκτός έδρας νίκη πλησίασαν τους Μπιανκονέρι στον έναν βαθμό. Κόκκινη και πέναλτι σε βάρος του Περίν, το έχασε ο Λιάγιτς, γκολάρα ο Ναϊνγκολάν, αποβλήθηκε ο προπονητής των γηπεδούχων, Τζανπιέρο Γκασπερίνι. Συμπλήρωσε κάρτες ο Πιάνιτς και δεν παίζει με Μίλαν.

Αποφασισμένη να πάρει την κατάσταση στα χέρια ήταν η Ρόμα που ήταν πιο επιθετική, προσπαθούσε από νωρίς να φτιάξει προϋποθέσεις για γκολ και έφτανε εύκολα έξω από την περιοχή των Γκριφόνι. Αφού οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για σπρώξιμο του Αστορι στον Στουράρο (15'), οι Τζαλορόσι έχασαν τριπλή ευκαιρία με τους Ζερβίνιο, Λιάγιτς, Φλορέντσι. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ σταθερές με τη δύναμη, το πάθος και την έλλειψη ρίσκου να κυριαρχούν, όμως μία φάση τα άλλαξε όλα. Στο 29' ο Λιάγιτς έβγαλε τον Ναϊνγκολάν σε τετ α τετ με τον Περίν, ο Ιταλός έφαγε την ντρίμπλα και ανέτρεψε τον Βέλγο. Κόκκινη και πέναλτι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Λιάγιτς έστησε τη μπάλα στη βούλα αλλά ο Λαμάνα έπεσε σωστά και απέκρουσε. Ο Ναϊνγκολάν ήταν εξαιρετικός αμυντικά και επιθετικά και αφού προειδοποίησε με σουτ που μπλόκαρε ο Λαμάνα (35'), τον νίκησε στο 40' με εκπληκτικό γυριστό στην κίνηση μετά από τρομερή προσπάθεια και σέντρα του Μαϊκόν από δεξιά (0-1). Στο 42' ο Λιάγιτς θα μπορούσε να κάνει το 0-2 αλλά σούταρε λίγο έξω από το παραθυράκι ύστερα από νέα πάσα του Μαϊκόν και στις καθυστερήσεις ο Μάτρι έχασε την καλύτερη ευκαιρία της Τζένοα στο ματς, όμως το σουτ του -υπό πίεση- μπλόκαρε ο Ντε Σάνκτις.

Η εικόνα του πρώτου μέρους, όπου η Ρόμα είχε κατοχή και πίεζε συνέχεια την Τζένοα διατηρήθηκε και στο δεύτερο, πιο εύκολα για τους Ρωμαίους που είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 62' ο Λιάγιτς σε σχεδόν κενό τέρμα δεν έβαλε καλά το πόδι του μετά το γύρισμα του Μαϊκόν και ο Ζερβίνιο είχε και αυτός δύο φάσεις για καθαρίσει το ματς (66', 72'). Το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ αφού κανένας εκ των Φλορέντσι (79'), Πιάνιτς (84') και Ιτούρμπε (86') δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία του, όμως το 0-1 κάθε άλλο παρά χάλασε τον Γκαρσία, ο οποίος γλίτωσε στο 93' το… εγκεφαλικό αφού ακυρώθηκε γκολ του Ρινκόν με κεφαλιά ως οφσάιντ.

Τζένοα (Τζανπιέρο Γκασπερίνι): Περίν, Ντε Μαϊό (69' Πινίγια), Ρονκάλια, Μπουρδίσο, Αντονέλι, Ρινκόν, Στουράρο, Μπερτολάτσι, Φαλκέ (31' Λαμάνα), Μάτρι (46' Εντένιλσον), Περότι.

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Ντε Σάνκτις, Μαϊκόν, Αστόρι, Γιάνκγα Μ' Μπίβα, Χολέμπας, Πιάνιτς, Κεϊτά, Ναϊνγκολάν, Φλορέντσι, Ζερβίνιο (83' Ιτούρμπε), Λιάγιτς (77' Τότι).

Χ-αμένες Πάρμα-Κάλιαρι
Σε ένα ματς-μάχη για την παραμονή στην κατηγορία, η τελευταία της βαθμολογίας, Πάρμα και η Κάλιαρι, που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο «Ενιο Ταρντίνι». Οι γηπεδούχοι μεσοβδόμαδα πωλήθηκαν σε Ρωσοκύπριο επιχειρηματία και είχαν χάσει τα 12 από τα 14 ματς στην Serie A. Ο γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο κομμάτι του ματς και είχαν καλές στιγμές με τους Ντε Τσέλιε, Λόντι, Ρισπόλι, όμως τις πραγματικές ευκαιρίες τις είχε η Κάλιαρι. Στο 22' ο Φαρίας πέρασε τον Μιράντε όμως το σουτ του έκοψε πάνω στη γραμμή ο Χοσέ Μάουρι, στο 76' ο Εκνταλ είδε τον Μιράντε να αποκρούει, όπως έκανε και στις καθυστερήσεις με μεγάλη επέμβαση στην προσπάθεια του Μπαλτσάνο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα