ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 2-1

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 2-1

bet365

Ο ΠΑΟΚ βρήκε... ζόρια κόντρα στην Κέρκυρα όταν ισοφάρισε, όμως ο Κάτσε σε ρόλο «εκτελεστή» έδωσε την νίκη (2-1) και έστειλε πάλι τον Δικέφαλο στο +4 από τον Ολυμπιακό! Τρομερές επεμβάσεις από τον Γλύκο! Περέιρα και Ναγιάρ τα δύο πρώτα γκολ.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με την φωτιά για πολύ ώρα, όμως δεν κάηκε. Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν την Κέρκυρα με 2-1 με τα γκολ που πέτυχαν οι Περέιρα και Κάτσε, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Ναγιαρ. Στο τέλος οι Φαίακες είχαν διπλή ευκαιρία να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλία με το δοκάρι του Καϊκούτ και το σουτ του Ζορμπά που έσωσε ο Γλύκος.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης με πολλές αλλαγές στην 11αδα ξεκίνησε την αναμέτρηση σε σχηματισμό 3-5-2 με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Ποζατζίδης, Τζαβέλλας και Βίτορ. Στο κέντρο οι Σπυρόπουλος, Σκόνδρας, Τζανδάρης και Κάτσε. Στον άξονα ο Περέιρα και στην κορυφή της επίθεσης οι Παπαδόπουλος και Κουλούρης.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου με μοναδική απουσία αυτή του Μαραγκού ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-3-2-1. Ο Σέτκους κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Κοντός και αριστερά ο Ντιόγκο, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Βενέτης και Ντιμιτρόφσκι. Αμυντικά χαφ οι Ναγιάρ και Καρντόσο. Στις πτέρυγες οι Χαβίτο και Γκόμεζ, στον άξονα ο Ζορμπάς και στην κορυφή της επίθεσης ο Καϊκούτ.

Εκτός από την φάση του 5ου λεπτού με το δυνατό σουτ του Κουλούρη και την εκτίναξη του Σέτκους, το ματς στην Τούμπα δεν είχε τίποτα να προσφέρει από άποψη θεάματος μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου. Ο Αναστασιάδης το 3-5-2 πολύ γρήγορα το άλλαξε σε 4-3-3 και στην συνέχεια σε 4-4-2 σε ρόμβο, προκειμένου να βρει τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα της Κέρκυρας που είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους. Οι φιλοξενούμενοι με τους Γκόμεζ και Χαβίτο, να έχουν μια καλή συνεργασία έδειξαν πως υστερούσαν στα τελειώματα των φάσεων.


Έκατσε αγωνιστικά

Στο 21’ είχαμε την δεύτερη και τελευταία για το πρώτο ημίχρονο καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Ποζατζίδης πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας της Κέρκυρας και με γύρισμα στην περιοχή του Σέτκους ο Κουλούρης με προβολή δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα και να την σπρώξει στα δίχτυα. Ο Δικέφαλος έδειξε ότι είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και στο να βγάλει κάποιους αυτοματισμούς. Όσο περνούσε ο χρόνος και ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να παίξει τουλάχιστον απλό ποδόσφαιρο, η Κέρκυρα έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να κυνηγάει το γκολ.


Την έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ

Στο 37’ ο Γκόμεζ αιφνιδιάζεται από την πάσα του Ντιμιτρόφκσι και να κάνει ένα κακό σουτ, στην αμέσως επόμενη φάση ο Ζομπάς έβγαλε τον Χαβίτο σε θέση βολής όμως το σουτ του Ισπανού ήταν κακό. Στο 39’ οι φιλοξενούμενοι αδικήθηκαν από την υπόδειξη του δεύτερου επόπτη Νεκτάριου Παστωρμά. Ο Ζορμπάς βγήκε απέναντι από τον Γλύκο όμως η φάση σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ. Στο 41’ νέα μεγάλη στιγμή για την Κέρκυρα με τον Κόντο να προσπαθεί από μακριά να πλασάρει τον Γλύκο που ήταν εκτός θέσης.


Αποδοκιμασίες
Με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαμε τις αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ για την κάκιστη εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Αναστασιάδη. Οι φίλαθλοι στα τελευταία παιχνίδια με Ξάνθη και Γκινγκάμπ είχαν τραυματικές εμπειρίες και δεν ήθελαν να τις ξανά ζήσουν και απόψε.


Έβγαλε νεύρο και άνοιξε το σκορ

Στην επανάληψη ο Αναστασιάδης πέρασε στο παιχνίδι τους Ρατς και Αθανασιάδη προκειμένου η ομάδα του ν’ αποκτήσει εμπειρία στις θέσεις των Σπυρόπουλου και Κουλούρη. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε νεύρο στο παιχνίδι και στο 58’ άνοιξε το σκορ με τον Περέιρα. Ο Παπαδόπουλος βρήκε στην περιοχή τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό και με την πίεση του Ντιόγκο κατάφερε να τον αποφύγει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου αμέσως έκανε δύο αλλαγές με τους Μαρκόφσκι και Ανδρεόπουλο να μπαίνουν στο παιχνίδι με την Κέρκυρα να παίζει με δύο καθαρόαιμους επιθετικούς θέλοντας να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς όμως ήταν αυτοί που έχασαν την ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Στο 67’ μετά από συστημένη σέντρα του Ρατς ο Περέιρα έπιασε την κεφαλιά με τον Σέτκους να διώχνει.

Τα καμπανάκια χτυπούσαν… και 1-1

Η απάντηση της Κέρκυρας ήρθε με διπλή χαμένη ευκαιρία του Μαρκόφκσι. Ο Ντιόγκο έκανε την σέντρα ο επιθετικός της Κέρκυρας έπιασε την κεφαλιά με τον Γλύκο να ίπταται και να διώχνει σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης ο Μαρκόφσκι απέναντι από τον Γλύκο και πάλι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έδιωξε. Η Κέρκυρα που πήρε τα πάνω της στο 70’ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Ναγιάρ. Ο Ζορμπάς με σέντρα μετέφερε την μπάλα στα καρέ του ΠΑΟΚ η λάθος συνεννόηση των Γλύκου και Τζαβέλλα έδωσε το δικαίωμα στον Νάγιαρ να πιάσει το σουτ και να στείλει την μπάλα στα δίχτυτα.

2-1 αντί για 4-1

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν είπε την τελευταία του λέξη και στο 81’ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Κάτσε. Μετά από πολιορκία διαρκείας των καρέ της Κέρκυρας η μπάλα έφτασε στα πόδια του Αλβανού μέσου όπου μ’ ένα δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το τελικό 2-1.Έχασε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες για ν’ ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Στο 89' ο Πόζογλου κατέβασε ωραία μετά την πάσα του Περέιρα και τον Σέτκους να διώχνει με δυσκολία. Στις καθυστερήσεις ο Περέιρα, από την μικρή περιοχή και χωρίς πίεση έστειλε την μπάλα στην Θύρα 4. Στις καθυστερήσεις του αγώνα λίγο έλειψε να έρθουν τα πάνω κάτω όταν η Κέρκυρα είχε τεράστια ευκαιρία με τον Καϊκούτ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και μετά το Γλύκος να κρατάει τη νίκη για την ομάδα του με νέο σουτ του Ζορμπά.


MAN OF THE MATCH: Το νικητήριο γκολ που κράτησε την διαφορά στους τέσσερις βαθμούς από τον Ολυμπιακό πέτυχε ο Έργκους Κάτσε και έσωσε πολλούς από εμφράγματα. Είχε πάλι πολλά τρεξίματα και από την στιγμή που... έκρινε και το αποτέλεσμα δικαίως είναι ο πολυτιμότερος! Επίσης... κοντά του είναι και ο Παναγιώτης Γλύκος που έκανε σπουδαίες επεμβάσεις με κορυφαία αυτή του 94'.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ κινήθηκε σε ρηχά νερά. Έχασαν την μάχη του κέντρου από την Κέρκυρα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρχε συνοχή. Όσοι παίκτες κι αν αγωνίστηκαν στο κέντρο δεν είχαν καθαρό μυαλό, ενώ οι απουσίες των Τζιόλη και Γκολάσα δεν αναπληρώθηκαν.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Παναγιώτης Ζορμπάς ήταν πρωταγωνιστής σε όλες τις φάσεις που δημιούργησε η Κέρκυρα στο σημερινό παιχνίδι. Έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, απλά χρειάζεται να υπάρξει και συνέχεια.

Η ΓΚΑΦΑ: Από λάθη προήλθαν τα δύο πρώτα γκολ που είχαμε στο παιχνίδι. Ο Περέιρα ξέφυγε από τον πολύ ψηλότερο του Ντιόγκο και πέτυχε το γκολ. Ενώ στο γκολ του Νάγιαρ είχαμε την λάθος συνεννόηση των Γλύκου και Τζαβέλλα

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κουκουλάκης δεν υπέπεσε σε κάποιο λάθος ήταν καλός στις υποδείξεις του. Όχι όμως και ο δεύτερος βοηθός του Παστρωμάς που υπέδειξε ως οφ σαιτ τον Ζορμπά που έφυγε από κανονική θέση

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μετά τις ήττες από Ξάνθη και Γκινγκαμπ ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις επιτυχίες κερδίζοντας την Κέρκυρα με 2-1. Ο ΠΑΟΚ που ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο, βελτιώθηκε στην επανάληψη με την είσοδο των Ρατς και Αθανασιάδη. Τα χαμόγελα στη Τούμπα επέστρεψαν ενόψει των επόμενων αναμετρήσεων με ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακό. Αυτή η νίκη θα βοηθήσει ψυχολογικά τους Θεσσαλονικείς για την συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και την διοίκηση να συνεχίσει το ψάξιμο για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βιτορ, Σπυρόπουλος (46’ Ρατς), Κάτσε, Ποζατζίδης, Τζανδάρης, Παπαδόπουλος, Περέιρα, Κουλούρης (46’ Αθανασιάδης).

Κέρκυρα: Σέτκους, Βενέτης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόζο (65’ Ανδρεόπουλος), Ζορμπάς, Ναγιάρ, Κόντος, Καϊκούτ, Χαβίτο (65’ Μαρκόφσκι)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα