Ερμιονίδα - ΑΕΚ 0-0

Γιώργος Τσακίρης
Ερμιονίδα - ΑΕΚ 0-0

bet365

Η ΑΕΚ έκανε κακή εμφάνιση κόντρα στην Ερμιονίδα στο Κρανίδι και υποχρεώθηκε στην πρώτη της φετινή γκέλα (0-0).

Πριν μία εβδομάδα, η ΑΕΚ έκανε την καλύτερη της εμφάνιση και έβαλε παραπάνω από μισή ντουζίνα γκολ στην Επισκοπή (7-0). Τώρα, έκανε την χειρότερη της και η συνέπεια ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών. Στο υποτιθέμενο γήπεδο του Κρανιδίου η Ένωση ήταν ασορτί με τον αγωνιστικό χώρο και έμεινε στο 0-0, έχοντας μόνο δυο-τρεις καλές φάσεις.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι ο αγωνιστικός χώρος θα δυσκόλευε πολύ τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι πάντως είχαν τον έλεγχο και στο 7' απείλησαν με το σουτ του Μπρέσεβιτς, το οποίο απέκρουσε ο Πονηρός. Μετά το πρώτο 10λεπτο η Ερμιονίδα πήρε μέτρα στο γήπεδο και επιχείρησε να προβληματίσει την ΑΕΚ, η οποία στο 21' έκανε την πρώτη αλλαγή αφού ο Μπαρμπόσα τραυματίστηκε και άφησε την θέση του στον Αραβίδη. Για την Ένωση ήταν σχετικά καλός στο πρώτο 45λεπτο ο Ανάκογλου, ο οποίος μοίραζε πάντα σωστά την μπάλα, αλλά κανείς άλλος... Τα λάθη γίνονταν εύκολα, το ματς πήγε στη δύναμη και γενικά η ομάδα του Δέλλα δεν κατάφερε να κάνει το παιχνίδι της. Οι γηπεδούχοι, αντιθέτως, μια χαρά έκαναν αυτό που μπορούσαν και στο 41' απείλησαν με τον Παβίσεβιτς, ο οποίος αρχικά είδε τον Ανέστη να αποκρούει το σουτ που έκανε και στη συνέχεια της φάσης αστόχησε με κεφαλιά.

Αυτή ήταν η μία καλή φάση της Ερμιονίδας και στο 56' ήρθε και η δεύτερη, όταν ο Ταπέ μόνος στο πίσω δοκάρι, μετά από φάουλ από αριστερά, πλάσαρε άουτ. Η ΑΕΚ παρουσίαζε τα ίδια προβλήματα με το πρώτο μέρος και ο Δέλλας στο 63' έβαλε τον Ζόριτς αντί του Ανάκογλου, ψάχνοντας μια λύση που δεν ερχόταν παρά τις προσπάθειες των παικτών του. Προσπάθειες που δεν ήταν ορθολογικές, πάντως, με τους Κιτρινόμαυρους να κάνουν πολλά λάθη και να μην βάζουν την μπάλα κάτω για να παίξουν όπως ξέρουν.

Βλέποντας ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά, ο Δέλλας έδωσε εντολή στον Αραβίδη να παίξει δίπλα στον Μπρέσεβιτς στην επίθεση, με την ΑΕΚ να περιμένει βασικά κάποια ατομική ενέργεια για το γκολ που θα έδινε την έβδομη νίκη. Με μια τέτοια, στο 83', ο Πλατέλλας θα μπορούσε είτε να σκοράρει είτε να πάρει το πέναλτι αφού ο αντίπαλος τον τράβηξε αλλά τελικά δεν πέτυχε τίποτα από τα δύο αφού έμεινε όρθιος για να σουτάρει και η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο... Η ΑΕΚ πίεσε ως το τέλος για το 0-1, θα μπορούσε να το κάνει στο 94' μετά την κάθετη πάσα του Μάνταλου για τον Πλατέλλα αλλά ο τελευταίος τελείωσε και πάλι με λάθος τρόπο την φάση...

Man of the match: Πολύ καλό ματς έκανε στον άξονα για την Ερμιονίδα ο Κιοσσές. Ετρεξε πολύ, μάρκαρε παντού και βοήθησε τα μέγιστα ώστε να μην αφήσουν οι γηπεδούχοι την ΑΕΚ να κυκλοφορήσει όπως θα ήθελε την μπάλα.

Αδύναμος κρίκος: Είναι πολλοί οι Κιτρινόμαυροι που μπορούν να μπουν σε αυτή την κατηγορία και πάνω από όλους ο Μάνταλος. Ο διεθνής άσος της Ένωσης δεν ήταν σε καλή μέρα, έκανε πολλά λάθη και άφησε ημιτελείς σχεδόν όλες τις προσπάθειες του. Αυτή την φορά δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά ούτε μέσω κάποιας στημένης φάσης.

Στο ύψος του: Δύο φορές χρειάστηκε να επέμβει ο Ανέστης και το έκανε με τον σωστό τρόπο. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ δεν είχε δουλειά αλλά όποτε έπρεπε να «παίξει», το έκανε και κράτησε το 0-0.

Η γκάφα: Την έκανε ο Πλατέλλας με τον τρόπο που τελείωσε τόσο την φάση του 83' όσο κι αυτή του 94'. Θα μπορούσε να σκοράρει ή να πάρει πέναλτι αλλά δεν έκανε τίποτα από τα δύο.

Το στραγάλι: Δεν αντιμετώπισαν προβλήματα ο διαιτητής και οι βοηθοί και δεν δημιούργησαν κιόλας. Σε μια φάση στα πρώτα λεπτά δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Πλατέλλας ανατρέπεται εντός ή εκτός περιοχής ενώ στο 83' ο ρέφερι θα μπορούσε να δώσει πέναλτι αν έπεφτε ο εξτρέμ της ΑΕΚ στο κράτημα του αντιπάλου αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Το ταμείο του Gazzetta: Κάποια στιγμή, λογικά, θα ερχόταν και μια γκέλα για την ΑΕΚ. Οχι ότι δεν θα μπορούσε να πάει μόνο με νίκες ως τα πλέι οφ αλλά κάτι τέτοιο δεν θα ήταν και φυσιολογικό. Αντιθέτως, ήταν απολύτως φυσιολογικό να γκελάρει σε αυτό το ματς από την στιγμή που εμφανίστηκε τόσο κακή στον -επίσης κακό- αγωνιστικό χώρο. Οπως και να έχει, για την Ένωση δεν αλλάζει κάτι και ο στόχος της είναι ένα νέο -και μεγαλύτερο- σερί νικών από εδώ και πέρα. Οσο για την Ερμιονίδα, θα έχει να θυμάται για πάντα ότι έγινε η πρώτη ομάδα της Football League που δεν έχασε από την ΑΕΚ.

Ερμιονίδα: Πονηρός, Μουσταφίδης, Ομο, Ιασωνίδης, Σαμαράς, Κολοκας, Σβόγιτς (52' Ταπέ), Βλαχόπουλος (86' Τούτοριτς), Κιοσσές, Παβίσεβιτς, Σαντιάγκο (75' Στάικος).

ΑΕΚ: Ανέστης, Γεωργέας (87' Φαγέ), Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Ανάκογλου (63' Ζόριτς), Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (21' Αραβίδης), Μάνταλος, Μπρέσεβιτς.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα