ΠΑΟΚ - Γκινγκάμπ 1-2

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ - Γκινγκάμπ 1-2

bet365

Ευρώπη τέλος! Ο ΠΑΟΚ έδειξε πάλι τις αδυναμίες του, έχασε με 1-2 από την Γκινγκάμπ και ολοκλήρωσε πρόωρα τα όνειρα του για διάκριση στο Europa League καθώς έμεινε εκτός από τους «32»! 2 γκολ ο Μποβιού, γκολ και δοκάρι ο Αθανασιάδης!

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στην έδρα του από την Γκινγκάμπ χάνοντας με 2-1. Έμεινε εκτός της συνέχειας του Γιουρόπα Λιγκ παρότι είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Κλάους που είχε και δοκάρι. Ο κόσμος του δικεφάλου του Βορρά παρότι δεν έκρυψε την απογοήτευσή του ζητώντας με συνθήματα μεταγραφές χειροκρότησε στο τέλος την ομάδα. Το δίχως άλλο πρόκειται για έναν ηχηρό αποκλεισμό για τον πρωτοπόρο της Σούπερ Λιγκ.

Χωρίς Τζιόλη ο ΠΑΟΚ

Ο Άγγελος Αναστασιάδης άφησε εκτός αποστολής τον Τζιόλη με τον Τζαβέλλα να παίρνει θέση στο βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ στο κέντρο της άμυνας. Ο τεχνικός του «δικεφάλου» παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Σκόνδρας και αριστερά ο Ρατς ενώ στο κέντρο της άμυνας εκτός από τον Τζαβέλλα ήταν ο Βίτορ. Στην τριάδα στο κέντρο ήταν με τους Κάτσε, Γκολάσα και Τζανδάρη. Τέλος στην επίθεση ήταν οι Περέιρα, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης (στην κορυφή).

Ο Ζοσελίν Γκουρβενέκ παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Λεσλ κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Γιάκομπσεν, αριστερά ο Λεβέκ, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Ανγκουά και Σορμπόν. Στο κέντρο τοποθετήθηκαν οι Σανκαρέ, Ζιρές και Ματίς, ενώ στην επίθεση ήταν οι Μποβιού, Γιαταμπαρέ και Μαντάν.

Με το καλημέρα το... σοκ

Το γρήγορο γκολ της Γκινγκάμπ στο 6ο λεπτό από τον Μποβιού μετά από φάουλ του Ζιρές έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Σε μία φάση όπου ο δικέφαλος του Βορρά έδειξε κάκιστη αμυντική συμπεριφορά ο Μποβιού ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με τους παίκτες της Γκινγκάμπ να τρέχουν να το πανηγυρίσουν στο πέταλο. Στους Θεσσαλονικείς δεν έβγαινε σχεδόν τίποτα στον αγωνιστικό χώρο. Είχαν κατοχή της μπάλας, όμως ήταν ανούσια. Οι Γάλλοι με την ψυχολογία στα ύψη κρατούσαν τον ΠΑΟΚ μακριά από την εστία τους και με σχετική ευκολία. Οι αντεπιθέσεις που έβγαζαν ήταν... θανατηφόρες.

Ισοφάριση με Κλάους για δικέφαλο του Βορρά

Σε μια ανύποπτη φάση ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει πέναλτι. Μετά από γύρισμα του Αθανασιάδη ο Γιάκομπσεν βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ο Ολλανδός ρέφερι που ήταν κοντά στην φάση έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα, όχι όμως και την κίτρινη κάρτα. Από την στιγμή που απουσίαζε ο Μακ το πέναλτι εκτέλεσε ο Κλάους στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1 βάζοντας και πάλι στο παιχνίδι τους Θεσσαλονικείς.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ χωρίς όμως επιτυχία με τους Γάλλους να είναι πιο απειλητικοί σε κάθε αντεπίθεσή του. Μάλιστα στο 32’ είχαν δοκάρι με τον Μαντάν, με τον ΠΑΟΚ να στέκεται τυχερός. Ο Ολλανδός διαιτητής πάντως ήταν από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές στο πρώτο ημίχρονο καθώς χαρίστηκε στους Γάλλους ουκ ολίγες κάρτες για σκληρά μαρκαρίσματα. Αυτό έφερε την... έκρηξη της κερκίδας που αποδοκίμασε έντονα τον Κέβιν Μπλομ ενώ εκνεύρισε παίκτες και τεχνικό τιμ των γηπεδούχων.

Δοκάρι ο ΠΑΟΚ, γκολ η Γκινγκάμπ

Ο Κλάους στο 52' είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ύστερα από κόρνερ του Ρατς ο διεθνής επιθετικός έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και ενώ μία νέα κεφαλιά κατέληκε στα χέρια του Λεσλ. Το ματς είχε ρυθμό στην επανάληψη με την μπάλα να πηγαίνει πάνω - κάτω και τον ΠΑΟΚ να πιέζει για το γκολ που θα του δώσει την πρόκριση. Η επόμενη φάση ήταν για τους Γάλλους στο 60’ με τον Ζιρές να πιάνει ένα δυνατό συρτό σουτ που μπλόκαρε ο Γλύκος.

Ο Αναστασιάδης γρήγορα έκανε δύο αλλαγές με τον Γκολάσα και Περέιρα να πηγαίνουν στον πάγκο και τους Μάρτενς και Παπαδόπουλο να παίρνουν την θέση τους. Ο τεχνικός του «δικεφάλου» άλλαξε και το σχήμα σε 4-4-2 θέλοντας να γίνει πιο πιεστικός και ψάχνοντας και το δεύτερο γκολ. Η ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ τελείωσε στο 84ο λεπτό με το εκπληκτικό γκολ του Μποβιού. Ο επιθετικός της Γκινγκάμπ απέφυγε τον Ρατς με εξαιρετική κίνηση και με δυνατό σουτ νίκησε τον Γλύκο κάνοντας το τελικό 1-2.

MAN OF THE MATCH: Ο Μποβιού ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του αγώνα με δύο δικά του γκολ έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης στην Γκινγκάμπ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι Σαλπιγγίδης και Ρατς δεν βοήθησαν όσο θα ήθελε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο Ρουμάνος αμυντικός δεν πήρε πρωτοβουλίες, ενώ είχε ελάχιστα ανεβάσματα στην περιοχή της Γκινγκάμπ. Ο αρχηγός της Εθνικής έδειξε να έχει πολλά προβλήματα με τον Λεβέκ, ενώ κάποιες εμπνεύσεις του έγιναν απλά για να γίνουν...

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κάτσε ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα για τον ΠΑΟΚ. Έτρεξε, πάλεψε με ψηλά κορμιά και ενώ βοήθησε στο να προωθηθεί το παιχνίδι του δικεφάλου του Βορρά.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν σε άλλο.. γήπεδο όταν στο 6ο λεπτό μπήκε το γκολ του Μποβιού. Σε γενικές γραμμές ο «δικέφαλος» είχε αρκετά και σημαντικά αμυντικά προβλήματα. Γκάφα υπάρχει και στο δεύτερο γκολ με τον Ρατς απλά να βλέπει τον Μποβιού να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ολλανδός διαιτητής Κέβιν Μπλομ χάρισε πολλές κίτρινες κάρτες στους παίκτες της Γκινγκάμπ που είχαν πολλά δυνατά μαρκαρίσματα. Και αυτός και οι βοηθοί του δεν απέφυγαν τα λάθη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ εκτός από το γκολ του Αθανασιάδη και το δοκάρι με τον ίδιο παίκτη δεν είχε το πρόσωπο που έπρεπε για να κερδίσει ένα τόσο σπουδαίο και κρίσιμο παιχνίδι. Το ευρωπαϊκό ταξίδι τερματίστηκε δικαίως -βάσει εικόνας- σήμερα από την ομάδα που βρίσκεται στην 16η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι φίλαθλοι του δικεφάλου του Βορρά μετά το δεύτερο γκολ της Γκινγκάμπ φώναξαν «Κάντε και καμιά μεταγραφή»! Σήμερα οι απουσίες των Τζιόλη και Μακ ήταν εμφανείς όσο ποτέ άλλοτε. Πλέον ο ΠΑΟΚ στρέφει την προσοχή του στις εγχώριες διοργανώσεις. Αναμφίβολα βέβαια αυτή η εξέλιξη είναι μία σημαντική αποτυχία.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς, Γκολάσα (53’ Μάρτενς), Κάτσε (80’ Μαντούρο), Τζανδάρης, Περέιρα (61’ Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.
Γκινγκάμπ: Λεσλ, Γιάκομπσεν, Ανγκουά, Σορμπόν, Λεβέκ, Σανκαρέ, Μποβιού, Ματίς, Γιαταμπαρέ (46’ Πιέ), Ζιρές (86' Ντος Σάντος) και Μαντάν (76' Κεμπράτ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα